Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Η Ουγγαρία θα εκκαθαριστεί από τους άστεγους

Φωτογραφία: Ole Spata / DPA / Globallookpress.com
Στην Ουγγαρία, τέθηκε σε ισχύ ένας νόμος που απαγορεύει  στους άστεγους να κοιμούνται στους δρόμους. Αυτό αναφέρεται από το  Reuters.

Ένας νόμος που απαγορεύει στους άστεγους να κοιμούνται στους δρόμους τέθηκε σε ισχύ στην Ουγγαρία. Αυτό αναφέρεται από το Reuters.
Τώρα η νύχτα στο δρόμο θεωρείται έγκλημα. Η αστυνομία μπορεί να αναγκάσει τέτοιους παραβάτες να πάνε σε ένα καταφύγιο . Αν οι άστεγοι συλληφθούν  τρεις φορές σε 90 ημέρες, οι αστυνομικοί έχουν το δικαίωμα να τους συλλάβουν  και να καταστρέψουν τα προσωπικά τους αντικείμενα.
Η Κυβέρνηση επισημαίνει ότι ο νόμος αποσκοπεί στη διασφάλιση επαρκών συνθηκών διαβίωσης για τους άστεγους. «Πιστεύουμε ότι πρέπει να παράσχουμε πρόσθετη βοήθεια και όχι πρόσθετα δικαιώματα στους άστεγους», δήλωσε ο Υφυπουργός Οικονομικών Bens Retvari.
Η κυβέρνηση σημείωσε επίσης ότι διατίθενται χρήματα για να βοηθήσει τους άστεγους:  Μόνο το 2018, το ποσό αυτό ανήλθε σε περισσότερα από 32.000.000 δολάρια.
Ο νόμος προκάλεσε κριτική από τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. «Πιστεύω ότι είναι επαίσχυντο το γεγονός της  ποινικοποίησης της απαράδεκτη  και αβοήθητης κατάστασης στην οποία βρίσκονται αυτοί οι άνθρωποι», δήλωσε ένας από τους διαδηλωτές, της διαδήλωσης  η οποία διεξήχθη στο Ουγγρικό Κοινοβούλιο στις 14 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με το Euronews, ο νέος κανόνας ονομάζεται  επίσης απάνθρωπος, μεροληπτικός και αποσκοπεί  στον εκφοβισμό αυτής της κατηγορίας πληθυσμού.
Εκτιμάται ότι υπάρχουν τουλάχιστον 20.000 άστεγοι στην Ουγγαρία. Την ίδια στιγμή, δεν υπάρχουν αρκετά κρεβάτια στα καταφύγια της νύχτας. Μόνο 11 χιλιάδες μπορούν να φιλοξενήσουν  τα κρατικά καταφύγια, σημειώνει το Euronews.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις