Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Ρέθυμνο ΚΕΔΗΡ – «Υπήρξε υπεξαίρεση ποσού ύψους 318.153,53 ευρώ, που επεστράφησαν εκ των υστέρων» – Δηλώνει η ορκωτή λογίστρια

Σύμφωνα με την Ορκωτή Λογίστρια κ. Χρυσανθοπούλου, εντοπίζεται ότι υπήρξε έλλειψη χρηματικών ενταλμάτων πληρωμών για τα έτη 2011-12-13. Επίσης, υπήρξε υπεξαίρεση ποσού ύψους 318.153,53 ευρώ, που επεστράφησαν εκ των υστέρων.

Διαπιστώθηκαν, ακόμα, επιπλέον ανοίγματα και υποχρεώσεις, οι οποίες καλύφθηκαν με καθυστέρηση, οπότε και με τις σχετικές προσαυξήσεις καθώς επίσης και μια περίπτωση διπλοπληρωμής σε προμηθευτή.

Καταγράφεται δε, ότι υπήρξαν διπλοί ισολογισμοί στην λειτουργία της επιχείρησης για σειρά ετών.
Από την πλευρά του ο Ορκωτός Λογιστής κ. Νίκου κάνει λόγο για πολλαπλάσιο ποσό από το προαναφερόμενο, αλλά με την επισήμανση, ότι δεν εντόπισε τα απαιτούμενα παραστατικά για να επιβεβαιώσει τυχόν ελλείμματα και αποκλείσεις, προβαίνοντας σε περαιτέρω επισημάνσεις για μη σύννομες πρακτικές στις ταμειακές συναλλαγές της επιχείρησης.
Την ερχόμενη Δευτέρα κλήθηκε από την πρόεδρο της ΚΕΔΗΡ κ. Πέπη Μπιρλιράκη να συνεδριάσει το Δ.Σ. της επιχείρησης παρουσία και των δύο ορκωτών, που θα απαντήσουν στις ερωτήσεις και τις απορίες των μελών.


ΜΠΕΣ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ
Με διαφορές ως προς το ύψος του τελικού ποσού αλλά με δεδομένο το οικονομικό έλλειμμα, το οποίο καλύφθηκε σε συγκεκριμένους χρόνους αλλά και σειρά από επισημάνσεις για ταμειακή κακοδιαχείριση, οι Ορκωτοί Λογιστές Μαρία Χρυσανθοπούλου και Γεώργιος Νίκου παρέδωσαν στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΗΡ τα πορίσματα τους για την πολύκροτη οικονομική διαχείριση της Κοινωφελούς Επιχείρησης  Δήμου Ρεθύμνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις