Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

«Να Μοιραστούν Οι Πρόσφυγες Σε Σπίτια Στις Γειτονιές Της Πόλης Για Να Μπορέσουν Να Ενταχθούν Στον Αστικό Ιστό», Δηλώνει Η Δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα

Πολύ συζήτηση έχει προκαλέσει  η δήλωση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας κ. Γιώργου Γραμμένου ότι επίκειται μεταφορά 2000 προσφύγων από τη Μυτιλήνη στο
Στρατόπεδο Ασημακοπούλου. Παράλληλα η Διοίκηση του Δήμου Καβάλας δέχεται πυρά λόγω του ότι δεν έχει αξιοποιηθεί το Στρατόπεδο Ασημακοπούλου. Μάλιστα χθες έφτασαν στην Καβάλα 250 μετανάστες από την Μυτιλήνη με το σκάφος «Διαγόρας». Η δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα έκανε σχετικές δηλώσεις.

Συγκεκριμένα είπε «το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία συνεδρίαση ανανέωσε το ψήφισμα που είχε κάνει πριν 2 χρόνια. Μακάρι όλη Ελλάδα να πάρει σε μετανάστες αυτό που της αναλογεί. Αλλά όλη η Ελλάδα. Και η Πελοπόννησος κι όχι να πληρώνει μόνο η βόρεια Ελλάδα το μάρμαρο. Από ‘κει και έπειτα, είμαστε η μοναδική δομή που είναι εντός του αστικού ιστού. Και εφόσον είναι εντός του αστικού ιστού πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί. Πρέπει να πάρουν τα ασυνόδευτα μέσα στην Καβάλα που δημιουργούν τα προβλήματα και πρέπει να μοιράσουν στις γειτονιές ανά δύο οικογένειες σε σπίτια για να μπορέσουν να ενταχθούν αυτοί οι άνθρωποι στον αστικό ιστό όπως εντάχθηκαν παλιότερα και οι Αλβανοί και όποιοι άλλοι ήρθαν. Βλέπουμε πόσο διαφορετικός είναι ο Νέος Ζυγός από την ένταξη των Αλβανών μέσα στην  κοινωνία. Είπαμε ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο θα μοιραστούν τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς, στα δημοτικά και στα γυμνάσια. Όχι όλα μαζί σε ένα. Δεν μπορούν να το καταλάβουν αυτό. Από ‘κει κι έπειτα θα βρουν τη δημοτική Αρχή απέναντί τους.

Να αδειάσει η Μόρια, είναι δίκαιο. Το μόνο που δεν με παρηγορεί είναι και να αδειάσει θα γεμίσει πάλι και θα ψάχνουν να βρουν που θα βάλουν τους επόμενους. Και δεύτερον, ας δουν τα αποτελέσματα αυτοί που πρότειναν και επέμεναν για το στρατόπεδο Ασημακοπούλου και μιλάω για τους αλληλέγγυους, για τους βουλευτές που έλεγαν για 6 μήνες δεν χάλασε ο κόσμος. Όμως δεν είναι 6 μήνες και μακάρι κάποτε να τελειώσει ο πόλεμος και να γυρίσουν αυτοί οι άνθρωποι πίσω».

ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Για το θέμα της διεκδίκησης του στρατοπέδου Ασημακοπούλου είπε ότι «έχω δείξει το πλάνο, έχω προσκαλέσει τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων να έρθουν να τους το δείξω στο γραφείο μου αλλά δεν έρχονται για να έχουν να λένε. Αυτά τα ακούω βερεσέ. Ο δήμος σκοπεύει να κάνει ένα Μητροπολιτικό Πάρκο, δεν σκοπεύει να κάνει ξενοδοχεία εκεί μέσα. Το χώρο να τον πάρει ο στρατός και να τον δώσει σε επενδυτές σε ξενοδοχεία. Και ποιος επενδυτής θα έρθει έχοντας μέσα πρόσφυγες;



Η συμφωνία που κάναμε δεν είχε καθόλου τίμημα. Είχε 13 στρέμματα από το Ασημακοπούλου για να το δώσουμε να το κάνουν ξενοδοχεία. Αυτοί θέλουν να κρατήσουμε εμείς το Πάρκο. Σ’ αυτό προβλέπονται καφετέριες, ποδηλατόδρομοι, ένας θερινός κινηματογράφος και χώρους για πολιτιστικές δραστηριότητες. Δεν θα υπάρχει πουθενά οικονομική δραστηριότητα για ανταποδοτικότητα. Αν θέλουν να μας δώσουν το στρατόπεδο με τους πρόσφυγες μέσα, ας το κρατήσουν οι ίδιοι. Δεν έχει ιδέα ο κ. Εμμανουηλίδης, δεν έχει παραβρεθεί ούτε σε ένα από αυτά τα ραντεβού γιατί σ’ αυτά τα ραντεβού δεν χρειαζόμαστε τους βουλευτές. Τους βουλευτές τους χρειαζόμουν και ήταν πάντοτε αρωγοί στο πλευρό το δήμου, όταν επρόκειτο να κλείσουμε ραντεβού στα υπουργεία. Για να σε δει υπουργός Οικονομικών πρέπει να έχεις μπάρμπα στην Κορώνη. Εκεί βοήθησαν τον δήμο Καβάλας δεν έχω παράπονο. Αλλά δεν ήταν ποτέ σ’ αυτού του είδους τις διαπραγματεύσεις με αυτούς που είναι υπεύθυνοι για την περιουσία του κράτους. Δεν ήξεραν ακόμη και για τη συμφωνία που είχαμε κάνει με το νομικό κομμάτι του υπουργείου Οικονομικών και την οποία τους τη παρέδωσα στο Facebook. Τους κάλεσα και τους έδωσα όλους από ένα αντίγραφο».

ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΙ ΧΩΡΟΙ

Για την ανακοίνωση του Μάκη Παπαδόπουλου σχετικά με τις ευκολίες που αποφασίστηκαν προς τους επαγγελματίες για τους κοινόχρηστους χώρους είπε ότι «ο κόσμος θέλει να παρατήσουμε τις οξείες αντιπαραθέσεις. Βαρέθηκε να ακούει κοκορομαχίες. Και μ’ αρέσει που με την καινούργια νομοθεσία πρέπει να συνεννοηθούμε εμείς για να μπορέσουμε να διοικήσουμε όλοι μαζί. Πώς να συνδιοικήσω με ανθρώπους οι οποίοι κάνουν αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση; Αυτό που κάναμε ήταν κάτι που έγινε σε συνεργασία με το Επιμελητήριο, την Ομοσπονδία και τους εκπροσώπους των καφεζυθοπωλών. Τα είχαμε πει από την αρχή, πρώτα μάζεμα των πεζοδρόμων που εκεί βρήκαμε απέναντί μας τον κ. Παπαδόπουλο ο οποίος φώναζε και ακόμη φωνάζει να μην συμμαζευτούν οι πεζόδρομοι, να είναι ένα γενικό αλαλούμ. Ήταν κόντρα στον κανονισμό και δεν το ψήφισε για τους δικούς του αντιπολιτευτικούς λόγους. Από ‘κει και έπειτα αφού συμμαζέψουμε τους πεζόδρομους ξαναμετράμε βάση της καινούργιας νομοθεσίας πόσος χώρος αναλογεί στον καθένα και κανονίζουμε την τιμή βλέποντας και πώς έχει εξελιχθεί η ίδια η πόλη».

ΕΝΦΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Για την πρόταση του κ. Μητσοτάκη να περάσει ο ΕΝΦΙΑ στους δήμους είπε «αμήν και πότε. Να τον εισπράττει. Γίνεται σε όλο τον κόσμο, μέχρι και στην Κίνα. Αυτοί παίρνουν τον ΕΝΦΙΑ κατ’ ευθείαν από τους πολίτες. Αν έρθει κατ’ ευθείαν στους δήμους θα είναι μεγάλη ανακούφιση και δεύτερον να μην είναι ο ΕΝΦΙΑ τα μοναδικά έσοδα. Εκτός αν αφήσει τους δήμους να έχουν επιχειρηματική δράση για να μπορέσουν να έχουν από κάπου έσοδα».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις