Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

ΦΩΤΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ: K. Γαβρόγλου οι Σπουδαστές των ΕΠΑΛ δεν ανήκουν στην κατηγορία: ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ «πολλών ταχυτήτων»

Προς κ. Υπουργό Παιδείας :κ. Γάβρογλου  

Με την Παράκληση να κοινοποιηθεί στον : Κ. Διευθύνων Σύμβουλο της ΣΤΑΣΥ Α.Ε



Αγία Παρασκευή 29/10/2018

Κ. Υπουργέ

Όπως γνωρίζετε, εδώ και πολλές δεκαετίες στην χώρα μας ,σε κάθε αρχή της σχολικής χρονιάς, οι σπουδαστές των σχολικών μονάδων που μετακινούνται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς,  εφοδιάζονται  με σπουδαστική κάρτα,  την οποία και  χρησιμοποιούν,  για την έκδοση εισιτήριου με μειωμένη τιμή κατά 50% .

                      

Όπως γνωρίζετε , τα προβλήματα για τους σπουδαστές των εσπερινών ΕΠΑΛ , ξεκίνησαν όταν  κατά το σχολικό έτος 2017-2018 παρατηρηθήκαν παρά πολλά προβλήματα, ειδικά κατά τους μήνες Σεπτέμβριο – Οκτώβριο και   Νοέμβριο του 2017 ,  όταν καταργήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας η σπουδαστική κάρτα.

Είχαμε επισημάνει ότι θα δημιουργηθούν πολλά προβλήματα με την κατάργηση της Σπουδαστικής κάρτας,  αλλά δυστυχώς εσείς το εφαρμόσατε , και τότε οι διευθύνσεις των Εσπερινών ΕΠΑΛ άρχισαν να εκδίδουν βεβαιώσεις φοίτησης προκειμένου οι σπουδαστές να προσκομίζουν στα Γκισέ των εισιτήριων της ΣΤΑΣΥ και  να εκδίδουν μηνιαία κάρτα με μειωμένη τιμή κατά 50% .
Kαι τοτε ειχαμε πολλά προβληματα που με εγκυκλιο του Υπουργειου Παιδειας προς την ΣΤΑΣΥ ξεκαθαριστηκαν για το περασμένο σχολικό έτος 2017 -2018.
Και ενώ  άρχισε να «φαίνεται λίγο φως στον ορίζοντα» με τις βεβαιώσεις, για το νέο σχολικό έτος 2018 -2019 ,  ήρθαν πάλι τα ιδια προβλήματα που αντιμετώπισαν οι σπουδαστές των ΕΠΑΛ όπου και συνεχίζονται μέχρι και σήμερα , ( και παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στις Αρχές Νοεμβρίου)  όπου  πάλι τα εκδοτήρια των Σταθμών ΜΕΤΡΟ αλλά και των Λεωφορείων δεν ΔΕΧΟΝΤΑΙ τις βεβαιώσεις σπουδαστών Νυκτερινών ΕΠΑΛ για την έκδοση κάρτας μειωμένου εισιτηρίου και αυτό συμβαίνει γιατί , όπως μας ενημέρωσαν οι αρμόδιοι υπάλληλοι,  δεν έχει αποσταλεί η συγκεκριμένη εγκύκλιος από το Υπουργείο Παιδείας για το ανώτερο θέμα .

Κ. Υπουργέ

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι πολλοί από τους σπουδαστές των εσπερινών ΕΠΑΛ ανήκουν στις κατηγορίες των ( Ανέργων , χαμηλόμισθων , κ.λ.π ) και ένα μεγάλο ποσοστό ανήκει  στην κατηγορία των  εργαζόμενων  «πολλών ταχυτήτων « .Όπως καταλαβαίνετε τα εισοδήματα των σπουδαστών των ΕΠΑΛ   ανήκουν σε πολύ χαμηλό επίπεδο  και οπωσδήποτε  η θετική απόφαση της ΣΤΑΣΥ Α.Ε  για  το μειωμένο εισιτήριο ( ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΟΜΙΜΩΣ) για αυτούς, έχει εξέχουσα σημασία .

.Θα ήθελα να σας παρακαλέσω προσωπικά ,  όπως διευθετηθεί το παραπάνω αίτημα των σπουδαστών των νυκτερινών ΕΠΑΛ σε σύντομο χρονικό διάστημα .

Η Θετική έκβαση του αιτήματος μου , θεωρώ ότι θα  αποδείξει  και στην Πράξη, ( το πιστεύω σας ,)  ότι οι σπουδαστές των Εσπερινών ΕΠΑΛ έχουν τα ιδία δικαιώματα σε σχέση με άλλους σπουδαστές πρωινών σχολικών  ιδρυμάτων και δεν ανήκουν στην κατηγορία : ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ «πολλών ταχυτήτων»

Φώτης Αλεξόπουλος

Πρ. Δημοτικός Σύμβουλος Αγίας Παρασκευής

Μέλος Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτή & Αγοράς


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις