Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Δεύτερη ευκαιρία για το κοινωνικό μέρισμα - Νέες αιτήσεις για όσους αντιμετώπισαν προβλήματα

Δεύτερη ευκαιρία για το κοινωνικό μέρισμα, με δεδομένο ότι η τελευταία πληρωμή έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου, έχουν όσοι προσέκρουσαν σε "τεχνικά"
προβλήματα κατά την υποβολή των αιτήσεων. Οι διαδικασίες και οι επανέλεγχοι αναμένεται να τρέξουν τα επόμενα 24ωρα, καθώς η Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων.


Στο μικρό διάστημα που απομένει αρκετές περιπτώσεις που απορρίπτονται ή εμφανίζουν προβλήματα αναμένεται να μπουν στο μικροσκόπιο των αρμοδίων υπηρεσιών, με στόχο την τελική πληρωμή της 28ης Δεκεμβρίου, αν και ένας πολύ μεγάλος αριθμός δικαιούχων, περίπου 1,4 εκατομμύρια, έχουν ήδη δει στους λογαριασμούς τους να πιστώνονται τα χρήματα του κοινωνικού μερίσματος.
Στο... μέτωπο των προβλημάτων πρέπει να σημειωθεί ότι σε ανακοίνωσή της η ΠΟΠΟΚΠ κάνει ειδική αναφορά σε πρόβλημα που εντοπίστηκε με την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας υποβολής αίτησης, καθώς πολλοί ασφαλισμένοι δεν μπορούσαν να ολοκληρώσουν την αίτηση, αφού το σύστημα δεν "διαβάζει" τον χρόνο ασφάλισής τους, μια βασική προϋπόθεση για τη διεκδίκηση του μερίσματος.

Μέχρι την πληρωμή της 28ης Δεκεμβρίου αναμένεται ότι θα έχουν δοθεί απαντήσεις σε ερωτήματα και σειρά προβλημάτων που προέκυψαν κατά τη διαδικασία ώστε να "κλειδώσει" ο αριθμός των δικαιούχων που τελικά θα λάβουν το μέρισμα: Νέων ή μακροχρόνια ανέργων που εξαιτίας περιστασιακής ή ανασφάλιστης απασχόλησης δεν συμπλήρωσαν το ελάχιστο του ενός μηνός απασχόλησης ώστε να μπορούν να λάβουν κοινωνικό μέρισμα, θέματα σχετικά με ηλικιωμένα άτομα άνω των 70 ετών οι οποίοι πληρούν τα κριτήρια και δεν απαιτείται να κάνουν αίτημα καθώς και λάθη σχετικά με προσυμπληρωμένα στοιχεία. Όλες οι αρμόδιες Αρχές επισημαίνουν πως πρέπει να δοθεί πολύ μεγάλη προσοχή από όλους στο να συμπληρωθεί σωστά ο αριθμός λογαριασμού IBAN.

Με πληροφορίες από την εφημερίδα "Έθνος"


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις