Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

video-photos / Το μαγικό χωριό του Άι Βασίλη στην Ελλάδα

Μια φορά και έναν καιρό, κάπου στη Βόρεια Ελλάδα, σ’ ένα μέρος που το λένε Δράμα, υπάρχει ένας κήπος με πελώρια πλατάνια, ποταμάκια και λιμνούλες. 


Σ’ αυτό το μέρος εδώ και 14 χρόνια γίνεται κάτι διαφορετικό, κάτι μαγικό. Λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα και για 36 ημέρες ο κήπος και η κεντρική πλατεία της πόλης γεμίζουν με χιλιάδες πολύχρωμα λαμπιόνια και ξύλινα πανέμορφα σπιτάκια. 


Από τα δέντρα κρέμονται στολίδια και στις λίμνες επιπλέουν τεράστια μαγικά χρωματιστά νούφαρα. 

Ξωτικά τρέχουν δεξιά και αριστερά στον χώρο εκτελώντας τις προσταγές του Αι Βασίλη που κάθε χρόνο επιλέγει τη Δράμα για να συναντήσει τους μικρούς φίλους του. 

Ένα ολόκληρο χωριό, η Ονειρούπολη, το χωριό του Άι Βασίλη! 
Το απόλυτο χριστουγεννιάτικο μέρος της Ελλάδας! 
Ένα παραμύθι με τουνελόδρακους, ξωτικά, αόρατα πράσινα καγκουρό, μικρά λυκάκια, καλικάντζαρους, ιπτάμενα σουρωτήρια, χιονάνθρωπους, αλλά και τον ίδιο τον Άγιο Βασίλη. 

Χαρακτήρες, που κάθε χρόνο, ζουν στο ομορφότερο, χριστουγεννιάτικο περιβάλλον. 

Ο δημοτικός κήπος και η κεντρική πλατεία της πόλης, μεταμορφώνονται σε σκηνικά και όλοι οι επισκέπτες σε πρωταγωνιστές, στο απόλυτο χριστουγεννιάτικο παραμύθι, την Ονειρούπολη! 
Το εφετινό παραμύθι της Ονειρούπολης θα αρχίσει να γράφεται στις 4 Δεκεμβρίου. 
Οι παραμυθένιοι ήρωες θα δημιουργήσουν και πάλι έναν εορταστικό κόσμο που μυρίζει καραμέλες, φρεσκοψημένα μπισκότα, σοκολάτες, μαλλί της γριάς και ζαχαρωτά! 

Αλλά πριν από αυτό, την Κυριακή 4 Νοεμβρίου η Ονειρούπολη.. κατεβαίνει στην Θεσσαλονίκη! 

Στις 11:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Αριστοτέλους ένα απίθανο happening με νεράιδες, ξωτικά, τάρανδους, καλικάντζαρους, χιονάνθρωπους και φυσικά δεκάδες Αγιους Βασίληδες που θα μεταφέρουν το γιορτινό κλίμα της Ονειρούπολης στη Θεσσαλονίκη. 

Στην Ουρανούπολη καθημερινά, προσφέρονται εκατοντάδες διαφορετικές, δωρεάν εκδηλώσεις αλλά εφέτος με πολλές ανανεωμένες δράσεις, καλλιτεχνικά δρώμενα και θεματικά εργαστήρια. 

Μικροί, και όσοι νιώθουν μικροί, έχουν τη δυνατότητα να χορέψουν και να τραγουδήσουν, να παίξουν, να εξασκήσουν τη δημιουργικότητά τους, να ζωγραφίσουν και να… τους ζωγραφίσουν, να διδαχθούν, να ανταμώσουν χριστουγεννιάτικους ήρωες και πρωταγωνιστές παραμυθιών, να μαγειρέψουν, να κάνουν πειράματα, να συμβάλλουν στο κοινωνικό έργο φορέων και συλλόγων… 

Με λίγα λόγια, να ζήσουν ανεπανάληπτες εμπειρίες και να γίνουν οι ίδιοι, πρωταγωνιστές στο μοναδικό, χριστουγεννιάτικο παραμύθι! 
Δείτε το βίντεο


ΠΗΓΗ: https://www.tilestwra.com/to-magiko-chorio-toy-ai-vasili-stin-ellada/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις