Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Τα τελευταία λόγια του θανατοποινίτη πριν την εκτέλεση ήταν ένα... αστείο

Πριν από εφτά χρόνια, ο Μπέργκετ είχε σκοτώσει με φρικτό τρόπο έναν δεσμοφύλακα, κατά τη διάρκεια μιας αποτυχημένης απόπειρας απόδρασης,

Ένας θανατοποινίτης από τη Νότια Ντακότα, ο οποίος πριν από εφτά χρόνια είχε σκοτώσει με φρικτό τρόπο έναν δεσμοφύλακα,
κατά τη διάρκεια μιας αποτυχημένης απόπειρας απόδρασης, εκτελέστηκε με θανατηφόρα ένεση εχθές, Δευτέρα.

Ήταν η πρώτη εκτέλεση στην συγκεκριμένη πολιτεία από το 2012 και η τέταρτη από το 1979, την χρονιά δηλαδή που επανήλθε η θανατική ποινή στη Νότια Ντακότα.

Ο 56χρονος Ρόντνεϊ Μπέργκετ ήταν ψύχραιμος και χαλαρός όταν οδηγήθηκε στην αίθουσα εκτελέσεων. Η εκτέλεση με θανατηφόρα ένεση πραγματοποιήθηκε με καθυστέρηση αρκετών ωρών, λόγω της εξέτασης από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ της ύστατης αίτησης αναστολής της ποινής, η οποία τελικά απορρίφθηκε. 

Φτάνοντας στην αίθουσα, ο Μπέργκετ έκανε ένα αστείο, λέγοντας «συγγνώμη που σας έστησα, αλλά συνάντησα κίνηση». Στη συνέχεια, ευχαρίστησε τον δικηγόρο του αλλά και τα άτομα που του συμπαραστάθηκαν όλα αυτά τα χρόνια. Σύμφωνα με την New York Post, ήταν ήρεμος και είπε στα αγαπημένα του πρόσωπα που παρακολουθούσαν την εκτέλεση, ότι κάποια στιγμή θα ξανασυναντηθούν.

Η σύζυγος του θύματος του Μπέργκετ, που δολοφονήθηκε το 2011, την ημέρα των γενεθλίων του, δήλωσε ότι δεν αισθάνεται δικαιωμένη. Όπως τόνισε, ο άντρας της σκοτώθηκε από τον Μπέργκετ με βίαιο και επώδυνο τρόπο, δεχόμενος δεκάδες χτυπήματα στο κεφάλι και το σώμα με έναν μεταλλικό σωλήνα. «Αντίθετα, η εκτέλεση με ένεση είναι έναν ήσυχος και αποστειρωμένος τρόπος να πεθάνεις», ανέφερε η χήρα του δεσμοφύλακα.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.