Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

video-HXHTIKO / O Nότης Μαριάς: Να πως θα καταργηθούν τρόικα και μνημόνια

Την οποιαδήποτε χρηματοδότηση των τραπεζών την αναλαμβάνει η ίδια η χώρα εφόσον έχει εθνικό νόμισμα που το εκδίδει η ίδια.
Και μόνο τότε. Και μόνο επειδή εκδίδει μόνη της το χρήμα. Και ακριβώς επειδή η χώρα εκδίδει το χρήμα.
Στην Ελλάδα, επειδή έχουμε Ευρώ, τη χρηματοδότηση θα έπρεπε να την αναλάβει η ΕΚΤ που εκδίδει το Ευρώ, ακριβώς επειδή αυτή εκδίδει το χρήμα. Θα έπρεπε…
Αυτό γίνεται ανέκαθεν, από τη δημιουργία του χρήματος και του τραπεζικού συστήματος.

Πρέπει όλοι μας να συνειδητοποιήσουμε ότι το χρέος μας είναι δήθεν χρέος, ότι δημιουργήθηκε για την υφαρπαγή του ορυκτού μας πλούτου. Τώρα μάθετε το πως δημιουργήθηκε: Έδωσε η χώρα 238 δισεκατομμύρια Ευρώ στις ιδιωτικές μας τράπεζες, σε τέσσερα μόλις χρόνια. Όχι άμεσα με την αγορά μετοχών αλλά έμμεσα με τη μορφή κρατικών εγγυήσεων. Δεν κάναμε δηλαδή ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών όπως έγινε στην Ισλανδία ή όπως κάνει τώρα ο Τσίπρας, δώσαμε τα χρήματα ως «κρατικές εγγυήσεις». Το κόλπο με τις  "ανακεφαλαιοποιήσεις" τελείωσε όταν η Ισλανδία αρνήθηκε να το συνεχίσει και σε εμάς ξεκίνησαν το κόλπο με τις "κρατικές εγγυήσεις".
Τα 238 δις λοιπόν προστέθηκαν στο "χρέος" μας, παραπάνω από το 70% του εθνικού μας χρέους προέκυψε από τα χρήματα που πήγαν για "χρηματοδότηση" του ιδιωτικού μας τραπεζικού συστήματος που διαχειρίζεται Ευρώ. Και εμάς μας έπεισαν πως το χρέος δημιουργήθηκε επειδή πληρώναμε …μισθούς και συντάξεις.
Καραμανλής, Παπανδρέου και Σαμαράς έδωσαν:
Νόμος 3723 (άρθρο 1, 4), 09/12/2008 28 δις
Νόμος 3845 (άρθρο 4), 06/05/2010 15 δις
Νόμος 3864 (άρθρο 3), 21/07/2010 10 δις
Νόμος 3872 (άρθρο 7), 23/09/2010 25 δις
Νόμος 3965 (άρθρο 19), 18/05/2011 30 δις
Νόμος 4031 (άρθρο 1), 09/12/2011 60 δις
Νόμος 4056 (άρθρο 21), 12/03/2012 30 δις
Νόμος 4079 (άρθρο 1), 19/09/2012 40 δις
Οι τράπεζες πήραν λοιπόν 238 δις, περισσότερα ακόμα και από τις καταθέσεις μας, σε ούτε τέσσερα χρόνια… 
Κάποιος μου είπε ότι το 2008 οι "εγγυήσεις" των 24,5 δις επιστράφηκαν, σε αντίθεση με τα χρήματα που "χρειάστηκαν" οι τράπεζες τα επόμενα χρόνια. Και έτσι να είναι, το συνολικό ποσό που δώσαμε στις τράπεζες και αυτό προστέθηκε στο δημόσιο χρέος είναι 213,5 δισεκατομμύρια Ευρώ.

Εδώ και λίγα χρόνια λοιπόν ξεπουλιούνται τα πάντα, ότι αποφέρει πλούτο για τη χώρα ξεπουλιέται χωρίς καμιά αιτία. Και όταν αναφέρομαι σε ξεπούλημα, πωλούνται όλα με τιμές …της πλάκας, άρα ξεπουλιούνται. Και τα χρήματα που αποφέρουν αυτά που ξεπουλάμε πάνε για την …εξυπηρέτηση του δανείου, άρα πουθενά.
Ο ΟΠΑΠ πχ δόθηκε με χρήματα όσο κέρδος είχε σε ένα χρόνο, για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ πήραμε 45 εκατομμυριάκια (και μάλιστα μιλάμε για εκατοντάδες συρμούς, εκατοντάδες χιλιόμετρα ράγες, δεκάδες σταθμούς κλπ κλπ, καινούριος προαστιακός σιδηρόδρομος, χιλιάδες επιβάτες καθημερινά). Λιμάνια, αεροδρόμια, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, νοσοκομεία, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, ΕΛΒΟ, ΟΛΘ κλπ. Ξεπουλάμε ότι αποφέρει κέρδος για τη χώρα, έτσι ώστε στο τέλος η Ελλάδα να μη βγάζει άλλα χρήματα για να μπορεί να ξεχρεώνει αυτά που δήθεν χρωστάει…
Δε θα βγάζουμε άλλο κέρδος από την εθνική μας περιουσία (που όλο και …λιγοστεύει) και θα …αναγκαστούμε να δώσουμε τον ορυκτό μας πλούτο. Τον ορυκτό πλούτο (πετρέλαια και φυσικό αέριο) που μέχρι πρότινος …ούτε που γνωρίζαμε ότι υπήρχε. Και την Ελληνική ΑΟΖ δεν έχουμε ακόμα και σήμερα ανακηρύξει, αφού …φοβόμαστε τους Τούρκους. Και όμως η Κύπρος επί Τάσου Παπαδόπουλου ανακήρυξε τη δική της ΑΟΖ. Και σημειώστε ότι η Ελλάδα έχει ορυκτό πλούτο αξίας πολλών τρισεκατομμυρίων Ευρώ, το οποίο το γνωρίζουν οι πάντες (αυτοί που πρέπει) εδώ και δεκαετίες.
Άρα λοιπόν, οι υδρογονάνθρακες αποτελούν την αιτία του Ελληνικού προβλήματος.

Και ας υποθέσουμε ότι οι πολιτικοί μας νόμιζαν πως πρέπει να δώσουν αυτά τα χρήματα και ότι πιστεύουν πως πραγματικά αυτά τα χρήματα τώρα τα χρωστάμε. Η ΕΚΤ τί κάνει; Η ΕΕ τί; Δεν ξέρει κανείς τους τίποτα; Δεν ξέρει κανείς για το κόλπο αυτό;
Και αν δε δίναμε αυτά τα 238 δις και φαλίριζαν οι τράπεζες, κανείς δε θα έχανε τις καταθέσεις του, όπως νομίζουν πολλοί, αφού τα χρήματα δε βρίσκονται στα ταμεία των τραπεζών αλλά έχουν δοθεί από τις τράπεζες για δάνεια και δεν υπάρχουν σε ρευστό.
Όταν μας κυβερνήσουν Έλληνες (και όχι ελληνόφωνες), κατηγορηθούν και κλειστούν φυλακή όλοι οι νυν κυβερνώντες μας για εσχάτη προδοσία (η οποία ποτέ δεν …παραγράφεται – ούτε με το νόμο περί …μη ευθύνης υπουργών) και γίνει ένας επίσημος λογιστικός έλεγχος του δημοσίου χρέους, τότε κανένας Ευρωπαίος, κανένας δανειστής, κανένας τοκογλύφος, κανένας «εταίρος» μας, δεν θα μπορεί να μας πει τίποτε επειδή δε θα δεχτούμε αυτό το χρέος και δε θα πληρώνουμε μέχρι να λήξει ο λογιστικός έλεγχος…

Και στην Ισλανδία ξεκίνησαν να κάνουν ακριβώς το ίδιο κόλπο, παρόλο που δεν είναι καν στην ΕΕ και φυσικά δεν έχει Ευρώ. Χρωστούσε η χώρα πολλά δισεκατομμύρια (αναλογικά με τον πληθυσμό της, περισσότερα ακόμα και από ότι το δικό μας "χρέος") για τις "ανακεφαλαιοποιήσεις" των τραπεζών της.
Και οι ιδιωτικές της τράπεζες …ήθελαν και άλλα, παρόλο λοιπόν που το δέχτηκαν όλοι οι πολιτικοί της και το ψήφισαν όλα της τα κόμματα στη βουλή, αρνήθηκε ο πρόεδρος της Ισλανδίας να δώσουν και άλλα χρήματα, να δανειστούν δηλαδή και άλλα για τις τράπεζές της.
Ο πρόεδρος της Ισλανδίας (κύριος Γκρίμσον) έκανε το μόνο που μπορούσε να κάνει (βάσει Ισλανδικού συντάγματος), το ίδιο που θα μπορούσε να κάνει και ο δικός μας πρόεδρος της δημοκρατίας. Αρνήθηκε να υπογράψει για να πάρουν επιπλέον δάνεια και να ανακεφαλαιοποιήσουν ξανά τις τράπεζες και κάλεσε το λαό σε δημοψήφισμα. Στο δημοψήφισμα αυτό, το 93% του λαού της Ισλανδίας αρνήθηκε να ξεχρεώσει τις τράπεζες εις βάρος του, αρνήθηκαν να πληρώσουν οι ίδιοι οι πολίτες τα χρέη των τραπεζών. Οι τράπεζες χρεοκόπησαν και οι τραπεζίτες κλείστηκαν στη φυλακή (για τα χρέη αυτά). Στα ευρωπαϊκά δικαστήρια που έγιναν πρόσφατα και την πήγαν Αγγλία και Ολλανδία για τα χρέη της, δικαιώθηκε οριστικά η Ισλανδία και τώρα δε χρωστάει σε κανέναν.

Που σημαίνει ότι ακόμα και αν πράγματι οι τράπεζες χρειάζονταν τόσο χρήμα για "χρηματοδότηση" (που σίγουρα δεν, αλλά λέμε) και αν εμείς ως Ελλάδα ήμασταν υποχρεωμένοι να κάνουμε από μόνοι μας τις “χρηματοδοτήσεις” των ιδιωτικών μας τραπεζών (και όχι η ΕΚΤ, όπως γίνεται συνέχεια και όπως εγώ πιστεύω) θα μπορούσαμε να διαγράψουμε το χρέος αυτό, με παράδειγμα την Ισλανδία. Τα δικαστήρια θα μας δικαίωναν και όσοι μας έδωσαν χρήματα μπορούν να ξεχάσουν τα χρήματα αυτά εφόσον πήγαν για τις χρηματοδοτήσεις των τραπεζών. Ή να τους τα δώσει η ΕΚΤ που εκδίδει το Ευρώ κατά το δοκούν, χωρίς αντίκρισμα σε χρυσό όπως είχε το χρήμα κάποτε. Όπως φημολογείτε ότι κάνει τώρα η ΕΚΤ με τα πρόστιμα από Αμερική στις Γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες…

Φημολογείται επίσης, ότι λόγω της γεωγραφικής της θέσης έχει και η Ισλανδία, όπως έχει και η Ελλάδα, τεράστιο ορυκτό πλούτο στην τεράστια ΑΟΖ της…



ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις