Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Αυτός είναι ο ουκρανικός πύραυλος που μπορεί να βυθίσει σκάφη επιφάνειας με εκτόπισμα έως και πέντε χιλιάδων τόνων

Η Ουκρανική Επιχείρηση Εξωτερικού Εμπορίου SpetsTechnoExport παρουσίασε τον αντιπλοϊκό πύραυλο Neptune κατά τη διάρκεια της
Διεθνούς Έκθεσης Αμυνας 2019 και αποκάλυψε τα χαρακτηριστικά του όπλου.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η εξαγωγική έκδοση του πυραύλου είναι ικανή να χτυπήσει στόχους 280 χιλιομέτρων μακριά. Μπορεί να βυθίσει σκάφη επιφάνειας με εκτόπισμα έως και πέντε χιλιάδων τόνων. Κάθε πύραυλος ζυγίζει 670 κιλά, συμπεριλαμβανομένης μιας κεφαλής κατακερματισμού υψηλής εκρηκτικότητας των 145 κιλών.

Το σύστημα πυραύλων περιλαμβάνει τέσσερις ρουκέτες, έναν εκτοξευτή και μια επίγεια κινητή πλατφόρμα τοποθετημένη στο φορτηγό KrAZ-7634. Απαιτούνται τρία άτομα για να συντηρήσουν το σύστημα. Μια τυπική συστοιχία αποτελείται από τον έλεγχο και τον βοηθητικό εξοπλισμό, τέσσερα βλήματα και δύο μεταφορικά οχήματα.

Η έκθεση όπλων IDEX 2019 πραγματοποιήθηκε από τις 17 έως τις 21 Φεβρουαρίου στο Αμπού Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Το National Interest έγραψε τον Φεβρουάριο ότι ο πρώτος ουκρανικός αντιπλοϊκός πύραυλος, ο Ποσειδώνας «δίνει μια σαφή εικόνα της προόδου και των σημερινών προβλημάτων» της Ουκρανίας.

Τον Ιανουάριο, ο Γενικός Διευθυντής της JSC Tactical Missiles Corporation (KTRV), Μπόρις Ομπνόσοφ δήλωσε ότι η βιομηχανία της Ουκρανίας «έχει αποδείξει επανειλημμένα την αξία της και δεν μπορεί να αγνοηθεί».

Τον Αύγουστο του 2018, ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας, Oleksandr Turchynov, σχολίασε τις δοκιμές κατευθυνόμενων πυραύλων , δηλώνοντας ότι το όπλο ήταν «ικανό να παρέχει αξιόπιστη άμυνα της Μαύρης Θάλασσας και των ακτών της Αζοφικής, μέχρι 300 χιλιόμετρα. »

Η Ουκρανία πραγματοποίησε την πρώτη δοκιμή του “Ποσειδώνα” τον Ιανουάριο του 2018.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις