Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Στην κόψη του «ξυραφιού» οι σχέσεις με Τουρκία: Έκτακτη επίσκεψη Επίτιμων Αρχηγών στο ΓΕΕΘΑ – Κλιμακώνουν επικίνδυνα οι Τούρκοι

Στις δύσκολες και επικίνδυνες στιγμές ο ελληνισμός και οι ένοπλες δυνάμεις αποτελούν τον εγγυητή της ελληνικής κυριαρχίας και ασφάλειας.
Αυτό ακριβώς ήταν το «μήνυμα» χθες Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018, όταν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, υποδέχθηκε στο επιτελείο Επιτίμους Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ με θέμα την προκλητική στάση της Τουρκίας του Ερντογάν που απειλεί πλέον ξεκάθαρα την χώρα μας σε όλα τα επίπεδα.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, οι Επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ ενημερώθηκαν για τις τρέχουσες εξελίξεις και τα σημαντικότερα θέματα στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και αντάλλαξαν απόψεις με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ.
Στην ουσία οι επίτιμοι Α/ΓΕΕΘΑ εξέφρασαν στον νυν αρχηγό Ναύαρχο Αποστολάκη τις δικές τους πολύτιμες «εμπειρίες» και γνώσεις από την διάρκεια της θητείας τους σχετικά με τις προκλήσεις των Τούρκων και συζήτησαν μαζί του κανόνες δράσης των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.
Δεν αναμένουμε καμία περαιτέρω πληροφορία για το τι ακριβώς συζητήθηκε σε αυτή την κλειστή και απόρρητη συνεδρίαση όλων αυτών των ανωτάτων αξιωματικών, διότι έτσι ακριβώς λειτουργούν οι ένοπλες δυνάμεις.

Αλλά είναι σίγουρο μιας και η παρουσία τους συνέπεσε με τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ Μ.Τσαβούσογλου ότι συζητήθηκε εκτενώς το ζήτημα των Ιμίων και των πολεμικών προετοιμασιών που έχουν κάνει οι Τούρκοι στο νησάκι Τσαβούς απέναντι ακριβώς από τις ελληνικές Βραχονησίδες στις οποίες έχουν δημιουργήσει κανονική βάση.
Σε χθεσινό άρθρο μας αναφέραμε ότι αίσθηση προκάλεσαν οι εκ νέου εμπρηστικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος τόνισε ότι δεν υπήρξε καμία de facto αλλαγή στο καθεστώς των νησίδων του Αιγαίου», ενώ προειδοποίησε όσους κατηγορούν το κόμμα του ότι θέτοντας αυτό το ευαίσθητο ζήτημα βλάπτουν τα συμφέροντα της Τουρκίας.
Στην ουσία, όσα λέει παρακάτω ο Τσαβούσογλου δηλώνουν πως η Τουρκία θα κλιμακώσει περεταίρω την ένταση, ενώ εμμέσως πλην σαφώς, ισχυρίζονται, πως τα Ίμια δεν είναι Ελληνικά, θα υπάρχει αντίδραση από την Κυβέρνηση και το ΥΠΕΞ;
Όπως γράφει η εφημερία Hurriyet ο Τσαβούσογλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού στην τουρκική εθνοσυνέλευση, τόνισε ότι «το ιδιοκτησιακό καθεστώς των Ιμίων δεν καθορίζεται επακριβώς ούτε στη συνθήκη της Λωζάνης το 1923, ούτε στη συνθήκη των Παρισίων το 1947, τονίζοντας ότι δεν είναι σωστό να κατηγορείται το ΑΚΡ γι’ αυτό».
Αυτό που έχει θορυβήσει όμως την ελληνική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία είναι η αγωνιώδης προσπάθεια της Τουρκίας να αλλάξει πάση θυσία την συνθήκη της Λωζάνης, με σκοπό να αλλάξει ολόκληρο το καθεστώς σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.
Το «τυράκι» των ΗΠΑ προς την Άγκυρα με τους πυραύλους Patriot υπό την βασική προϋπόθεση της μη αγοράς των ρωσικών πυραύλων S-400, εφόσον γίνει «αποδεκτό» (πράγμα απίθανο  έως τώρα λόγω Πούτιν), θα έβαζε την Τουρκία ξανά στο «μαντρί των ΗΠΑ» και θα δρομολογούσε πολύ άσχημες εξελίξεις σε όλα τα ζητήματα για την χώρα μας στο Αιγαίο.
Ας ελπίσουμε ότι θα ληφθούν όλες οι κατάλληλες αποφάσεις για την ενίσχυση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων τώρα, για να έχουμε αυτό που είχε δηλώσει κάποτε ο Σπαρτιάτης βασιλιάς Αγησίλαος «τα λόγια μας θα πρέπει αν είναι ίσα με τα όπλα μας» απέναντι στον μαινόμενο Ερντογάν που τα θέλει όλα εδώ και τώρα.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις