Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Oι χορτοφάγοι πιο δυστυχισμένοι από τους κρεατοφάγους σύμφωνα με τους επιστήμονες

Oι χορτοφάγοι μπορεί να είναι πιο υγιείς από τους κρεατοφάγους αλλά είναι και πιο δυστυχισμένοι λένε οι ερευνητές. 

Όσοι έχουν αφαιρέσει το κρέας από την διατροφή τους βιώνουν περισσότερο αρνητικά συναισθήματα, έχουν χαμηλότερη αυτοπεποίθηση και δεν βρίσκουν νόημα στην ζωή τους. 
Οι ερευνητές ζήτησαν από 400 χορτοφάγους, κρεατοφάγους και «ημι-χορτοφάγους» να καταγράψουν τα συναισθήματά τους για ένα δεκαπενθήμερο. 
Από τις 3 ομάδες οι χορτοφάγοι ήταν εκείνοι που βίωναν τα πιο αρνητικά συναισθήματα και απολάμβαναν λιγότερο τις κοινωνικές εκδηλώσεις. 
“Μερικές φορές άθελά τους και μερικές άλλες ηθελημένα οι χορτοφάγοι μπορεί να εξαιρούνται από διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις ή αισθάνονται περίεργα ή διαφορετικά επειδή είναι χορτοφάγοι. Αυτά τα πράγματα τείνουν να συμβαίνουν σε ανθρώπους που ανήκουν σε κοινωνικές μειονότητες”, ανέφερε ο Τζον Νέζλεκ, επικεφαλής της έρευνας. 

“Με το πέρασμα του χρόνου τέτοιες εμπειρίες μπορούν να επηρεάσουν την ευημερία ενός ανθρώπου. 
Πιστεύουμε ότι αυτή η έρευνα είναι σημαντική γιατί αφήνει να φανεί ότι οι άνθρωποι που καθορίζουν οι ίδιοι τους εαυτούς τους ως χορτοφάγους έχουν επιπτώσεις στην ποιότητα της καθημερινής τους ζωής”, πρόσθεσε. 
Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ecology of Food and Nutrition. Επίσης, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι χορτοφάγοι μπορεί να υποφέρουν επειδή αυτοί που δεν είναι κρεατοφάγοι τους βλέπουν και τους αντιμετωπίζουν ως “ηθικά ανώτερους.” 

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

[dailymail]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις