Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Ολονύχτιο θρίλερ στο πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος" που έπιασε φωτιά εν πλω - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των επιβατών - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Ολοκληρώθηκε με ασφάλεια λίγο μετά τις 7 το πρωί η αποβίβαση και των 875 επιβατών του πλοίου Ελευθέριος Βενιζέλος, στο οποίο εκδηλώθηκε φωτιά στο γκαράζ του εν πλω και επέστρεψε στο
λιμάνι του Πειραιά.
Πολλοί από τους επιβάτες με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας αναμένεται να καταλύσουν σε ξενοδοχεία, ενώ το δρομολόγιο του Ελευθέριος Βενιζέλος θα γίνει αργότερα σήμερα το πρωί από άλλο πλοίο που θα το αντικαταστήσει.
Δέκα οχήματα με 48 πυροσβέστες και δύο ομάδες της ΕΜΑΚ συμμετέχουν στην επιχείρηση πλήρους κατάσβεσης της φωτιάς στο πλοίο.
Το πλοίο μετέφερε 80 φορτηγά και 152 ΙΧ οχήματα. Στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκονται στελέχη της πλοιοκτήτριας εταιρείας, τα οποία θα μεριμνήσουν για τα οχήματα των επιβατών. Όσα οχήματα έχουν υποστεί ζημιές αναμένεται να αποζημιωθούν από την ασφαλιστική εταιρεία του πλοίου. Το Ελευθέριος Βενιζέλος, με 140 μέλη πληρώματος, είχε αναχωρήσει από το λιμάνι του Πειραιά στις 22.00 με προορισμό τα Χανιά.
Σοκ προκαλούν οι περιγραφές επιβατών του πλοίου "Ελευθέριος Βενιζέλος": Υπήρχε πανικός, ακούγαμε φωνές και κλάματα - ΒΙΝΤΕΟ
Συγκλονιστικές είναι οι περιγραφές επιβατών για τον τρόμο και τον πανικό που βίωσαν μέσα στο πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος" που έπιασε φωτιά εν πλω και επέστρεψε εσπευσμένα στο λιμάνι του Πειραιά.
“Κοιμόμασταν και δέκα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα ακούσαμε ένα δυνατό θόρυβο, ίσως έγινε κάποια έκρηξη σε κάποιο αυτοκίνητο. Μετά μας είπαν να βγούμε όλοι στο κατάστρωμα. Στην καμπίνα βάλαμε τα σωσίβια, ήμουν με την οικογένεια μου” είπε ένας από τους επιβάτες ο κ. Νίκος και πρόσθεσε:
“Τα παιδιά φοβήθηκαν, ειδικά όταν έγιναν πολύ έντονοι οι καπνοί. Υπήρχε πανικός, ακουγόντουσαν φωνές και κλάματα. Η ατμόσφαιρα κάποιες στιγμές ήταν αποπνικτική. Αλλά πήγαν όλα καλά. Δεν έχουμε καμία ενημέρωση για τα αυτοκίνητά μας”.
“Καταφέραμε να κατέβουμε από το πλοίο έπειτα από πάρα πολλές δυσκολίες και κάτω από πολύ άσχημες συνθήκες. Φοβηθήκαμε πάρα πολύ γιατί η φωτιά δεν ήταν ελεγχόμενη. Το πλοίο μέσα είχε γεμίσει καπνούς, δεν μπορούσαμε να αναπνεύσουμε”, είπε η κ. Νατάσσα και σημείωσε:
“Εμείς βρισκόμασταν στο σαλόνι και ξαφνικά βγήκε η ανακοίνωση ότι πρέπει να πάμε στο επάνω μέρος. Ευτυχώς, μας κατατόπισαν εκείνη τη στιγμή, αλλά δεν ξέραμε τον λόγο. Τρέχαμε πανικόβλητοι. Βλέπαμε τις λέμβους να κατεβαίνουν. Επικράτησε μεγάλος πανικός. Πέρασε από το μυαλό μου ότι δεν θα τα καταφέρω”.
Δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΪ:
Η συγκλονιστική μαρτυρία του Δημάρχου Πλατανιά στον Realfm 97,8: Είχαν μοιράσει σωσίβια σε όλους - Ήμασταν έτοιμοι να μπούμε στις βάρκες
"Όλα καλά. Είμαστε σε ένα λεωφορείο, μετακινούμαστε προς ένα ξενοδοχείο. Έγινε καταγραφή πριν από λίγο των στοιχείων όλων μας από το Λιμενικό και στη συνέχεια από την εταιρεία έγινε καταγραφή αυτών που άφησε καθένας στην καμπίνα του φεύγοντας. Ήταν αδύνατο να μπεις στην καμπίνα από τον καπνόκαι από τις οσμές. Δεν ξαναμπήκαμε στο καράβι μέσα, ήμασταν στο κατάστρωμα, ήταν αφόρητη η κατάσταση" δήλωσε ο Δήμαρχος Πλατανιά Ιωάννης Μαλανδράκης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη.
"Αναγκαστικά ήμασταν όλοι στο κατάστρωμα. Αυτό που είναι χαρακτηριστικό είναι ότι η φωτιά ποτέ δεν έσβησε, η φωτιά έξι ώρες έκαιγε. Πριν από λίγη ώρα είχαν μοιράσει σωσίβια σε όλους μας, είχαμε πάει στις βάρκες, είχαν λυθεί οι πρώτες βάρκες και είχαν κατέβει σε επίπεδο κουπαστής. Ήμασταν έτοιμοι να μπούμε στις βάρκες. Είχαμε έξι επιβατικά πλοία παραπλέοντα δίπλα μας, πλωτά του λιμενικού μέχρι και ειδικές δυνάμεις" τόνισε.
Ακούστε το ηχητικό:
Σαντορινιός: Προσπαθούμε να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία κατάσβεσης του πλοίου - ΒΙΝΤΕΟ
"Έχει ολοκληρωθεί η αποβίβαση των επιβατών και μέρος του πληρώματος, το οποίο δεν είναι απαραίτητο να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο σκάφος" δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός στον ΑΝΤ1.
"Προσπαθούμε να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία κατάσβεσης. Μικρά αναπνευστικά προβλήματα μόνο είχαν οι επιβάτες που αντιμετωπίστηκαν επιτόπου" ανέφερε.
Δείτε το βίντεο:
Λαγκαδιανός: Έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία η εκκένωση του πλοίου - Με ασφάλεια αποβιβάστηκαν οι 875 επιβάτες - ΒΙΝΤΕΟ
"Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία εκκένωσης του πλοίου και οι 875 επιβάτες έχουν αποβιβαστεί με ασφάλεια από το πλοίο" δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος, Νίκος Λαγκαδιανός, στον ΑΝΤ1.
"Επιχειρούν σώματα της Πυροσβεστικής για να κατασβέσουν τις τελευταίες εστίες φωτιάς" τόνισε.
Δείτε το βίντεο:
Ολοκληρώθηκε η αποβίβαση των 875 επιβατων
Ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Λιμενικού Σώματος, Ν. Λαγκαδιανό, η αποβίβαση των 875 επιβατών με ασφάλεια από το επιβατηγό/οχηματαγωγό πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος, στο οποίο εκδηλώθηκε φωτιά εν πλω και επέστρεψε στο λιμάνι του Πειραιά.
H κατάσταση στο πλοίο είναι υπό έλεγχο, καθώς αναδίδεται μόνο καπνός, όμως παρ' όλ' αυτά στελέχη της πυροσβεστικής υπηρεσίας θα ερευνήσουν εξονυχιστικά τους χώρους του γκαράζ, προκειμένου να δοθούν ξεκάθαρες οδηγίες για το αν θα πρέπει να ανοίξει ο καταπέλτης των οχημάτων.
Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές πώς ξεκίνησε η φωτιά. Το Ελευθέριος Βενιζέλος, με 140 μέλη πληρώματος, είχε αναχωρήσει από το λιμάνι του Πειραιά στις 22.00 με προορισμό τα Χανιά της Κρήτης.
Με κλίμακα της πυροσβεστικής γίνεται η αποβίβαση των επιβατών του "Ελευθέριος Βενιζέλος" - ΒΙΝΤΕΟ
Με κλίμακα της πυροσβεστικής υπηρεσίας –για λόγους ασφαλείας και προληπτικά– γίνεται στην ακτή Ξαβερίου, στο λιμάνι του Πειραιά, η αποβίβαση των 875 επιβατών του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου "Ελευθέριος Βενιζέλος", στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο γκαράζ του, καθώς έπλεε 8 ναυτικά μίλια ανοικτά της νησίδας του Αγ. Γεωργίου.
H κατάσταση στο πλοίο είναι υπό έλεγχο, καθώς αναδίδεται μόνο καπνός, όμως παρ' όλα αυτά στελέχη της πυροσβεστικής υπηρεσίας θα ερευνήσουν εξονυχιστικά τους χώρους του γκαράζ, προκειμένου να δοθούν ξεκάθαρες οδηγίες για το αν θα πρέπει να ανοίξει ο καταπέλτης των οχημάτων.
Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές πώς ξεκίνησε η φωτιά. Το Ελευθέριος Βενιζέλος, με 140 μέλη πληρώματος, είχε αναχωρήσει από το λιμάνι του Πειραιά στις 22.00 με προορισμό τα Χανιά.
Δείτε το βίντεο:
Νύχτα τρόμου στο πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος" που έπιασε φωτιά εν πλω και επέστρεψε εσπευσμένα στο λιμάνι του Πειραιά - Αίσιο τέλος για τους 875 επιβάτες - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ
Σύμφωνα με την πρώτη πληροφόρηση από το θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας, η φωτιά πιθανόν εκδηλώθηκε σε φορτηγό αυτοκίνητο, παρκαρισμένο στο αμπάρι.
Το πλοίο βρίσκονταν εν πλω μεταξύ Υδρας και νήσου Αγίου Γεωργίου. Οκτώ σκάφη του Λιμενικού, δύο πυροσβεστικά πλοιάρια και το Blue Horizon έσπευσαν άμεσα προς βοήθεια.
Όπως ανέφεραν οι αξιωματικοί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, δύναμη της ομάδας υποβρυχίων αποστολών, που ανέβηκε στο πλοίο για μια πρώτη αυτοψία, δεν διαπίστωσε φλόγα, παρά μόνο καπνό. Οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι δεν χρειάστηκε εκκένωση, παρόλο που οι επιβάτες είχαν κατευθυνθεί σε δύο σταθμούς συγκέντρωσης στο πρυμναίο τμήμα.
Το πλοίο έπλεε με χαμηλή ταχύτητα τεσσάρων περίπου κόμβων και λίγο πριν τις τέσσερις τα ξημερώματα της Τετάρτης, το "Ελευθέριος Βενιζέλος" κατέπλευσε στο λιμάνι της κρουαζιέρας στον Πειραιά ,στην ακτή Ξαβερίου.
Με κλίμακα της πυροσβεστικής υπηρεσίας –για λόγους ασφαλείας και προληπτικά– πραγματοποιείται η αποβίβαση των επιβατών.
Περίπου 700 επιβάτες έχουν αποβιβαστεί με ασφάλεια ως αυτή τη στιγμή. H κατάσταση στο πλοίο είναι υπό έλεγχο, καθώς αναδίδεται μόνο καπνός, όμως παρ' όλα αυτά στελέχη της πυροσβεστικής υπηρεσίας θα ερευνήσουν εξονυχιστικά στους χώρους του γκαράζ, προκειμένου να δοθούν ξεκάθαρες οδηγίες για το αν θα πρέπει να ανοίξει ο καταπέλτης των οχημάτων.
Το "Ελευθέριος Βενιζέλος" διαθέτει 141 άτομα πλήρωμα, ενώ σε αυτό επέβαιναν 875 επιβάτες. Το πλοίο μετέφερε 80 φορτηγά και 152 ΙΧ οχήματα. Στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκονται στελέχη της πλοιοκτήτριας εταιρείας τα οποία αναμένεται να μεριμνήσουν για όλους τους επιβάτες και τα οχήματά τους.
Από την πρώτη στιγμή του συμβάντος, στο υπουργείο Ναυτιλίας ήταν ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός και το επιτελείο του αρχηγείου του λιμενικού σώματος.
Δείτε τα βίντεο:
Δείτε τις φωτογραφίες:
Πηγή: zarpanews.gr, ekriti.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ERT, hanianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις