Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

VIDEO - Μαθητές EΣΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ KAI EKANAN NTOY στο γραφείο του υπουργού Παιδείας

– Οι μαθητές έφτασαν μέχρι το γραφείο του υπουργού και υπήρξε έντονη λεκτική αντιπαράθεση – Αρχικά οι μαθητές είχαν μπει στο
προαύλιο και στην συνέχεια στο κτίριο σπάζοντας τον αστυνομικό κλοιό 
– Δείτε εικόνα από όσα έγιναν στο γραφείο του υπουργού Ένταση επικρατησε για αρκετή ώρα στο υπουργείο Παιδείας. 
Αρχικά δεκάδες μαθητές και φοιτητές εισέβαλλαν στο προαύλιο του υπουργείου Παιδείας. Στην συνέχεια οι διαμαρτυρόμενοι έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό μπήκαν μέσα στο κτίριο και έφτασαν μέχρι το γραφείο του υπουργού με τον οποίο συνομιλούσαν για αρκετή ώρα. 

Για να φτάσουν εκεί έσπασαν με κλωτσιά την πόρτα του γραφείου του υπουργού και αυτή την ώρα μιλούν μαζί του σε έντονο ύφος.
 Ο κόσμος που συγκεντρώθηκε μέσα στο γραφείο του Κώστα Γαβρόγλου ήταν πολύς και οι μαθητές ήταν εξαγριωμένοι. 
Ζητούσαν να αποσυρθεί άμεσα ο νόμος. «Θα πρέπει να νιώθεις ντροπή με όλα όσα έχεις αποφασίσει», έλεγαν οι μαθητές και οι φοιτητές απευθυνόμενοι στον υπουργό. 
Του ζητούσαν να φύγει από το γραφείο του προκειμένου να κάνουν κατάληψη. Αυτή την ώρα είναι στο ισόγειο του κτιρίου και αποφασίζουν την περαιτέρω στάση τους. 



Δείτε εικόνα μέσα από το γραφείο του Κώστα Γαβρόγλου Προηγήθηκε μάχη σώμα με σώμα με τους αστυνομικούς που ήταν στην είσοδο του κτιρίου. 
Οι διαδηλωτές τους απώθησαν με την βία και στην συνέχεια κατάφεραν και μπήκαν μέσα στο κτίριο, όπως θα δείτε στις παρακάτω φωτο και βίντεο. 

Οι συγκεντρωμένοι αντιδρούν: – στο νόμο Γαβρόγλου που όπως σημειώνουν επιδιώκει να μετατρέψει το σχολείο σε ένα «εργοστάσιο που παράγει ανθρώπους προς κατανάλωση από την αγορά εργασίας για να καλύψει τις ανάγκες της» – στις αλλαγές που φέρνει ο νόμος στις συνενώσεις ΑΕΙ – ΤΕΙ και στις διασπάσεις τμημάτων 




Υποστηρίζουν ότι οι αλλαγές αυτές αποκλείουν τους μαθητές απο την ουσιαστική γνώση εντατικοποιούν το πρόγραμμά τους και δεν τους αφήνουν περιθώριο επιλογής αφού όσοι επιλέξουν να δώσουν Πανελλαδικές εξετάσεις θα ακολουθήσουν το δρόμο του διπλού άγχους λόγω των διπλών εξετάσεων.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις