Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Άρρωστη μικρούλα που εγκαταλείφθηκε στα σκουπίδια να πεθάνει, πήρε αγάπη και έγινε αγνώριστη χάρη στο «φύλακα άγγελό» της

Βρισκόμενη ανάμεσα σε σκουπίδια, αυτό το αδύναμο και σοβαρά άρρωστο μωρό από την Αϊτή αγωνιζόταν για τη ζωή του μέχρι που σώθηκε από έναν επίγειο άγγελο.

Το 2010, μετά από έναν καταστροφικό σεισμό που έπληξε την Αϊτή, ο αριθμός των εγκαταλελειμμένων παιδιών ανέβηκε στα ύψη και πολλά νέα παιδιά στερήθηκαν ακόμα και τη βασική εκπαίδευση. Η φτώχεια αυξήθηκε και η Αϊτή κατατάχθηκε ως η φτωχότερη χώρα στο δυτικό ημισφαίριο. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η Sarah Conque κλήθηκε να βοηθήσει στο Ιατρικό Κέντρο Παίδων της Danita.
Τον Ιανουάριο του 2014,  μια νέα γυναίκα εισήλθε στην κλινική με ένα βρέφος τριών μηνών, τη Nika. Η γυναίκα ισχυρίστηκε ότι το βρέφος βρέθηκε εγκαταλελειμμένο. Το μωρό πάσχει από υδροκεφαλία – μια επικίνδυνη κατάσταση που προκαλεί σοβαρή συσσώρευση υγρού μέσα στην κοιλότητα του εγκεφάλου. Το ποσοστό επιβίωσης των μωρών που γεννιούνται με αυτή την πάθηση είναι 3%.
©Instagram | Nika
Η Sarah έκανε αμέσως τις απαραίτητες ενέργειες για τη θεραπεία της  Nika. Μετά από μια εβδομάδα ενεργειών η Nika, υποβλήθηκε σε νευροχειρουργική επέμβαση.
Δύο μήνες μετά το χειρουργείο, η Sarah ενημερώθηκε από το προσωπικό του νοσοκομείου ότι η Nika ήταν ακόμα εκεί. Κανείς δεν είχε έρθει να την πάρει σπίτι. Μετά από πολλές τηλεφωνικές κλήσεις, η γυναίκα που είχε μεταφέρει στην κλινική τη Nika, πήγε στο νοσοκομείο. Όπως αποδείχθηκε, ήταν πράγματι η βιολογική της μητέρα. Ωστόσο, η νεαρή μητέρα ντρεπόταν γι’ αυτήν – την τύλιξε με ένα πανί για να μη μπορεί να δει κανείς ότι μετέφερε ένα μωρό. Στην Αϊτή, η κάθε είδους σωματική παραμόρφωση αποτελεί στίγμα.
Μετά από μήνες η Sarah άρχισε να ανησυχεί αφού δεν άκουγε καμία πρόοδο από τους γιατρούς για την κατάσταση της Nika. Τέσσερις μήνες αργότερα, το παιδί ήρθε τελικά στο κέντρο και οι γιατροί είπαν ότι η υγεία της Nika χειροτέρεψε. Η Nika είχε ξανά πάλι επιληπτικές κρίσεις και ήταν υποσιτισμένη. Η Sarah προσπάθησε να συνεργαστεί με τη μητέρα του παιδιού για να την βοηθήσει στη φροντίδα της Sarah. Η μητέρα του παιδιού, ωστόσο, δεν ήταν σύμφωνη με τις εξετάσεις και η Sarah άρχισε να υποψιάζεται ότι η Nika δεν έλαμβανε αρκετή φροντίδα στο σπίτι.
©Instagram | Nika
Οι εβδομάδες πέρασαν χωρίς επαφή με τη Nika και τη μητέρα της. Το ένστικτο της Sarah της έλεγε να πάει να επισκεφτεί το μωρό το συντομότερο δυνατό. Τότε βρήκε τη  Nika μόνη της, να λιμοκτονεί ανάμεσα στα σκουπίδια.
Όταν επέστρεψε η μητέρα της Nika, η Sarah αμέσως της ζήτησε την άδεια να πάρει το παιδί κι εκείνη συμφώνησε. Η Sarah συνειδητοποίησε ότι ο χρόνος είχε εξαντληθεί για τη Nika – η μητέρα της δεν μπορούσε να την φροντίσει και η Nika θα πέθαινε. Η Sarah δεν είχε άλλη επιλογή από το να σώσει τη ζωή της Nika.
Μετά από τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες δόθηκε άδεια στη  Sarah να πάρει τη Nika στο σπίτι της. Σε εκείνο το σημείο, τα εσωτερικά όργανα της Nika άρχιζαν να υπολειτουργούν. Μετά τη ζοφερή διάγνωσή της, οι γιατροί δεν πίστευαν ότι η Nika θα ζούσε τα πρώτα της γενέθλια.
«Από θαύμα συνέχισε να επιβιώνει», έγραψε η Sarah στην ιστοσελίδα “Little Warrior Nika.”
©Instagram | Nika
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις