Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Μπαλί: Τέλος οι φωτογραφίες με… μαγιό μπροστά στους ναούς

Η απόφαση της κυβέρνησης για πιο αυστηρά μέτρα είχε ως αφορμή μία viral φωτογραφία ενός τουρίστα από τη Δανία, ο οποίος καθόταν στον βωμό Linggih Padmasana, στον ναό Puhur Lutur Batukaru


Αυστηρά μέτρα σχεδιάζουν να πάρουν οι Αρχές στο Μπαλί όσο αφορά τους τουρίστες που επισκέπτονται το νησί, καθώς από δω και πέρα, απαγορεύεται να ποζάρουν με μαγιό μπροστά από ναούς.

Το νησί που αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Νοτιοανατολικής Ασίας, σκοπεύει να απαγορεύσει τις πόζες με... μαγιό στους ναούς, καθώς δείχνουν ασέβεια προς τον χώρο.

mesa_2


Οι ναοί θεωρούνται ιδιαίτερα ιεροί για τον ινδουισμό και γι' αυτό το λόγο, οι Ινδονήσιοι θεωρούν προσβλητικό οι τουρίστες να κάθονται και να ποζάρουν σ' αυτούς. 

Μάλιστα, οι Αρχές κάνουν λόγο για πτώση της «ποιότητας των τουριστών» που επισκέπτονται το νησί.

Ο αναπληρωτής κυβερνήτης του Μπαλί, Tjokorda Oka Artha Sukawati, γνωστός ως Cok Ace, δήλωσε στον Guardian πως οι κάτοικοι του νησιού ανησυχούν, καθώς υπάρχει μία νέα αύξηση των «ασεβών πράξεων» από τουρίστες που επισκέπτονται τους εκατοντάδες ιερούς ινδουιστικούς χώρους του νησιού.

mesa_1


«Πρόκειται για μία προσπάθεια της κυβέρνησης να διατηρήσει τους Pura (ναούς)», δήλωσε ο Cok Ace και συμπλήρωσε:

«Οι ναοί πρέπει να διατηρηθούν επειδή είναι τα πνεύματα των πολιτισμών και των εθίμων του Μπαλί».

Η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση του Μπαλί ανέφερε επίσης ότι η πρόσφατη αύξηση των επισκεπτών είχε αρνητικές επιπτώσεις στο νησί.

Ο Cok Ace επισήμανε: 

«Είμαστε πολύ ανοιχτοί με τους τουρίστες - και γι' αυτό έρχονται και πολλοί- αλλά η "ποιότητα" των εκδρομέων είναι πλέον πολύ διαφορετική από πριν», ενώ κατέληξε ότι τις προσεχείς εβδομάδες οι Αρχές θα επανεξετάσουν το σύστημα που επιτρέπει στους τουρίστες να επισκέπτονται τους ναούς ασυνόδευτοι.

1422031_bali


Η απόφαση της κυβέρνησης για πιο αυστηρά μέτρα είχε ως αφορμή μία viral φωτογραφία ενός τουρίστα από τη Δανία, ο οποίος καθόταν στον βωμό Linggih Padmasana, στον ναό Puhur Lutur Batukaru, ενώ το 2016, μια φωτογραφία μιας γυναίκας που φορούσε μπικίνι και έκανε γιόγκα μπροστά σε έναν άλλο ναό προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προηγούμενα χρόνια έχουν σημειωθεί και άλλα περιστατικά που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις. 

Άλλοι τουρίστες σκαρφάλωσαν σε ιερά κτίσματα για να βγάλουν φωτογραφίες ή πόζαραν για φωτογραφία μπροστά από έναν αρχαίο ναό φορώντας μόνο μπικίνι και κάνοντας γιόγκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις