Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Ερώτηση: Τι συμβολίζει το κόκκινο χρώμα στην σβάστικα των Ναζί;; (ΠΡΩΤΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ!)

Ο ίδιος ο δικτάτορας Χίτλερ, στο βιβλίο του "ο Αγών Μου", γράφει ότι το κόμμα των Ναζί χρειάζεται τη δικιά του σημαία και το δικό του έμβλημα.
Η καινούργια σημαία έπρεπε να είναι «ένα σύμβολο του δικού μας αγώνα» αλλά και «ιδιαίτερα αποτελεσματικό σαν αφίσα». Στις 7 Αυγούστου 1920, στο Συνέδριο του Salzburg, η κόκκινη σημαία με τον άσπρο κύκλο και τη μαύρη σβάστικα έγινε το επίσημο έμβλημα των καθαρμάτων Ναζί. Ο ίδιος ο Χίτλερ είναι υπεύθυνος για αυτόν τον χρωματισμό. Πάλι από το Αγών Μου: «Στο κόκκινο βλέπουμε την σοσιαλιστική ιδέα του κινήματος.

Απάντηση: Την κόκκινη, κομμουνιστική καταβολή και επιρροή του Εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος. Ναζί, φασίστες και κομμουνιστές είναι ιδεολογικά αδελφάκια από το ίδιο πατέρα. Δεν σας λέω το όνομα του πατέρα μη τα θέλετε και όλα στο πιάτο.

Και ο Μουσολίνι ήταν αρχισυντάκτης της επίσημης εφημερίδας του ιταλικού σοσιαλιστικού κόμματος Avanti!


ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΑΡΘΡΟ ΛΕΕΙ:

Έπαιξαν σκάκι ο Χίτλερ με τον Λένιν;

Συναντήθηκαν άραγε ποτέ ο Χίτλερ με τον Λένιν για να παίξουν μια παρτίδα σκάκι; Η απάντηση είναι ναι, εφόσον θεωρηθεί έγκυρη η σκηνή που απεικονίζει μια αμφιλεγόμενη γκραβούρα 100 ετών που βγαίνει αύριο σε δημοπρασία.

Σύμφωνα με τον κατάλογο της δημοπρασίας που θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Mullock’s Specialist Auctioneers & Valuers στο Σροπσάιρ της Βρετανίας, η γκραβούρα έχει φιλοτεχνηθεί από την Έμα Λόουενστραμ.

Στην οπίσθια όψη της διακρίνονται «σημάδια από μολύβι που έχει εξακριβωθεί ότι πρόκειται για τις υπογραφές του Χίτλερ και του Λένιν», αναφέρουν οι The New York Times.

Η γκραβούρα υπολογίζεται ότι θα πωληθεί έναντι 63.000-95.000 δολαρίων. Προς πώληση διατίθεται και το σκάκι που απεικονίζει η γκραβούρα.

https://www.naftemporiki.gr/


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις