Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Κοτζιάς: Τα παιδιά δεν έχουν διδαχθεί ότι μας παραχωρήθηκε το μεγαλύτερο μέρος της Μακεδονίας

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και διαπραγματευτής της συμφωνίας των Πρεσπών Κοτζιάς, σχολίασε τις μαθητικές κινητοποιήσεις, ορισμένων μαθητών, όπως είπε, για το Μακεδονικό.

«Είναι αλήθεια ότι αυτά τα παιδιά δρουν κάτω από συνθήματα, όπως ”οι πολιτικοί πρόδωσαν τη Μακεδονία. Τα παιδιά αυτά δεν έχουν διδαχθεί θέματα όπως η συνθήκη του Βουκουρεστίου, που μας έδωσε το μεγαλύτερο μέρος της Μακεδονίας αλλά έδωσε μικρότερα τμήματα και σε άλλες χώρες. Αν τα είχαν μάθει σωστά στο σχολείο, αν είχαν μάθει επίσης ότι η ελληνική ακροδεξιά υπερασπίστηκε την τριπλή κατοχή της χώρας, όταν η Αριστερά και η Κεντροαριστερά αντιστεκόταν, θα ήταν πιο εύκολο να αποκρουστούν αυτές οι χουντικές επιθέσεις.
Αυτά τα νέα παιδιά δεν είναι εχθροί μας, είναι εκείνοι που προσπαθούν να τους αποπροσανατολίσουν. Πρέπει να τα κερδίσουμε και γι′ αυτό πρέπει να τα ενημερώσουμε να πούμε την αλήθεια. Ο εχθρός είναι η ακροδεξιά, ο φασισμός και ο ναζισμός», ανέφερε.
Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος της κίνησης ιδεών και δράσης Πράττω κατηγόρησε τη ΝΔ και τους ΑΝΕΛ ότι αναπαράγουν τις ακραίες φωνές, ότι δεν είναι προς το συμφέρον της χώρας να λύσει τα προβλήματά της με τους βόρειους γείτονες και να δυναμώσει τη γεωπολιτική της θέση γιατί έχει πραγματικό πρόβλημα στην Ανατολή. «Οι φωνές που ακούγονται κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, είναι ίδιες ανάμεσα στην ακροδεξιά, τη ΝΔ και στους ΑΝΕΛ» τόνισε ο κ. Κοτζιάς.
Τέλος, σημείωσε πως μετά το καλοκαίρι η κυβέρνηση «ενώ είχε ετοιμάσει μεγάλη καμπάνια για να εξηγήσει στο λαό το περιεχόμενο της συμφωνίας των Πρεσπών, δεν την έκανε για να μην ενοχλήσει κάποιους κυβερνητικούς εταίρους».
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

ΠΗΓΗ: hellas-now.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις