Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Ερώτηση τεσσάρων βουλευτών ΚΚΕ για τις φονικές πυρκαγιές: Στόχος της κυβέρνησης να συγκαλύψει τις δικές της εγκληματικές ευθύνες

Για «χρονικό ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος» κάνουν λόγο σε ερώτησή τους, προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος,
Οικονομικών, Εσωτερικών, Υγείας και Υποδομών, τέσσερις βουλευτές του ΚΚΕ, καταλογίζοντας διαχρονικές ευθύνες για τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική.

Στην ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, με θέμα «την προστασία της υγείας, την αποκατάσταση των καταστροφών και την αποζημίωση των κατοίκων στις πυρόπληκτες περιοχές», κατηγορούν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ότι «όχι μόνο δε διαμόρφωσε ένα σύγχρονο σχέδιο αντιπυρικής προστασίας, αλλά κάθε χρόνο υποβαθμίζει τους τομείς δασοπροστασίας και πυρόσβεσης και μειώνει την κρατική χρηματοδότηση.


«Η τραγική εξέλιξη απέδειξε την απουσία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου, οδηγώντας στα γνωστά αποτελέσματα και στον εγκλωβισμό του κόσμου στο Μάτι που μετατράπηκε σε παγίδα θανάτου. Η προσπάθεια της κυβέρνησης να παρουσιάσει στην αρχή ότι "τα έκανε όλα καλά" και στη συνέχεια να αποδώσει την καταστροφή σε πιθανούς εμπρησμούς, στην κλιματική αλλαγή, ακόμη και στους ίδιους τους κατοίκους που "αυθαιρέτησαν", έχει στόχο να συγκαλύψει τις δικές της εγκληματικές ευθύνες στη συνέχιση αυτής της εμπρηστικής πολιτικής» υπογραμμίζουν.

Ακόμη, επισημαίνουν ότι σε όλες τις εκκλήσεις του ΚΚΕ προς την κυβέρνηση, με παρεμβάσεις στη Βουλή στις 23 Μάη, στις 7 και τις 15 Ιούνη, για να παρθούν μέτρα για την πρόληψη των πυρκαγιών, αυτή καθησύχαζε με διαβεβαιώσεις ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι σε ετοιμότητα»

Επίσης, ζητούν τη λήψη άμεσων μέτρων υπογραμμίζοντας ότι αυτά που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τη στήριξη των πληγέντων δεν επαρκούν στο ελάχιστο. Μεταξύ άλλων, προτείνουν τη πλήρη κάλυψη από τον ΟΑΕΔ για εργαζόμενους που έχασαν τη δουλειά τους, λόγω των πυρκαγιών και άμεση κάλυψη για τους μισθούς τους, την ασφάλισή τους, τα ένσημά τους, πάγωμα όλων των χρεών τους χωρίς προσαυξήσεις και τόκους για τους πληγέντες και να σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης.

Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές, Γιάννης Γκιόκας, Χρήστος Κατσιώτης, Διαμάντω Μανωλάκου και Θανάσης Παφίλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις