Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

O Σαλβίνι πέρασε τον αντιμεταναστευτικό νόμο – Ξεκινούν άμεσα οι απελάσεις μεταναστών

Δεν πήγε χαμένη η προσπάθεια που κάνει ο Ιταλός Υπουργός Εσωτερικών, Ματτέο Σαλβίνι, προκειμένου να διασφαλίσει την εθνική ομοιογένεια και ασφάλεια της χώρας του.

Η ιταλική Βουλή ενέκρινε το κείμενο, όπως είχε ήδη κάνει η Γερουσία στις αρχές του Νοεμβρίου, με 396 ναι, έναντι 99 όχι. Η κάτω Βουλή της Ιταλίας ενέκρινε την Τετάρτη το σχέδιο νόμου που κάνει πολύ πιο αυστηρή την πολιτική της χώρας ως προς τη μετανάστευση, όπως επεδίωκε ο Ματέο Σαλβίνι, υπουργός Εσωτερικών και επικεφαλής της Λέγκας.
"
Η κυβέρνηση που έχουν σχηματίσει η Λέγκα και το λαϊκιστικό Κίνημα Πέντε Αστέρων (M5S) μετέτρεψε την ψηφοφορία για το σχέδιο νόμου σε διαδικασία χορήγησης ψήφου εμπιστοσύνης και στα δύο σώματα του ιταλικού κοινοβουλίου.
Δεκατέσσερις βουλευτές του M5S απείχαν από την ψηφοφορία της Τετάρτης. Το κείμενο για πολλούς θεωρείται αυστηρό, καθώς αλλάζει η στάση της Ιταλίας απέναντι στους μετανάστες.
Συγκεκριμένα, αντικαθίστανται οι άδειες παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους, διετούς διάρκειας, που το τρέχον διάστημα παραχωρούνται σε περίπου 25% των αιτούντων άσυλο, με διάφορες άλλες, βραχύτερες άδειες παραμονής, όπως η «η ειδική προστασία», διάρκειας ενός έτους, ή η άδεια παραμονής εξαιτίας «φυσικής καταστροφής στη χώρα καταγωγής», διάρκειας έξι μηνών, μεταξύ άλλων.
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις