Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

Ποιοι συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις στις αποδοχές τους το 2019

Πολλοί συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις στις αποδοχές τους τη νέα χρονιά. Οι δικαιούχοι των αυξήσεων περιλαμβάνουν:



- τους σχεδόν 400.000 χαμηλοσυνταξιούχους που δικαιούνται αυξήσεις 50 ευρώ τον μήνα. Η καταβολή θα αρχίσει από τον Ιανουάριο και θα συνεχιστεί μέχρι και το 2023. Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται και οι δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχοι των οποίων το ΕΚΑΣ είχε κοπεί.

- Τους 180.000 συνταξιούχους χηρείας που λαμβάνουν 260 ευρώ και οι οποίοι θα εισπράξουν συνολική αύξηση ύψους 110 ευρώ τον μήνα. Και αυτή θα καταβληθεί σταδιακά σε βάθος πενταετίας.

- Τους 50.000 χαμηλοσυνταξιούχους αναπηρίας, οι οποίοι θα εισπράξουν την αύξηση που θα αρχίσει από τα 16 ευρώ τον μήνα τον Ιανουάριο και θα κλιμακωθεί στα 80 ευρώ το 2023.

Με κριτήριο την αναμενόμενη απόφαση του ΣτΕ, το 2019 θα κρίνει και τι θα συμβεί με τα αναδρομικά των συνταξιούχων και ειδικότερα με την επιστροφή των κομμένων δώρων σε δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους. Η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι θα εφαρμόσει την απόφαση αυτή για όλους ανεξαιρέτως τους συνταξιούχους.

Με το νέο έτος μειώνεται το κόστος εξαγοράς των πλασματικών ετών (από το 20% στο 13,3%) ακολουθώντας τη ρύθμιση για μείωση του ασφαλίστρου για κύρια σύνταξη υπέρ του ΕΦΚΑ.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Πηγή: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις