Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

VIDEO - EKTAKTO / Διάγγελμα Ε.Μακρόν: «Ζητάω συγγνώμη προς το Έθνος – Παίρνω πίσω φορολογικές επιβαρύνσεις και δίνω παροχές»

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν απευθυνθεί «διάγγελμα στο Έθνος» αυτήν την ώρα, στον απόηχο της τέταρτης κατά σειρά μαζικής διαδήλωσης των «κίτρινων γιλέκων».

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έθεσε την Γαλλική οικονομία ο Γάλλος πρόεδρος. Ο Εμάνουελ Μακρόν εμφανίστηκε απολογητικός προς το έθνος και ζήτησε συγνώμη από τον λαό καθώς όπως ανέφερε «έπρεπε να κάνω άλλα πράγματα».
Στο διάγγελμα προς το γαλλικό έθνος, ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν υποσχέθηκε φοροαπαλλαγές σε όσους κερδίζουν λιγότερα από 2.000 ευρώ τον μήνα και θα κινηθεί δραστήρια για την αποκατάσταση μιας κοινωνικής ισορροπίας ώστε οι πλούσιοι της Γαλλίας να συνεισφέρουν περισσότερο από όσο σήμερα.
Ξεκαθάρισε ότι η οργή του λαού που συσσωρεύτηκε τα τελευταία 50 χρόνια οδήγησε στην σημερινή κοινωνική αναταραχή.
Ανακοίνωσε ότι οι υπερωρίες θα πληρώνονται χωρίς φορολογική επιβάρυνση, ότι οι συντάξεις θα επανέλθουν στο σημείο που ήταν πριν περικοπούν στην αρχή του έτους, κάλεσε τους εργοδότες να δώσουν μπόνους σε όλους τους εργαζόμενους στο τέλος της χρονιάς και επανέφερε την φορολογική μεταρρύθμιση στον φόρο της μεγάλης περιουσίας.
Τόνισε ότι γνωρίζει πως κάποιες από τις δηλώσεις που έκανε πρόσφατα «πλήγωσαν» τους ανθρώπους, όμως σημείωσε ότι πιστεύει πως μπορεί να βρεθεί μια διέξοδος από τα τρέχοντα προβλήματα.
Όπως είπε, ζήτησε από την κυβέρνηση να προχωρήσει στην αύξηση των μισθών από τον επόμενο χρόνο
«Ξέρω οτι υπάρχει μεγάλη οργή, αλλά μαζί μπορούμε να βρούμε λύση. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια Γαλλία που τα παιδιά μας θα ζήσουν καλύτερα από εμάς» ήταν τα πρώτα λόγια του προέδρου της Γαλλίας.
“Θα αναπτύξουμε κάθε μέσο για να σταματήσει η βία” είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Γαλλίας.
Και συνέχισε:
“Πιστεύω ότι θα βρούμε τον τρόπο να βγούμε από αυτήν την κρίση όλοι μαζί. Το θέλω για τη Γαλλία.
Οι Γάλλοι πολίτες που δεν υπακούν στους νόμους δεν πρόκειται να πετύχουν.
Εξαιτίας αυτής της κρίσης θέλω να συμφιλιωθώ μαζί σας. Δεν έχω ξεχάσει τις δεσμεύσεις μου απέναντί σας”.
Ο Μακρόν τόνισε μεταξύ άλλων πως “Θα συναντήσω όλους τους δημάρχους της Γαλλίας για να θέσουμε μαζί τις βάσεις για το νέο μας συμβόλαιο με τον λαό. Μέσα από τον διάλογο και τον σεβασμό θα πετύχουμε”.
Και ολοκλήρωσε το διάγγελμά του, λέγοντας:
“Η μάχη μου είναι για εσάς. Για τη Γαλλία. Ζήτω η Δημοκρατία. Ζήτω η Γαλλία”.
Από το πρωί ο Μακρόν έχει σειρά επαφών στο Μέγαρο των Ηλυσίων με τους επικεφαλής των συνδικάτων (CGT, CFDT, FO, CFE-CGE και CFTC), τους εκπροσώπους τριών εργοδοτικών οργανώσεων (Medef, CPME και U2P), τους προέδρους της Εθνοσυνέλευσης και της Γερουσίας, καθώς και τον εκπρόσωπο του CESE (Οικονομικό, Κοινωνικό και Περιβαλλοντικό Συμβούλιο).
Δείτε live
Τα «κίτρινα γιλέκα» πιστεύουν ότι ο Μακρόν αδυνατεί να κατανοήσει τις δυσκολίες τους
Ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν δέχεται πρωτοφανείς πιέσεις να ακυρώσει τα σχέδιά του για μεταρρύθμιση της οικονομίας μετά και το τέταρτο συνεχόμενο Σαββατοκύριακο διαδηλώσεων των «κίτρινων γιλέκων», που εξελίχθηκαν και πάλι σε σφοδρά επεισόδια παρά τα αυστηρά μέτρα αστυνόμευσης, γράφει η Wall Street Journal.
Η βία έχει φέρει τον Mακρόν στην πλέον δύσκολη θέση της μέχρι τώρα θητείας του. Μην μπορώντας να ελέγξει τους διαδηλωτές, ο κ. Mακρόν αντιμετωπίζει φωνές που του ζητούν να κατευνάσει τις μάζες και να αποσύρει την ατζέντα των σαρωτικών αλλαγών. Ο Γάλλος Πρόεδρος πρόκειται να απευθυνθεί στο έθνος σήμερα το απόγευμα, ενώ πολλοί Γάλλοι ζητούν ολοκληρωτική αλλαγή πολιτικής. Στις τάξεις των συμμάχων και υποστηρικτών του στην Εθνοσυνέλευση επικρατεί πανικός και εγείρονται ερωτηματικά για το αν η προσπάθεια να γίνει κινητική η αγορά εργασίας θα έχει αποτέλεσμα.
Τα «κίτρινα γιλέκα» θεωρούν ότι ο Mακρόν είναι από άλλη πάστα και ανίκανος να κατανοήσει τις δυσκολίες τους. Την Κυριακή, οι υπουργοί του Προέδρου επιδόθηκαν σε μάχες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και απάντησαν στους επικριτές του, περιλαμβανομένου του Tραμπ, που παρενέβη στην όλη υπόθεση με ανάρτησή του στο Twitter, στην οποία ανέφερε ψευδώς ότι οι διαδηλωτές φώναζαν «Θέλουμε τον Tραμπ», γράφει η WSJ.
Ωστόσο πολλοί διαδηλωτές δηλώνουν ότι δεν συμβιβάζονται με τίποτε λιγότερο από την παραίτηση του Mακρόν, ενώ όσοι αποπειράθηκαν να διαπραγματευτούν με την κυβέρνηση αναφέρουν πως δέχθηκαν απειλές από μέλη του κινήματος.
Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, η υποστήριξη στις διαδηλώσεις έρχεται κυρίως από το κόμμα της Μαριν Λεπέν και το αριστερό του Ζαν Λικ Μελανσόν. Η έντονη οικονομική ανισότητα μεταξύ των κέντρων των πόλεων και των απώτατων εσχατιών των προαστίων λειτουργεί σε βάρος του Mακρόν, εκτιμά η αμερικανική εφημερίδα.
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις