Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

Αποκάλυψη: Αυτές είναι οι τρεις σπείρες που είχαν ρημάξει το Λεκανοπέδιο

Οι δράστες, σύμφωνα με τη δικογραφία, αφού εντόπιζαν τα προς διάρρηξη καταστήματα τα οποία διέθεταν υαλοπίνακες, τα προσέγγιζαν τις πρώτες πρωινές ώρες.

Πριν από λίγες εβδομάδες οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής πέρασαν χειροπέδες σε έναν 42χρονο άνδρα, με τις εξής κατηγορίες: διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών,
τετελεσμένες και σε απόπειρα, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, από άτομα που διαπράττουν τέτοιες πράξεις κατά συνήθεια και κατ’ επάγγελμα αλλά και παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
Σύμφωνα με τη δικογραφία της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο είχαν παρατηρηθεί αρκετές κλοπές και διαρρήξεις σε καταστήματα όπως καφετέριες, μίνι μάρκετ, φαρμακεία σε Ηλιούπολη, Αργυρούπολη και Ελληνικό. Οι έμπειροι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν γρήγορα πως είχε εμφανιστεί μία συμμορία και ξεκίνησαν να συλλέγουν στοιχεία για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό τους.
Οι δράστες, σύμφωνα με τη δικογραφία, αφού εντόπιζαν τα προς διάρρηξη καταστήματα τα οποία διέθεταν υαλοπίνακες, τα προσέγγιζαν τις πρώτες πρωινές ώρες. Τις περισσότερες φορές, μάλιστα, μετέφεραν μεγάλες πέτρες αλλά ακόμη και μεταλλικά καπάκια φρεατίων για να σπάνε τις τζαμαρίες.
Σε αρκετές περιπτώσεις έσπαγαν το κάτω μέρος της εκάστοτε τζαμαρίας, με αποτέλεσμα να εισβάλλουν στα καταστήματα σαν… ποντικοί και να… σέρνονται μέχρι το ταμείο, για να μην καταγραφούν από κάμερες ασφαλείας.
Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Ασφάλειας, τις περισσότερες φορές άρπαζαν χρηματικά ποσά, ταμειακές μηχανές, ηλεκτρικές συσκευές, τρόφιμα, ποτά και… φαρμακευτικά σκευάσματα, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ναρκωτικά. Από αρκετά φαρμακεία είχαν αφαιρέσει, παραδείγματος χάριν, τα εξής: tramal, vulbegal και xanax.
«Μου πήραν τα ποτά και ολόκληρη την ταμειακή μηχανή. Είχα μέσα χρήματα. Μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν και στην τζαμαρία. Αυτό είναι το χειρότερο. Ευτυχώς που συνελήφθησαν γιατί είχαν ρημάξει την περιοχή», μας λέει χαρακτηριστικά ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, στο οποίο εισέβαλε ο συλληφθείς σαν… ποντικός, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες-ντοκουμέντα.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις