Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ – ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ …«Πιόνι» του Ερντογάν ο Ζάεφ

Tουρκικές στολές εκστρατείας θα φορά ο σκοπιανός στρατός – Θα διδάσκονται αλβανικά στα τουρκικά σχολεία

Ο σκοπιανός στρατός θα φορά τουρκικές στολές εκστρατείας ενώ η αλβανική γλώσσα θα διδάσκεται προαιρετικά σε δημοτικά, γυμνάσια και Λύκεια.
Αυτές οι ειδήσεις μπορεί να μην φαίνονται εκ πρώτης όψεως κοσμογονικές, αποτελούν μια ισχυρή απόδειξη για τον συνδετικό κρίκο των δύο χωρών στο ήδη υπάρχον σχέδιο άλωσης
των Βαλκανίων από την ισλαμική Τουρκία, η οποία προωθεί το σχέδιο της δημιουργίας της Μεγάλης Αλβανίας με παράλληλο εξοστρακισμό της Ρωσίας (έχοντας οδηγίες από ΗΠΑ), σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις του ίδιου του Ερντογάν.
Το Σκοπιανό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι υπέγραψε συμφωνία για την αγορά 14.000 στρατιωτικών στολών εκστρατείας με τουρκική πίστωση όμως.
Η προμήθεια θα κοστίσει περίπου 840.000 ευρώ, ενώ οι ένοπλες δυνάμεις του κρατιδίου θα παραλάβουν τα πάντα, από καπέλα, εσώρουχα, έως παντελόνια σχεδιασμένα σύμφωνα με τις νέες προδιαγραφές από τα τουρκικά εργοστάσια.
Η προμήθεια κρίθηκε ως η φθηνότερη με το κριτήριο της τιμής. Η παραγγελία των στολών των σκοπιανών ενόπλων δυνάμεων θα πραγματοποιηθεί από εταιρείες από την Τουρκία, αναφέρει ο σκοπιανός τύπος.
Πρόκειται για την προμήθεια στολών εκστρατείας η οποία αποτελεί μέρος της κατηγορίας «αγαθά και υπηρεσίες», για τα οποία το Υπουργείο Άμυνας των Σκοπίων έχει πίστωση 30 εκατομμύρια ευρώ.
Με τα χρήματα αυτά ο σκοπιανός στρατός θα πρέπει να αγοράσει μπότες, στολές, τρόφιμα, ανταλλακτικά, να κάνει εκπαίδευση και να πληρώσει τους ξένους στρατιωτικούς συμβούλους (Τούρκοι-Αμερικανοί).
Αυτό το ποσό είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον προϋπολογισμό του στρατού για το 2018, ανέφερε η υπουργός άμυνας Ραντμίλα Σεκερίνσκα.
«Ο αμυντικός προϋπολογισμός για φέτος έχει αυξηθεί κατά 15%, ενώ η αύξηση για το 2019 σε σύγκριση με την εξισορρόπηση του προϋπολογισμού για το 2018 ήταν πάνω από 33%», δήλωσε η Σεκερίνσκα.
Στον προϋπολογισμό για το επόμενο έτος, το ποσό ανέρχεται σε 135 εκατομμύρια ευρώ, έτσι οι Σκοπιανοί θα έχουν περισσότερα χρήματα για εξοπλισμό και εκσυγχρονισμό των οπλικών τους συστημάτων.
Αυτό που δεν είπαν οι Σκοπιανοί είναι ότι ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων προέρχεται από πιστώσεις της Τουρκίας, η οποία έχει δώσει μέχρι τώρα εντελώς δωρεάν τροχοφόρα οχήματα,  ΤΟΜΠ και τώρα και στολές όπως δείχνουν τα πράγματα.
Σύμφωνα με παλαιότερο άρθρο μας πριν αρκετούς μήνες, είχαμε αναφέρει την παράδοση στους Σκοπιανούς οκτώ τουρκικών θωρακισμένων οχημάτων Kobra με ειδική αντι-ναρκική προστασία, με την επίσημη δικαιολογία ότι προορίζονται για «ειρηνευτικές αποστολές», γενικώς και αορίστως. Δεν πείθουν κανένα Έλληνα για τα αληθινά σχέδια των Τούρκων.
Με τις παραδόσεις αυτές αυξήθηκε η μαχητική ικανότητα του στρατού των Σκοπίων σε ειδικού τύπου επιχειρήσεις.
Αυτή είναι η φανερή πλευρά των τουρκο-σκοπιανών αμυντικών σχέσεων, διότι σίγουρα υπάρχει και «σκοτεινή πλευρά», με την ανταλλαγή ανάμεσα «στρατιωτικών πληροφοριών» με στόχο φυσικά την Ελλάδα και μόνο αυτή.
Ο Πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, τότε, μιλώντας για την δωρεά τόνισε ότι η Τουρκία έχει δώσει 1.5 εκατομμύριο δολάρια ως στρατιωτική και οικονομική βοήθεια στην χώρα του».
Ο ίδιος επίσης επισήμανε ότι η Τουρκία είναι μια από τις χώρες που παρέχουν τη μεγαλύτερη υποστήριξη στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του και ευχαρίστησε την Άγκυρα για την βοήθεια στην πορεία για την ένταξη στο ΝΑΤΟ.
Ενώ λαμβάνουν χώρα όλα αυτά η Τουρκία αποφάσισε να εντάξει την αλβανική γλώσσα ως γλώσσα επιλογής στα τουρκικά δημοτικά και δευτεροβάθμια σχολεία.
Ο Πρέσβης της Αλβανίας στην Τουρκία, Γκέντι Γκαζέλι ανέφερε ότι αυτή η απόφαση αποτελεί μεγάλη επιτυχία.
«Οι στρατηγικές σχέσεις μας με την Τουρκία παραμένουν εξαιρετικές και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την οικονομική μας συνεργασία»,δήλωσε ο Γκάζι.
Τουρκία-Αλβανία-ΠΓΔΜ-Κόσοβο αποτελούν τον αντίπαλο άξονα των ορθόδοξων χωρών των βαλκανικών πολέμων 1912-13.
Ουσιαστικά έχουμε ένα τεράστιο και πολύ βρώμικο σχέδιο από Ερντογάν, Ράμα, Χαραντινάι (Κόσοβο) υπό την εποπτεία των ΗΠΑ φυσικά, για την πλήρη άλωση των Βαλκανίων με την δημιουργίας της Μεγάλης Αλβανίας και την αναβίωση της νέας Οθωμανικής αυτοκρατορίας.
Αυτές οι ειδήσεις πρέπει να ενεργοποιήσουν Ελλάδα, Σερβία, Βουλγαρία και Μαυροβούνιο πριν είναι αργά, μιας και ο Τούρκος σουλτάνος δεν έχει βάλει στο μάτι μόνο την συνθήκη της Λωζάννης αλλά και την συνθήκη του Βουκουρεστίου που αφορά τα σύνορα στα Βαλκάνια.
Ότι κάνει σε Ιράκ και Συρία η Άγκυρα θα το συνεχίσει στην βαλκανική χερσόνησο και αυτό είναι απόλυτα τεκμηριωμένο.
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις