Τρίτη 14 Αυγούστου 2018

Ρέγκλινγκ: Ανέπτυξα τεράστιο σεβασμό για τον ελληνικό λαό - Τι είπε για τη μεταμνημονιακή εποπτεία και τη Γερμανία

Ενεργήσαμε σωστά στην περίπτωση της Ελλάδας αλλά θα ήταν αλαζονικό να πούμε ότι κάναμε τα πάντα καλά, τόνισε σε δηλώσεις του στο Spiegel ο Κλάους Ρέγκλινγκ.


Ο επικεφαλής του ESM είπε ότι το τέλος του προγράμματος στις 20 Αυγούστου είναι ο επίλογος, αλλά η χώρα θα παραμείνει σε στενή σχέση με τον ESM, αφού με 204 δις ευρώ σε δάνεια είναι ο μεγαλύτερος δανειστής.


"Λόγω των μακροπρόθεσμων ωριμάνσεων και των χαμηλών επιτοκίων η Ελλάδα γλιτώνει κάθε χρόνο περίπου 12 δισ. ευρώ από τις ανάγκες εξυπηρέτησης χρέους. Για τους λόγους αυτούς μετά το τέλος του προγράμματος η Ελλάδα θα είναι υπό στενότερη παρακολούθηση σε σχέση με τα άλλα κράτη που βρέθηκαν σε πρόγραμμα, τόσο από τον ESM όσο και από τους άλλους θεσμούς», διευκρινίζει ο Κλάους Ρέγκλινγκ.

Μιλώντας για τα προσωπικά διδάγματα που πήρε από την κρίση υποστηρίζει ότι «ανέπτυξα τεράστιο σεβασμό για τον ελληνικό λαό που έπρεπε να αποδεχτεί επώδυνες προσαρμογές. Μισθοί και συντάξεις έπρεπε να κοπούν κατά 30%. Ο αριθμός των εργαζόμενων στο Δημόσιο έπρεπε επίσης να μειωθεί σημαντικά.

Εύχομαι αυτή η προσαρμογή να εκτιμηθεί περισσότερο στη Γερμανία. Αυτές οι περικοπές ήταν ουσιώδεις για να αποκατασταθούν τα δημόσια οικονομικά και η ανταγωνιστικότητα. Οι 'Ελληνες τα αποδέχτηκαν γιατί θέλουν να μείνουν στην Ευρωζώνη».

Πηγή: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις