Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

(HXHTIKO-VIDEO) Ο ΗΡΩΑΣ Κωνσταντίνος Κατσίφας ήθελε να φτιάξει εκκλησία στο χωριό του - Θρίλερ με την ιατροδικαστική εξέταση της σορού του

- Πέπλο μυστηρίου για την ιατροδικαστική εξέταση της σορού του 35χρονου Έλληνα που έπεσε νεκρός στην Αλβανία - Καμία ενημέρωση στην οικογένεια για το αν δόθηκε άδεια, δηλώνει στο newsit.gr ο δικηγόρος της οικογένειας - Με περιπολικό θα φτάσει στα σύνορα ο καθηγητής ιατροδικαστικής Θεόδωρος Βουγιουκλάκης όταν δοθεί το πράσινο φως - Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας ήθελε να φτιάξει εκκλησία στο χωριό του

Σε μια υπόθεση με πολλά «σκοτεινά» σημεία και αναπάντητα ερωτήματα έρχεται να προστεθεί ακόμη ένα θρίλερ. Αυτό σχετικά με τον αν η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα θα εξεταστεί από Έλληνα ιατροδικαστή, όπως ζητά η οικογένειά του ή όχι. Την απόφαση κρατούν στα χέρια τους οι αλβανικές αρχές.

Νωρίτερα, στο μεσημεριανό δελτίο του ΣΚΑΙ είχε μεταδοθεί η πληροφορία πως μετά και από διπλωματικές πιέσεις, η αλβανική πλευρά υποχώρησε και αποδέχτηκε το αίτημα της οικογένειας Κατσίφα να εξεταστεί η σορός του 35χρονου από Έλληνα ιατροδικαστή. Ωστόσο, μιλώντας στο newsit.gr, ο δικηγόρος της οικογένειας Κώστας Γιοβανόπουλος τόνισε πως η οικογένεια του 35χρονου δεν έχει καμία τέτοια σχετική ενημέρωση πως και εξελίξεις αναμένονται έως το απόγευμα.


Το θέμα του ιατροδικαστή μας «καίει», τόνισε ο κ. Γιοβανόπουλος, σημειώνοντας την ουσιαστική βοήθεια από το προξενείο στην οικογένεια Κατσίφα.


Δεδομένου πως ο Κωνσταντίνος Κατσίφας δεν ήταν μόνο μέλος της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας Αλβανίας, αλλά και Έλληνας πολίτης, βάσει διακρατικής συμφωνίας, οι αλβανικές αρχές έπρεπε να εγκρίνουν το σχετικό αίτημα της Ελλάδος που από την πρώτη στιγμή ζήτησε διευκρινήσεις.


Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, η πλευρά της οικογένειας Κατσίφα έχει επικοινωνήσει ήδη με τον καθηγητή ιατροδικαστικής Θεόδωρο Βουγιουκλάκη, ο οποίος αναμένεται άμεσα να μεταβεί με περιπολικό στα σύνορα κι από εκεί να περιμένει την άδεια από τις αλβανικές αρχές για να περάσει ώστε να μπορέσει να κάνει την εξέταση. Σύμφωνα με τον Κώστα Γιοβανόπουλο, οι αλβανικές αρχές υποστηρίζουν ότι η νεκροψία νεκροτομή έχει ολοκληρωθεί αλλά η οικογένεια δεν έχει καμία ενημέρωση.


Η οικογένεια Κατσίφα θέλει να εξεταστεί η σορός του 35χρονου από Έλληνα ιατροδικαστή ώστε εκείνος να κρίνει εάν τα θανατηφόρα τραύματα έγιναν από μακρινή ή κοντινή απόσταση και εάν κάποιο από αυτά είναι ίσως μεταγενέστερο του άλλου.


Αιχμές για τον τρόπο λειτουργίας των δικαστικών και αστυνομικών αρχών στην Αλβανία αφήνει ο δικηγόρος της οικογένειας του Κωνσταντίνου Κατσίφα μιλώντας στο Newsit.gr.


Ο δικηγόρος της οικογένειας λέει ότι ενώ έχουν περάσει σχεδόν δύο 24ωρα απ’ όταν έπεσε νεκρός ο Κωνσταντίνος Κατσίφας οι δικοί του άνθρωποι δεν έχουν πάρει στα χέρια τους κανένα επίσημο έγγραφο. Ούτε σε ό,τι αφορά στην επιχείρηση, ούτε και σε ό,τι αφορά σε κάποια έρευνα στη σορό του.

Όπως επισημαίνει μάλιστα στο newsit.gr ο δικηγόρος Κώστας Γιοβανόπουλος η οικογένεια έχει σταματήσει όλες τις διαδικασίες ταφής του 35χρονου, ζητώντας να γίνει σχετική έρευνα.

Επισημαίνει ότι θα απευθυνθούν στις εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές για να λάβουν ενημέρωση για τα ακριβή περιστατικά, ενώ σημειώνει ότι έχει πολλές επιφυλάξεις καθώς υπήρξε επέμβαση της ειδικής μονάδας RENEA η οποία δρα με τρόπο που δεν συναντάται αλλού στον κόσμο. Είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα, λέει ο κ. Γιοβανόπουλος τονίζοντας ωστόσο θα μπορούσαν να υπάρξουν μια σειρά από άλλες επιλογές, να μην έχουμε φτάσει στον θάνατο του 35χρονου.


Ακούστε τι είπε ο κ. Γιοβανόπουλος




«Ο Κωνσταντίνος πυροβολήθηκε όρθιος και με τα χέρια ανοικτά στις Βουλιαράτες» δηλώνει ο γαμπρός του Κωνσταντίνου Κατσίφα, Βαγγέλης Σακελλαράκης, επικαλούμενος τον ιατροδικαστή Ιωαννίνων Θεόδωρο Βουγιουκλάκη που είδε χθες τη σορό του στο νοσοκομείο Αργυροκάστρου παρόντος και του ιδίου.
Σύμφωνα με τον γαμπρό του, ο Κατσίφας είχε τη δυνατότητα να ξεφύγει στην Ελλάδα από το βουνό όπου βρισκόταν, αλλά αποφάσισε να επιστρέψει στο χωριό και να παραδοθεί και την ώρα που σήκωσε τα χέρια ψηλά οι Αλβανοί αστυνομικοί τον πυροβόλησαν από απόσταση 15 -20 μέτρων. Αυτό, είπε, φαίνεται και από το «γαλήνιο ύφος» της σορού του. Σήκωσε τα χέρια του και φώναξε:«Ζήτω η Ελλάδα, Ζήτω η Βόρεια Ηπειρος». «Ήταν όρθιος και κοιτούσε τους εκτελεστές στα μάτια», υπογραμμμίζει.


Ο Βαγγέλης Σακελλαράκης υποστήριξε επίσης ότι ο Κατσίφας δεν σκότωσε κανέναν και αν ήθελε να το κάνει θα το έκανε. Κατά την άποψή του τα πυρά του ήταν άσφαιρα.
Είπε ακόμη ότι ο 35χρονος είχε στοχοποιηθεί από τους Αλβανούς εδώ και 4-5 χρόνια γιατί θεωρούσαν ότι ξεσήκωνε τη μειονότητα ενώ ήθελε να κτίσει και μια εκκλησία.
Αποκάλυψε επίσης ότι οι Αλβανοί αστυνομικοί επί 4 με 5 ώρες βρίσκονταν έξω από το σπίτι του 35χρονου με full face μάσκες. Αφού μπήκαν μέσα χτύπησαν την μητέρα του Κωνσταντίνου και την πίεζαν να μιλήσει Αλβανικά.
Στο τέλος άρπαξαν από το σπίτι και δυο τσουβάλια καρύδια και ρόδια που είχε μαζέψει ο Κωνσταντίνος.
Στη συνέχεια της συνέντευξής του στον Σκάι και στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, είπε:«Ο Αλβανός ιατροδικαστής έραψε τα τραύματα και έπλυνε τις πληγέςτου, καταστρέφοντας σημαντικά στοιχεία. Στο βίντεο ντοκουμέντο φαίνεται ο Κωνσταντίνος να δέχεται πυροβολισμούς. Δεν σκότωσε και δεν τραυμάτισε κανέναν». Και σημειώνει:
«Ο Κωνσταντίνος είχε αποφασίσει να πεθάνει εκείνη την άγια ημέρα, για αυτό το πρόσωπό του ήταν γαλήνιο. Γι΄ αυτό γύρισε πίσω, είχε χρόνο να φύγει».
Σύμφωνα με πληροφορίες οι γονείς του Κατσίφα έδωσαν κατάθεση και στις Ελληνικές Εισαγγελικές Αρχές καθώς έχει διαταχθεί έρευνα και από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις