Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018

ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΏΝ, ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΠOY OI ΑΞΙΕΣ KAΘΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΟ XPHMA!

« Θα επιλέξω να κάνω εναλλακτική θητεία», ανέφερε σε παρέα νεαρός, που πλησίαζε η υποχρέωση του να υπηρετήσει την Πατρίδα.

Από την εγκύκλιο του ΓΕΕΘΑ, η εναλλακτική υπηρεσία εκπληρώνεται σε υπηρεσίες φορέων του δημοσίου τομέα.
1. Όσοι για λόγους συνείδησης αρνούνται να εκπληρώσουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις, επικαλούμενοι τις θρησκευτικές ή ιδεολογικές τους πεποιθήσεις, μπορεί να αναγνωρίζονται ως αντιρρησίες συνείδησης, σύμφωνα με τις διατάξεις των επόμενων άρθρων.
2. Οι λόγοι συνείδησης που αναφέρονται στην προηγούμενη παράγραφο πρέπει να απορρέουν από μία γενική αντίληψη για τη ζωή, βασισμένη σε συνειδητές θρησκευτικές, φιλοσοφικές ή ηθικές πεποιθήσεις, που εφαρμόζονται από το άτομο απαράβατα και εκδηλώνονται με τήρηση ανάλογης συμπεριφοράς.
Ο προβληματισμός κάθε πολίτη, νομίζω έχει ως εξής. «Ας αφήσω στην άκρη το γεγονός ότι, εμείς οι υπόλοιποι που υπηρετήσαμε, σε περίπτωση πολέμου, (πάντα πιθανή), θα πάμε στο μέτωπο και θα υπερασπίσουμε με την ζωή μας την Πατρίδα. Να πάρω την περίπτωση, που ο εχθρός θα επιτεθεί και θα βρεθεί απέναντι του, απέναντι στον πατέρα, στην μάνα του, στον αδερφό, στην αδερφή, στον θείο και στην θεία του, στα παιδιά του, στα ξαδέρφια, στα ανίψια και στους φίλους του, τι θα κάνει γι αυτό? Θα πει στον εχθρό, που θα κακοποιήσει, βιάσει, ακρωτηριάσει, σκοτώσει, τον ίδιο και τους αγαπημένους του, έκανα εναλλακτική θητεία, είμαι αντιρρησίας συνείδησης? Και θα πει ο εχθρός, α εντάξει, καλά, εσένα και τους δικούς σου δεν θα σας πειράξουμε?»
Τι πάει να πει «αντιρρησίας συνείδησης», «εναλλακτική θητεία»!
Σημεία των καιρών και των Αριστερών!
Μιχαήλ Καϊκουνίδης, Μέλος Κεντρικής Επιτροπής Παράταξης ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ.
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις