Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018

Τρόμος στον αέρα - Ο πιλότος της Μέρκελ εξέπεμψε σήμα έκτακτης ανάγκης 20 λεπτά μετά την απογείωση - ΒΙΝΤΕΟ

Ο πιλότος του αεροσκάφους που μετέφερε την Άνγκελα Μέρκελ έστειλε τον κωδικό έκτακτης ανάγκης 7600, ο οποίος αναφέρει ότι τα συστήματα επικοινωνίας ηταν εκτός λειτουργίας .


Για δέκα χρόνια, το Airbus Α340-30 της Lufthansa μετέφερε επιβάτες και στη συνέχεια μετατράπηκε σε κυβερνητικό αεροσκάφος πριν από δύο χρόνια. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που το αεροσκάφος παρουσιάζει πρόβλημα, όπως αναφέρει η Die Welt. Στα μέσα Οκτωβρίου ο ομοσπονδιακός υπουργός οικονομικών Ολαφ Σολτς δεν μπορουσε να επιστρέψει από συνάντηση του ΔΝΤ στο Μπαλί, γιατι τρωκτικά είχαν φάει τα ηλεκτρικά καλώδια του αεροσκάφους.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ ΜΑΣ (ΕΔΩ)

Αυτή τη φορά ο πιλότος του κυβερνητικού αεροσκάφους έστειλε τον κωδικό 7600, έναν από τους τέσσερις ειδικούς αναγνωριστικούς κωδικούς που μπορούν να μεταδοθούν με ραδιοσήμα, από το πλήρωμα του πιλοτηρίου έως τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Για παράδειγμα, ο κωδικός 7500 μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αναφέρει αεροπειρατεία αεροσκάφους.

Ο κωδικός 7600 απο το Airbus, περιγράφεται συχνά από τους πιλότους ως "76 - χρειάζομαι την επικοινωνία μου" ή "76 - δεν ακούω τίποτα". Έτσι είναι μια κλήση για βοήθεια από το πιλοτήριο ότι δεν υπάρχει καμία ασφαλής επαφή με την αεροπορική εταιρεία.

Αυτοί οι κωδικοί έκτακτης ανάγκης εμφανίζονται επίσης σε ορισμένες πλατφόρμες Διαδικτύου που επιτρέπουν στα αεροπλάνα να ακολουθούν τη διαδρομή τους. Ως εκ τούτου, το σήμα έκτακτης ανάγκης παρατηρήθηκε γρήγορα περίπου 20 λεπτά μετά την απογείωση απο το Βερολίνο .

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα χάσει την έναρξη της συνόδου κορυφής της G20 στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, λόγω τεχνικής βλάβης στο κυβερνητικό αεροπλάνο «Konrad Adenauer». Σύμφωνα με πληροφορίες του SPIEGEL, η βλάβη ήταν πιο δραματική από ό,τι ήταν γνωστό μέχρι τώρα, μία ώρα μετά την απογείωση από το Βερολίνο, το σύνολο του συστήματος επικοινωνίας με το έδαφος είχε τεθεί εκτός λειτουργίας στο Air Force A340. Ένα τέτοιο περιστατικό θεωρείται επικίνδυνο και δίνεται σήμα έκτακτης ανάγκης στην αεροπορία.


Πηγή: Die Welt, Spiegel

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις