Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

video - Άσκηση-«μαμούθ» στην Α. Μεσόγειο: 80 μαχητικά σηκώνει το Ισραήλ – Αιφνιδιαστική κινητοποίηση με στόχο την Τουρκία & στο βάθος χτύπημα σε Ιράν

Άσκηση-«μαμούθ» θα πραγματοποιήσει το Ισραήλ τις επόμενες ώρες στην Α. Μεσόγειο. 80 μαχητικά θα σκεπάσουν την περιοχή, σε ένα μήνυμα του Ισραήλ τόσο προς την Τουρκία, όσο και προς το Ιράν.

Οι Ισραηλινές ΕΔ βρίσκονται σε πολεμική εγρήγορση το τελευταίο διάστημα, καθώς οι εξελίξεις στη Μ. Ανατολή μυρίζουν μπαρούτι.


Είναι προφανές, πως οι Ισραηλινοί, θέλουν να δείξουν στην Τουρκία πως τα παιχνίδια και οι προκλήσεις στην Α. Μεσόγειο και κυρίως στην Κυπριακή ΑΟΖ δεν θα μείνουν αναπάντητες.
Η Άγκυρα έχει βάλει στο στόχαστρο την Κύπρο, ενώ θέλει να σταματήσει το ενεργειακό παιχνίδι που λαμβάνει χώρα στην περιοχή. East-Med, Εxxon και οι συνεχόμενες ασκήσεις Ελλάδας-Κύπρου- Αιγύπτου, όπως και η τριμερής συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, όπου θα υπάρχει και αμερικανική παρουσία, έχουν εξοργίσει τον Ρ. Τ. Ερντογάν.
Το Τελ-Αβίβ παίρνει αποφάσεις και δημιουργεί ταυτόχρονα ασπίδα προστασίας πάνω από την Κύπρο.

Πρόσφατα μάλιστα, η Εθνική Φρουρά, η Ιταλία, οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Ελλάδα, το Ισραήλ, και η Αγγλία διεξήγαγαν κοινές ασκήσεις απομονώνοντας εντελώς την Τουρκία από την Α.Μεσόγειο και αυτό φόβισε την τουρκική πλευρά.
Στρατιωτικές ασκήσεις με την ονομασία «ΝΕΜΕΣIΣ- 2018» «ΙΑΣΩΝ-2018» και «Νικοκλής-Δαβίδ-2018» έχουν επιφέρει την δημιουργία μιας ισχυρής στρατιωτικής συμμαχίας ανάμεσα σε Κύπρο και Ισραήλ, ενώ το Τελ Αβίβ προμηθεύει την ελληνοκυπριακή πλευρά και με οπλισμό για την αντιμετώπιση των τουρκικών δυνάμεων, για την περίπτωση που αυτό απαιτηθεί στο μέλλον.
Ελλάδα, Ισραήλ, Κύπρος και Αίγυπτος έχουν τεράστια ενεργειακά και οικονομικά συμφέροντα στην Α.Μεσόγειο, ενώ ειδικά το Τελ Αβίβ έχει βρει στην χώρα μας, σύμφωνα με ειδικούς, το «στρατηγικό βάθος» που επιθυμεί για τα γεωπολιτικά σχέδια του στην Μ.Ανατολή.
Ο Ερντογάν όμως αλλά και η σημερινή Τουρκία αποτελούν μέγα εμπόδιο στα σχέδια αυτά του Τελ Αβίβ και των ΗΠΑ και για αυτό ειδικά ο Τούρκος ηγέτης θα αποτελέσει στόχο και των Ισραηλινών ειδικά το επόμενο διάστημα.
ΜΗΝΥΜΑ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΙΡΑΝ
Ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε πριν λίγες ημέρες ορθά κοφτά, ότι το Ισραήλ  είναι διατεθειμένο να επιτεθεί στο Ιράν εάν αυτό σήμαινε εξασφάλιση της επιβίωσης του εβραϊκού κράτους.
Όταν ερωτήθηκε από έναν δημοσιογράφο εάν το Ισραήλ ήταν έτοιμο να ξεκινήσει μια επίθεση στο ιρανικό έδαφος, ο Νετανιάχου  απάντησε: «Η απάντηση στην ερώτησή σας είναι ότι η κόκκινη μας γραμμή μας είναι η επιβίωσή μας. Κάνουμε ό, τι είναι απαραίτητο για να προστατεύσουμε το κράτος του Ισραήλ ενάντια στο ιρανικό καθεστώς που απαιτεί ανοιχτά  την εξόντωση του εβραϊκού κράτους», δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός στους δημοσιογράφους σε ετήσια εκδήλωση που διοργάνωσε το Κυβερνητικό Γραφείο Τύπου στην Ιερουσαλήμ.
«Δεν αποκλείω να κάνω τίποτα που πρέπει να κάνουμε για να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας», πρόσθεσε.
«Είμαστε ο μόνος στρατός στον κόσμο που ασχολείται άμεσα με τις ιρανικές δυνάμεις», δήλωσε ο Νετανιάχου αναφέροντας τις επιθέσεις εναντίον ιρανικών πολιτοφυλακών και της Χεζμπολάχ στη γειτονική Συρία.
«Τα  τούνελ τρόμου της Χεζμπολάχ είναι μια σαφής πράξη επιθετικότητας», δήλωσε ο Νετανιάχου.
Πριν δύο εβδομάδες, το Ισραήλ ξεκίνησε τη επιχείρηση Northern Shield, για να ανιχνεύσει και να καταστρέψει τις διασυνοριακές υπόγειες σήραγγες τις οποίες όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός (IDF),  η Χεζμπολάχ σκοπεύει να χρησιμοποιήσει για να διεισδύει στο εβραϊκό κράτος και να ξεκινήσει επιθέσεις.
«Ελπίζω και πιστεύω ότι η Χεζμπολάχ δεν θα κάνει το τρομερό λάθος να προσπαθήσει να επιτεθεί στο Ισραήλ, ή να προσπαθήσει να παρεμβαίνει στις νόμιμες ενέργειές μας προσπαθώντας να εξουδετερώσει αυτές τις σήραγγες. Εάν το κάνουν, θα υποφέρουν με πολύ πόνο και γρήγορα», είπε Ο Νετανιάχου . «Νομίζω ότι είναι αρκετά έξυπνοι ώστε να μην μας δοκιμάσουν».
Ανέφερε επίσης ότι το Ισραήλ είναι «στη διαδικασία ανατροπής της επιθετικότητας του Ιράν” και του σχεδίου του για  απόκτηση πυρηνικών όπλων.
Κάτι τέτοιο είπε, επέτρεψε την αποψίλωση των σχέσεων με τα αραβικά κράτη που είναι εχθρικά προς το Ιράν.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός παρουσίασε στη συνέχεια ένα γράφημα με το οποίο ότι χαρακτήρισε το αποτέλεσμα μιας δημοσκόπησης που καθορίζει το ποσοστό των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο που πιστεύουν ότι το Ιράν έχει  πυρηνικές φιλοδοξίες.
«Το 40% των ερωτηθέντων στη Μέση Ανατολή δηλώνουν ότι δεν πιστεύουν ότι το Ιράν θα διακόψει τις στρατιωτικές ικανότητες και τις ικανότητες μαζικής καταστροφής με πυρηνικά  όπλα”, δήλωσε ο Νετανιάχου.
«Το Ισραήλ είναι παγκόσμια δύναμη στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, οι Άραβες το ξέρουν αυτό, και  οι  αραβικές χώρες κατανοούν ακριβώς ότι το Ισραήλ δεν είναι ο εχθρός τους, αλλά ο απαραίτητος συνεργάτης τους ενάντια στους εξτρεμιστές», τόνισε ο ίδιος.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις