Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

Γερμανίδα Μητέρα: "Αφανιζόμαστε. Μόνο 2 Παιδιά Μιλούν Γερμανικά Στην Ομάδα Του Γιου Μου..." - Βίντεο

Σε ένα βίντεο με σχεδόν 2 εκατομμύρια θεάσεις, η μητέρα ενός 3χρονου αγοριού στο Εσεν της Γερμανίας παραπονιέται ότι ο γιος
της δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τα άλλα παιδιά σε μια δημόσια μονάδα ημερήσιας φύλαξης καθώς μόνο δύο στα 25 της τάξης του μπορούν να μιλούν γερμανικά αναφέρει το RT. 

Σε μια ανάρτηση στο Facebook που ανέβηκε στις 15 Αυγούστου, η μητέρα Leen Kroetsch ασκεί κριτική στους Γερμανούς πολιτικούς για αυτό που ισχυρίζεται ότι είναι μια ενοχλητική πολιτική μετανάστευσης που αναγκάζει το 3χρονο της, που δεν έχει μεταναστευτικό υπόβαθρο, να πρέπει να προσαρμοστεί σε ένα ξένο περιβάλλον στο κέντρο ημερήσιας φροντίδας. 

Η Kroetsch λέει ότι από τα 25 παιδιά, η ομάδα του γιου της αποτελείται από δύο μόνο άτομα χωρίς μεταναστευτικό υπόβαθρο και μπορούν να μιλούν άπταιστα γερμανικά, ενώ τα άλλα 23 δεν μπορούν να καταλάβουν καθόλου τη γλώσσα. Την ίδια στιγμή, αυτά τα άλλα παιδιά, σύμφωνα με την Kroetsch, μπορούν εύκολα να επικοινωνούν μεταξύ τους μιλώντας στη μητρική τους γλώσσα, την οποία ο γιος της προφανώς δεν μιλά. «Ο γιος μου πρέπει να προσαρμοστεί στα άλλα παιδιά. Αυτό δεν είναι ενσωμάτωση, αγαπητοί πολιτικοί, η ενσωμάτωση είναι λίγο διαφορετική», λέει η Kroetsch.

Η γυναίκα εξέφρασε επίσης την οργή της για το γεγονός ότι έπρεπε να κερδίσει το δικαίωμα να στείλει το αγόρι της στο κέντρο ημερήσιας φροντίδας στο δικαστήριο, λέγοντας ότι παραλίγο να χάσει και τη δουλειά της για αυτό ενώ οι γονείς «του Μωάμεθ, του Αλή και όπως όλοι λέγονται» δεν χρειάστηκε να το κάνουν. Ισχυρίζεται ότι η περίπτωση του γιου της δεν αποτελεί εξαίρεση και είναι μάλλον συνηθισμένη στο Έσσεν, την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία της Γερμανίας, σημειώνοντας ότι το παιδί του φίλου της είναι επίσης μόνο ένα από τα δύο στην ομάδα του που δεν έχει μεταναστευτικό υπόβαθρο . Η Kroetsch αναφέρει ότι ανησυχεί όχι μόνο για την παρούσα κατάσταση και την ευημερία του 3χρονου γιου της, αλλά και για το μέλλον – όπου φοβάται ότι ο γιος της μπορεί να νιώθει σαν ξένος στη χώρα του. 

«Είμαι φοβισμένη, φοβάμαι για το μέλλον του γιου μου και δεν ξέρω τι να περιμένω, ο γιος μου κι εγώ νιώθουμε σαν ξένοι» είπε, προσθέτοντας ότι μπορεί να «αναγκαστεί να μεταναστεύσει κάποια μέρα». 

Το βίντεο έχει προκαλέσει μεγάλη συζήτηση στα κοινωνικά μέσα. Ενώ πολλοί απηχούν τις ανησυχίες της, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά στο Βερολίνο» και επαινώντας την «θαρραλέα γυναίκα», άλλοι είπαν, «σήμερα είναι προφανώς τόσο κακό να είσαι μουσουλμάνος». Στον αντίποδα, η αρμόδια για το όργανο Επίτροπος Petra Struck έρχεται σε αντίθεση με τον ισχυρισμό της δυσαρεστημένης μητέρας λέγοντας ότι αν και είναι αλήθεια ότι μόνο δύο από τα 25 παιδιά είναι Γερμανοί πολίτες, η «μόνη κοινή γλώσσα» τους ήταν η γερμανική. Η Struck δήλωσε στο Westdeutschen Allgemeinen Zeitung (WAZ) ότι περίπου οι μισοί από τους μαθητές του γκρουπ μπορούν να μιλούν γερμανικά, ενώ κάποιοι χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να μάθουν τη γλώσσα, καθώς ήταν μόνο στο νηπιαγωγείο για «αρκετές εβδομάδες». Σημείωσε ότι η ομάδα ήταν ένα είδος επείγοντος μέτρου προκειμένου να δοθεί στα παιδιά η ευκαιρία να την παρακολουθήσουν. Η Kroetsch υποστήριξε ότι η Struck πετά στα σύννεφα και δε γνώριζε την κατάσταση «στο έδαφος», λέγοντας ότι είχε ειδοποιηθεί προσωπικά από τη διοίκηση ότι μόνο επτά παιδιά στην ομάδα του γιου της έχουν τουλάχιστον μια βασική γνώση της γερμανικής γλώσσας. «Η κυρία Struck δεν προσπάθησε ποτέ να μιλήσει μαζί μου», δήλωσε η μητέρα στη HuffPost. Στο βίντεο της, τόνισε ότι δεν κατηγορεί τα παιδιά στην ομάδα του παιδιού ή τους γονείς τους καθώς η ίδια ασχολείται με παιδιά με μεταναστευτικό υπόβαθρο σε ένα κλαμπ πυγμαχίας.





https://mati-grnews.blogspot.com/2018/08/germania-mousoulmanoi.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.