Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

Οι δημοσιογράφοι στο κρατητήριο, ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία ως ¨ΚΑΘΕΣΤΟΣ¨ (EIKONA ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!)

Η εικόνα δημοσιογράφων να περνούν τη διαδικασία του αυτοφώρου, να τους παίρνουν δακτυλικά αποτυπώματα και να μένουν στα κρατητήρια αστυνομικών τμημάτων θυμίζει άλλες εποχές και άλλα καθεστώτα.



Η διαδικασία του αυτοφώρου, που κατ΄επανάληψη και η ΕΣΗΕΑ έχει ζητήσει να πάψει να ισχύει προκειμένου να μην αντιμετωπίζονται οι δημοσιογράφοι ως κοινοί εγκληματίες, αποτελεί μια προσπάθεια εκφοβισμού. 

Για αυτό και οι πολιτικοί που επιθυμούν τη φίμωση της ενοχλητικής ε και ερευνητικής δημοσιογραφίας την επιλέγουν. 
Καθεστώτα τύπου Ερντογάν και Μαδούρο είναι αυτά που φέρονται έτσι στους δημοσιογράφους. Στις ανεπτυγμένες και δημοκρατικές χώρες η αντιμετώπιση είναι διαφορετική. Στην Ελλάδα όμως είναι αυτή της φωτογραφίας που δημοσιεύουμε... 

Αποστάσεις από τον Π. Καμμένο κρατάει το υπουργείο Δικαιοσύνης 
Η αυτόφωρη διαδικασία ισχύει για όλους τους πολίτες είναι το σχόλιο κύκλων του υπουργείο Δικαιοσύνης που επιχειρεί να κρατήσει αποστάσεις από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο ο οποίος έχει επιλέξει κατ΄επανάληψη τη δικαστική οδό κατά δημοσιογράφων και ΜΜΕ.. 
Σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση τροποποίησε πρόσφατα τον αποκαλούμενο «τυποκτόνο νόμο» προβαίνοντας σε «εξορθολογισμό ουσίας και διαδικασίας στις αστικές δίκες κατά δημοσιογράφων» αναφέρει πως «στη συζήτηση για το νέο ποινικό κώδικα και για το νέο κώδικα ποινικής δικονομίας που θα ανοίξει σύντομα, το ζήτημα αυτό θα πρέπει να αντιμετωπιστεί χωρίς επικοινωνιακές σκοπιμότητες και με τη μέγιστη δυνατή συναίνεση» 
Η απάντηση της διοίκησης του «Φιλελεύθερου» και του Liberal 

H διοίκησης της εταιρείας (διότι οι δημοσιογράφοι είναι κρατούμενοι) στην οποία ανήκουν ο Φιλελεύθερος και το liberal.gr, σχολιάζοντας τις αναφορές κύκλων του υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με το θέμα υπογραμμίζει ότι:


«Με τον Καμμένο υπουργό σε αυτή την κυβέρνηση, θα έχουμε αυτά και ακόμη χειρότερα»


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις