Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

Πάνω από 500.000 Τούρκοι προτίμησαν να πληρώσουν για να κάνουν μειωμένη θητεία

Η δήλωση ανέφερε ότι περισσότεροι από 515.000 πολίτες έχουν υποβάλει αίτηση για να ολοκληρώσουν τη στρατιωτική τους θητεία σε 21 ημέρες αντί για πέντε μήνες
και 14 ημέρες για πτυχιούχους πανεπιστημίων ή σε 12 μήνες για μη πτυχιούχους
Περισσότερο από μισό εκατομμύριο άνθρωποι ζήτησαν την πληρωμένη στρατιωτική απαλλαγή που εισήχθη για μια προσωρινή περίοδο στην Τουρκία μέχρι στιγμής, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Τουρκίας, όπως δημοσιεύει η τουρκική εφημερίδα Daily Sabah.

Η δήλωση ανέφερε ότι περισσότεροι από 515.000 πολίτες έχουν υποβάλει αίτηση για να ολοκληρώσουν τη στρατιωτική τους θητεία σε 21 ημέρες αντί για πέντε μήνες και 14 ημέρες για πτυχιούχους πανεπιστημίων ή σε 12 μήνες για μη πτυχιούχους.

Το κοινοβούλιο της Τουρκίας, στις 26 Ιουλίου, επικύρωσε έναν προσωρινό νόμο που επιτρέπει στους Τούρκους πολίτες που γεννήθηκαν την 1η Ιανουαρίου 1994 να μειώσουν τη διάρκεια της στρατιωτικής τους θητείας καταβάλλοντας 15.000 τουρκικές λίρες που ισοδυναμεί με 2.430 δολάρια.

Οι Τούρκοι που κατοικούν σε άλλες χώρες πρέπει να πληρώσουν 2.000 ευρώ.

Οι υποβολές αιτήσεων ξεκίνησαν στις 3 Αυγούστου και θα λήξουν στις 3 Νοεμβρίου.

Ο αριθμός των αιτούντων που ολοκλήρωσαν τις αιτήσεις τους και κατέβαλαν τα τέλη απαλλαγής τους ανήλθε σε 170.000.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι οι δάσκαλοι που επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση για αμειβόμενη στρατιωτική απαλλαγή θα επιτρέπεται να διεκπεραιώνουν την υπηρεσία 21 ημερών τους κατά τη διάρκεια του διάλειμματος του εξαμήνου ή των καλοκαιρινών διακοπών.

Πολλοί στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης είναι απόφοιτοι πανεπιστημίων και διαμαρτύρονται ότι η εξυπηρέτηση μιας μικρότερης περιόδου στρατολόγησης πρέπει να αντικατασταθεί από μια εξαίρεση για την τόνωση της οικονομίας.

Η Άγκυρα θεωρεί τη στρατιωτική εξαίρεση ως βήμα προς έναν επαγγελματικό στρατό.

Επί του παρόντος, ο στρατός αποτελείται κυρίως από στρατιώτες μέσω στρατολόγησης, που μόλις πρόσφατα σταμάτησε η Τουρκία να στέλνει σε αντιτρομοκρατικές και άλλες επικίνδυνες επιχειρήσεις.

Προηγουμένως, οι στρατιώτες αναγκάζονταν να υπηρετούν σε επικίνδυνες περιοχές με μικρή εκπαίδευση στη σύντομη θητεία τους στο στρατό, συχνά καταλήγοντας στο θάνατο σε αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις