Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

ME AΠΕΙΛΕΣ Ο KOTZIAΣ KATA KAMMENOY-TΣΙΠΡΑ: «Δυστυχώς τα ξεφτιλίζουν όλα» – Προειδοποιεί για συνεργασία με άλλα κόμματα για τα «απόρρητα» κονδύλια

Σε πολιτικό θρίλερ έχει μετατραπεί η παραίτηση του πρώην ΥΠΕΞ, Νίκου Κοτζιά, με σφοδρές επιθέσεις κατά Α.Τσίπρα και Π.Καμμένου.


Ο πρώην ΥΠΕΞ προειδοποιεί για συνεργασίες με άλλα κόμματα ή βούλευτες για το ζήτημα της χρήσης των απόρρητων κονδυλίων από άλλα υποργεία, ενώ ταυτόχρονα απαιτεί να δημοσιοποιηθεί η επιστολή παραίτησής του.

Κρίσιμες είναι οι επόμενες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, καθώς ο Ν.Κοτζιάς ενδέχεται να προχωρήσει σε αποκαλύψεις που θα βλάψουν την εγκυρότητα και την επιρροή της κυβέρνησης.

Σε ένα κλίμα ήδη αρνητικό για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η παραίτηση του πρώην ΥΠΕΞ δημιουργεί νέα κρίση στην κυβέρνηση και τους φέρνει πιο κοντά στην πλήρη κατάρρευση.

Το γάντι στο Μέγαρο Μαξίμου και στον υπουργό Αμυνας έριξε ο Νίκος Κοτζιάς σε δήλωση που έκανε μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΡΑΤΤΩ.




Ο παραιτηθείς υπ. Εξωτερικών απάντησε στα ίσια στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο, ο οποίος χαρακτήρισε «ακατανόητη» την παραίτησή του.

«Αυτά δεν τα λέει το Μαξίμου, τα λένε κάποιοι άνθρωποι. Να δώσουν στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησής μου. Σε 9 σελίδες επιστολή εξηγώ ακριβώς τους λόγους παραίτησής μου», τόνισε ο κ. Κοτζιάς.

Στοχεύοντας τον υπουργό Αμυνας, Πάνο Καμμένο, επέμεινε ότι η εξωτερική πολιτική κάνει το ΥΠΕΞ και όχι το υπουργείο Αμυνας το οποίο καλείται να στηρίξει στρατιωτικά τις επιλογές της διπλωματίας.

Μάλιστα ο κ. Κοτζιάς άφησε σαφή υπονοούμενα για τοποθετήσεις του Πάνου Καμμένου επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής εκτός Ελλάδος που πιθανό να εκφεύγουν της εθνικής γραμμής.

Υποστήριξε δε ότι κατευθύνεται εναντίον του «οχετός με στοχευμένες διαρροές» για τα απόρρητα κονδύλια του ΥΠΕΞ λέγοντας ότι ούτε πρόκειται για πολλά λεφτά, αλλά επιπλέον ελέγχονται από επιτροπή ανώτατων διπλωματών και εν συνεχεία από τη Βουλή.

Ο κ. Κοτζιάς προειδοποίησε, μάλιστα, στέλνοντας εμμέσως μήνυμα στον κ. Καμμένο ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες με άλλους βουλευτές ή και με άλλα κόμματα ώστε να δημοσιοποιείται η ορθή ή μη χρήση απορρήτων κονδυλίων που έχουν άλλα υπουργεία.

Επίσης, εξέφρασε την ενόχλησή του για τις διαρροές που δείχνουν την κατεύθυνση κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών.

«Δυστυχώς τα ξεφτιλίζουν όλα», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος επέμεινε ότι η συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να προχωρήσει γιατί σε αντίθετο ενδεχόμενο «δυστυχώς θα καταλάβουν τις αρνητικές εξελίξεις ακόμη και αυτοί που σήμερα την πολεμούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις