Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Ψάρι με ανθρώπινα δόντια επιτίθεται σε κολυμβητές και τρώει τους όρχεις τους

Το ψάρι ονομάζεται Pacu, και έχει την ικανότητα να εντοπίζει τους άνδρες που κολυμπούν. Δεν επιτίθεται σε γυναίκες.
Θεωρεί εξαιρετικό μεζέ τους… όρχεις. Όταν εντοπίσει λοιπόν έναν άνδρα κολυμβητή, ορμάει και στην κυριολεξία ξεσκίζει τους όρχεις του. 
pacufish.adapt.1190.2
Πάντως εδώ στην Ελλάδα δεν πρέπει να μας πιάνει τρόμος, δεν κινδυνεύει κανένας άνδρας κολυμβητής, αφού το συγκεκριμένο είδος δε ζει στη Μεσόγειο. 
Pacufish-586737
Μέχρι στιγμής πληθυσμοί από το Pacu έχουν εντοπιστεί στη λίμνη Μίσιγκαν στο Ιλινόις, στη θάλασσα της Παπούα- Νέα Γουινέα και πριν από λίγo καιρό στο Όρεσουντ της Σουηδίας. 
pacu3
Μάλιστα οι ψαράδες εκεί είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν το ψαρεύουν, αφού έχουν αναφερθεί περιπτώσεις, κατά τις οποίες το ψάρι αν και έξω από το νερό, όρμησε σε ψαρά, έκλεισε τα σαγόνια του γύρω από τους όρχεις του και τους έκοψε. 
pacu1_2640589b
Οι επιστήμονες που εξέτασαν το συγκεκριμένο είδος κατέληξαν πως έχει άμεση συγγένεια με τα πιράνχας του Αμαζονίου. 
pacu2

Διαφέρει μόνο στο μέγεθος. Το Pacu είναι μεγαλύτερο και συχνά απαντώνται πληθυσμοί του όπου υπάρχουν ψάρια που αγγίζουν τα 12 κιλά. 
fISH_0022669415112
Αυτό που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση δεν είναι ο τρόπος επίθεσης και ο εκλεκτός μεζές που του αρέσει, αλλά το σχήμα των δοντιών του. Δεν διαφέρουν καθόλου από τα ανθρώπινα δόντια. Το Pacu, έχει τουλάχιστον τρεις σειρές από δόντια.


https://www.tilestwra.com/psari-me-anthropina-dontia-epitithete-se-kolimvites-ke-troi-tous-orchis-tous/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις