Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Παρέμβαση Πούτιν για την Συμφωνία των Πρεσπών: Σχέδιο των ΗΠΑ και της Δύσης

Ο κ. Πούτιν είπε ότι «το δημοψήφισμα για την αλλαγή ονομασίας της χώρας απέτυχε, αλλά η έξωθεν πίεση συνεχίζεται..».

Παρέμβαση για την Συμφωνία των Πρεσπών, έκανε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, μιλώντας μάλιστα για σχέδιο των ΗΠΑ και της Δύσης να ενισχύσουν την επιρροή τους στα Βαλκάνια.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην σερβική εφημερίδα Vecernje Novosti ενόψει της επίσκεψης του στο Βελιγράδι δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει τους βομβαρδισμούς της πρωτεύουσας της Σερβίας από το ΝΑΤΟ, την υποστήριξη της μονομερούς ανεξαρτησίας του Κοσόβου, καθώς και ότι το 2017 «σε αντίθεση με τη βούληση του λαού έσυραν το Μαυροβούνιο στο ΝΑΤΟ», προκαλώντας αποσταθεροποίηση της χώρας.
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο Σκοπιανό, έκανε ειδική αναφορά στη «Μακεδονία», σημειώνοντας ότι «τέθηκε σε εφαρμογή σχέδιο για συνταγματικές αλλαγές και αλλαγή της ονομασίας της χώρας αλλά και της βάσης της Μακεδονικής εθνικής ταυτότητας», με στόχο την προώθηση της ένταξής της στο ΝΑΤΟ.
Υπογράμμισε δε ότι, «αγνοήθηκε η βούληση των Μακεδόνων ψηφοφόρων, καθώς το δημοψήφισμα για την αλλαγή ονομασίας της χώρας απέτυχε, αλλά η έξωθεν πίεση συνεχίζεται».
«Η χώρα μας αναγνωρίζοντας την περιπλοκότητα της ιστορίας της περιοχής των Βαλκανίων, τη θεωρούσε ανέκαθεν ένα πεδίο εποικοδομητικής συνεργασίας. Αυτός είναι και ο λόγος που αποτελεί προτεραιότητά μας η ενίσχυση της περιφερειακής ασφάλειας και σταθερότητας», σημείωσε.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις