Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Κάτι ανατριχιαστικό ξεβράστηκε σε παραλία: Ψάρι, σαλάχι ή... εξωγήινος;

Η κάτοικος του Κριστσερτς Χάνα Μαίρη έκανε το καθήκον της ως πολίτης καθαρίζοντας την ακτή από τα σκουπίδια μετά από έντονη καταιγίδα, όταν βρέθηκε μπροστά σε ένα πραγματικά παράξενο πλάσμα.
Το περασμένο Σάββατο, η Μαίρη και η μητέρας της καθάριζαν την παραλία στο Ρακέα Χατς στο Κάντερμπούρι όταν ήρθαν αντιμέτωπες με έναν αλλόκοτο σκελετό. Η Μαίρη έβαλε τις φωνές τρομαγμένη όταν ανακάλυψε ότι δεν ήταν απλά ένα κομμάτι από πλαστική τσάντα.
«Η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι επρόκειτο για κάτι εξωγήινο, αλλά ήμουν περισσότερο έκπληκτη παρά κάτι άλλο» δήλωσε στη New Zealand Herald.
Ό,τι και αν ήταν το πλάσμα είχε νύχια στα φτερά του, δύο δαγκάνες, μία μακριά ουρά, ένα επιμηκυμένο κεφάλι και απειλητικά δόντια. Ένας εφιάλτης για τους περισσότερους ανθρώπους.
Το εύρημα έγινε ακόμα πιο ασυνήθιστο καθώς η παραλία που εντοπίστηκε είναι πολύ βραχώδης και απότομη κάτι που δεν την κάνει εύκολη για να κολυμπήσει κάποιος.
Η Μαίρη αρχικά δίσταζε να μετακινήσει τον σκελετό, φοβούμενη ότι μπορεί να είναι δηλητηριώδης, αλλά η περιέργεια την έκανε να το μεταφέρει σε γείτονά της ταριχευτή ζώων που επίσης εξεπλάγη.
«Ανέβασα τις φωτογραφίες στο Facebook και όλοι έκαναν εικασίες» ανέφερε η Μαίρη.
Υπέθεσα ότι ήταν πλάσμα από τα βάθη της θάλασσας, πιθανότατα είδος σαλαχιού που είχε μαζέψει αλιευτικό».
Χρήστες του Facebook προχώρησαν σε δικές τους προτάσεις: «Πιγκουίνος; Χαχα, δεν ξέρω αλλά μοιάζει πολύ ανατριχιαστικό», «εξωγήινος σίγουρα. Χωρίς το καπέλο από αλουμινόχαρτο» και «ψάρι — σκίουρος που πετάει».
Τέλος στις εικασίες έβαλε ο καθηγητής Μάλκομ Φράνσις που επιβεβαίωσε ότι το πλάσμα είναι είδος σαλαχιού που διαβιεί στη Νέα Ζηλανδία και έχει την επιστημονική ονομασία Dipturus nasutus.
«Είναι σαν επίπεδος καρχαρίας, με σκελετό από χόνδρους. Ζουν τον περισσότερο χρόνο στον βυθό» δήλωσε ο Φράνσις προσθέτοντας ότι τα φτερά-νύχια και οι δαγκάνες ανήκουν μόνο στα αρσενικά και χρησιμοποιούνται για την αναπαραγωγή.
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις