Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

NEA Μεγάλη επιχείρηση (σε εξέλιξη) στο λιμάνι του Πειραιά, για κοντέινερ με ναρκωτικά χάπια TΣIXANTIΣTON (AΠΟ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ)

Στην υπόθεση εμπλέκονται και οι τουρκικές αστυνομικές αρχές, με τις οποίες η ΕΛΑΣ έχει στενή συνεργασία σε επίπεδο πληροφοριών.

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, σε συνεργασία με το Λιμενικό, το ΣΔΟΕ και τις τελωνιακές αρχές, είναι σε εξέλιξη από το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, όπου έχει εντοπιστεί κοντέινερ με μεγάλη ποσότητα
ναρκωτικών χαπιών.


Στην υπόθεση εμπλέκονται και οι τουρκικές αστυνομικές αρχές, με τις οποίες η ΕΛΑΣ έχει στενή συνεργασία σε επίπεδο πληροφοριών.

Το κοντέινερ εντοπίστηκε μετά από πληροφορίες χτες, στο Τελωνείο Πειραιά, και επειδή δεν εμφανίστηκε κανείς να το παραλάβει, έγινε σήμερα η επιχείρηση, κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν ναρκωτικά χάπια, κρυμμένα μέσα σε σωλήνες μολύβδου, για παραπλάνηση των αρχών, αλλά και για να μην εντοπίζονται από τις ακτίνες των ειδικών μηχανημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από αστυνομική πηγή, το κοντέινερ φαίνεται πως έφτασε στην Ελλάδα από χώρα της Μέσης Ανατολής, (εξετάζεται αν προέρχεται από την Συρία) και είχε προορισμό άλλη χώρα της Ε.Ε., η οποία όμως επίσης δεν ήταν ο τελικός προορισμός.

Η έρευνα είναι στο πρώτο στάδιο και ακόμα δεν έχουν ανοιχτεί όλα τα κιβώτια για να διαπιστωθεί πόσα είναι συνολικά τα χάπια που κατασχέθηκαν, ενώ δείγματα έχουν σταλεί στο Γενικό Χημείο του Κράτους, προκειμένου να εξακριβωθεί το είδος του ναρκωτικού.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της διεθνούς συνεργασίας, ερευνάται από που ξεκίνησε το κοντέινερ και που θα κατέληγε, καθώς και ποιοι μπορεί να κρύβονται πίσω από την μεταφορά των ναρκωτικών.

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας θα γίνουν ανακοινώσεις από την Ασφάλεια Αττικής.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις