Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Ποιοι δημοσιογράφοι αναμένεται να κατέβουν στις εκλογές

Τα γνωστά ονόματα που θα διεκδικήσουν μία θέση στη Βουλή

Καθώς τα κόμματα ήδη ετοιμάζονται τις επόμενες εκλογές, κι ας μην έχει αρχίσει η προεκλογική περίοδος, δεν είναι λίγοι οι δημοσιογράφοι που έχουν συμφωνήσει να δώσουν τη μάχη του σταυρού και ετοιμάζονται με τη σειρά τους να διεκδικήσουν την ψήφο του ελληνικού λαού.

Κοινοβουλευτική πορεία ακολουθούν άλλωστε ήδη, εδώ και χρόνια, και αρκετοί συνάδελφοί τους, είτε στην ελληνική βουλή είτε στο ευρωκοινοβούλιο.


Από τον Νοέμβριο έχει γίνει γνωστό πως θα συμπεριληφθεί στις λίστες της Νέας Δημοκρατίας ο δημοσιογράφος Αντώνης Πανούτσος. Το όνομά του είχε ανακοινωθεί μαζί με αυτό του συγγραφέα Πέτρου Τατσόπουλου, και με την ένταξή τους στο ψηφοδέλτιό της, η αξιωματική αντιπολίτευση θέλησε να σηματοδοτήσει «τη σημασία της διεύρυνσής της με πρόσωπα που δεν προέρχονται από τον χώρο της», όπως ανέφερε η ανακοίνωση. Ο Αντώνης Πανούτσος κατεβαίνει στον Δυτικό Τομέα και ο Πέτρος Τατσόπουλος στον Βόρειο Τομέα.
Θέση στην ελληνική Βουλή θα διεκδικήσει και ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη Μακάριος Λαζαρίδης, ο οποίος θα κατέβει υποψήφιος στην Καβάλα. «Είμαι ένα προβεβλημένο στέλεχος της παράταξης, είμαι δίπλα στον πρόεδρο της ΝΔ. Θα μπορούσα πράγματι να είμαι υποψήφιος στη Β’ Αθηνών, στο υπόλοιπο Αττικής ή και στο Επικρατείας. Εγώ πάντα ήθελα την Καβάλα, πάντα ήθελα με σταυρό. Ο σταυρός σου δίνει τη δυνατότητα και τη δυναμική για να έχεις και μια στενή σχέση με τους πολίτες» είχε δηλώσει ο ίδιος σε μέσο ενημέρωσης της γενέτειράς του.
Πολλά είναι ακόμα τα ονόματα δημοσιογράφων που έχει γραφτεί πως θα ριχτούν στη μάχη των εκλογών με τα γαλάζια ψηφοδέλτια, αν και ακόμα δεν έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση. Μεταξύ αυτών ο Δημήτρης Καμπουράκης. Θέση στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται πως υπάρχει και για τον Γιάννη Λοβέρδο, στον Δυτικό Τομέα, και για τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, στη Β’ Αθήνας. Μάλιστα, αυτά τα δύο ονόματα είχαν συμπεριληφθεί, μεταξύ άλλων, σε τηλεφωνική έρευνα εταιρείας δημοσκοπήσεων, όπως είχε γράψει στο Facebook ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ. Αντώναρος. Στους ερωτώμενους είχαν αναφερθεί, σύμφωνα με την ίδια πηγή, και τα ονόματα των Βασίλη ΧιώτηΓιάννη Πρετεντέρη και Γιώργου Κουβαρά.
Την υποψηφιότητα του Κωνσταντίνου Μπογδάνου στην Α’ Αθήνας αποκάλυψε η δημοσιογράφος Χριστίνα Κοραή, σε ένα tweet της από το Action 24, στο οποίο τον ανέφερε ως «δημοσιογράφο και υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ στην Α’ Αθήνας», που δεν μιλά για την υποψηφιότητά του πριν την ανακοινώσει ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος. Το tweet κατέβηκε έπειτα από λίγο αλλά η είδηση είχε προλάβει να κυκλοφορήσει.
Υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία φαίνεται πως θα είναι και ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, και το ίδιο ακούγεται και για την Πηνελόπη Γαβρά. Ο προερχόμενος από την Ένωση Κεντρώων Γιάννης Καλλιάνος αναμένεται να διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθήνας ενώ ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Σπύρος Καπράλος αναμένεται να κατέβει υποψήφιος στη Φθιώτιδα.
Με ενδιαφέρον περιμένουμε και τις υποψηφιότητες δημοσιογράφων πρώην βουλευτών και υπουργών, οι οποίοι επιστρέφουν στην αρένα του προεκλογικού αγώνα, όπως ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος, που αναμένεται να κατέβει υποψήφιος στη Β’ Αθήνας, και τον Πάνο Παναγιωτόπουλο, στην ίδια περιφέρεια.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις