Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

H φωτιά Mπορούσε να αντιμετωπιστεί στο αρχικό της στάδιο με το.... Για διευκρινήσεις λιττά και χωρίς λεπτομέρειες. απλά για γνώση.

Για διευκρινήσεις λιττά και χωρίς λεπτομέρειες. απλά για γνώση.

1. Η κλιμάκωση σε επίπεδο 5 επιφυλακής από την ΓΓΠΠ και το Π.Σ. δόθηκε στις 17.30 (Θεωρητικά την παρέλαβαν όλοι κατά τις 18.00). --(σ..σ δείτε φωτογραφία)


2. Η διαταγή εκκένωσης δόθηκε δίς από αξιωματικούς του Π.Σ. (δηλώσεις κ. Σταθόπουλου προέδρου της πανελλήνιας ομοσπονδίας πυροσβεστών). Είναι εισήγηση προς την δημοτική αρχή και την τοπική αυτοδιοίκηση που πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει για να προχωρήσει πάλι σε συντονισμό με τοπικές δυνάμεις Π.Σ. και ΕΛΑΣ για την σταδιακή εκκένωση με ότι μέσα διαθέτει και επιτάξει (ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ)

3. Η φωτιά μπορούσε να αντιμετωπιστεί στο αρχικό της στάδιο με το 10τονο που συνήθως καλύπτει τομέα στην περιοχή αν δεν είχε σταλεί στην περιοχή της Κινέτας (δηλώσεις πυροσβεστών περιοχής).

4. Η πρώτη άφιξη οχήματος σύμφωνα με την αμφιλεγόμενη δήλωση του αρχηγού του Π.Σ. έγινε περίπου 20 λεπτά μετά την έναρξη της. 

5. Οι κατασκηνώσεις είχαν υποδομές και είχαν μέσα ανθρώπους ηλικιωμένους και ΑμΕΑ (όποιος δεν έχει εκκενώσει χώρο με ΑμΕΑ δεν κατανοεί την δυσκολία του εγχειρήματος). Και όμως με την διαταγή εκκένωσης , ο δήμος Αθηναίων βάσει του σχεδίου Θεμιστοκλής (εκπονήθηκε επί Κακλαμάνη) εκκένωσε τον χώρο με πολλαπλές διαδρομές και οχήματα, συνοδεία δύο υδροφόρων και περιπολικών της Δημοτικής Αστυνομίας. (σ.σ. Διάνοιξη οδού λέγεται).

6. Ο εκάστοτε Δημοτικός άρχοντας είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να έχει σχέδια πολιτικής προστασίας από ειδικό άνθρωπο και να έχει τουλάχιστον επαληθεύσει την λειτουργικότητα τους μια φορά το έτος και να τα επικαιροποιεί. (ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ).

ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΔΙΑ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ καταγράφονται στο συντονιστικό της ΓΓΠΠ που ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να κρατούν αρχείο για διάφορους λόγους. Αυτό το αρχείο αν κληθεί να κατατεθεί σε εισαγγελέα, οι ισχυρισμοί θα τελειώσουν.

Είναι δουλειά του εισαγγελέα και των ανθρώπων του ανακριτικού του Π.Σ. τώρα.. οι ισχυρισμοί και οι δικαιολογίες , ανήκουν στην φράση που έλεγε ο Κλίντ Ιστγουντ στην διάσημη ταινία του (.. οι γνώμες είναι σαν τις.... όλοι έχουν από μία)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις