Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

EKTAKTO! Ο Ερντογάν απέρριψε το αμερικανικό τελεσίγραφο...!! «Θα καθαρίσουμε τους κούρδους του YPG είτε το θέλουν είτε OXI»...!!!

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέρριψε το αμερικανικό τελεσίγραφο για να μην κινηθεί
ο τουρκικός Στρατός ανατολικά του Ευφράτη κατά των Κούρδων και ειδικότερα κατά του YPG στη βόρεια Συρία.

Τρεις ημέρες μετά από μια τηλεφωνική επικοινωνία με τον ομόλογό του των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ προς τη Τουρκία ο Ρ.Τ.Ερντογάν δείχνει αποφασισμένος «να τα βάλει» με τις ΗΠΑ:

«Μίλησα στον Τραμπ. Οι τρομοκράτες πρέπει να φύγουν από ανατολικά του Ευφράτη. Αν δεν φύγουν, θα τους ξεφορτωθούμε εμείς», είπε στη διάρκεια μιας ομιλίας στην κεντρική πόλη Κόνια (Ικόνιο). Οι YPG «είναι μια πηγή ανησυχίας για εμάς με τον τρομοκρατικό διάδρομό τους», πρόσθεσε.

Φάνηκε ωστόσο να αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ενός συμβιβασμού με τις Ηνωμένες Πολιτείες που είναι σύμμαχοι της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ.
«Η επίθεσή μας μπορεί να ξεκινήσει οποιαδήποτε στιγμή».

Η Τουρκία έχει εξαπολύσει από το 2016 δύο επιθέσεις στη βόρεια Συρία εναντίον των Κούρδων στην Αφρίν και των ισλαμιστών του ISIS στην αλ Μπάμπ και οι δύο απόλυτα επιτυχημένες, αν και με αρκετές απώλειες.

Οι εντάσεις ανάμεσα στην Άγκυρα και την Ουάσινγκτον επιδεινώθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες μετά την μεταφορά επιπλέον δυνάμεων από τις Ηνωμένες Πολιτείες στη βόρεια Συρία, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. 

Οι δυνάμεις των ΗΠΑ ίδρυσαν δύο στρατιωτικές βάσεις στην ύπαιθρο της πόλης Tal Abyad στην επαρχία al-Raqqah, άλλες δύο βάσεις στις περιοχές Tal Tal Rekbeh και al-Jayb, ενώ μια ακόμη είχαν δημιουργήσει πριν μερικές ημέρες ανεβάζοντας τον αριθμό σε τρεις μέσα σε 17 ημέρες στο βόρειο τμήμα της περιοχής των συνόρων Συρίας –Τουρκίας. 

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις