Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Καμμένος: «To αεροδρόμιο της Καρπάθου θα γίνει βάση εκτόξευσης διαστημικών πυραύλων»

Αναφερόμενος στο ταξίδι του στις ΗΠΑ και σε όσα συμφωνήθηκαν εκεί ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος σχολίασε πως «οι ΗΠΑ είναι ο κύριος στρατηγικός εταίρος της Ελλάδας.

Είμαστε στο ΝΑΤΟ, άρα δεν μιλάμε για βάσεις που έρχονται να υποκαταστήσουν την εθνική κυριαρχία». 
«Ακουσα ότι θα φέρουμε βάσεις στην Ελλάδα. Δεν είναι βάσεις του θανάτου», σημείωσε ενώ επεσήμανε ότι «δεν υπάρχει νέα βάση, υπάρχει διευκόλυνση που προβλέπεται από την συμμετοχή μας στη νατοϊκή συμφωνία». 

Στη Λάρισα βρίσκεται το ΑΤΑ και η 1η Στρατιά. Εκεί υπάρχουν νατοϊκές δομές. 
Σε αυτό το πλαίσιο θα φιλοξενηθούν τα UAV των ΗΠΑ. «Θα θέλαμε να είναι στη Σμύρνη;», διερωτήθηκε ο υπουργός Αμυνας. 
Στον Βόλο. στα ελικόπτερα συνεκπαιδευόμαστε. «Η δυναμη ελικοπτέρων που ζήτησα η οποία φεύγει από την Τουρκία και έρχεται στην Ελλάδα θα εξασφαλίσει την ασφάλεια της περιοχής. 
Θα προτιμούσατε η συντήρηση των συμμαχικών να γίνεται στημν Τουρκία;». Εξάλλου, «το να υπάρχουν και 350 οικογένειες που θα αφήσουν και πέντε δεκάρες στο Βόλο δεν είναι κακό, θα βοηθήσει την περιοχή», υπογράμμισε ο κ. Καμμένος. 

«Στην Αλεξανδρούπολη είναι ένα λιμάνι που θα χρησιμοποιηθεί για μεταφορές συμμαχικών δυνάμεων στα Δυτικά Βαλκάνια. Θα προτιμούσαμε να γίνει η διευκόλυνση από την Βαρνα και να είναι η Βουλγαρία ο εταίρος των συμμάχων;», πρόσθεσε ο Ελληνας υπουργός και συμπλήρωσε ότι στην Κάρπαθο το αεροδρόμιο έγινε με νατοϊκά χρήματα. «Θα μπορούν να γίνουν προσγειώσεις όπως στο Κανάβεραλ». 
Ο κ. Καμμένος εξήγησε παράλληλα ότι δεν υπάρχει καμία υποτέλεια της Ελλάδας όπως γράφεται. «Σε αυτό το ταξίδι πιστοποιήθηκε ότι η Ελλάδα αναβαθμίζεται σε σχέση με τις ΗΠΑ και τις γύρω χώρες. 
Η ανακοίνωση του Νετανιάχου ότι στην τριμερή Ελλάδα Κύπρος Ισραήλ, προστίθενται και οι ΗΠΑ δίνουν πολύ μεγάλη αξία στον ρόλο που θα παίξει η χώρα. 
Αυτό που εξασφαλίσαμε από τις ΗΠΑ είναι πολύ σημαντικά για την άμυνα της χώρας», σχολίασε χαρακτηρισιτκά. 
«Οι ΗΠΑ περιμένουν από την Ελλάδα πρωτοβουλίες σε σχέση με την ενεργειακή ασφάλεια της περιοχής. 
Η Ελλάδα πρέπει να είναι το κέντρο που θα γίνεται ο διάλογος στη Μεσόγειο», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις