Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

BINTEO-ΠΥΡΑ TOY ΡΟΥΜΑΝΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ KATA ΤΟΥΡΚΩΝ ΨΑΡΑΔΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΚΟΥΣΑΝ: ΤΡΕΙΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

Το λιμενικό της Ρουμανίας άνοιξε πυρ κατά τουρκικού αλιευτικού σκάφους : τρεις τραυματίες

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει το λιμενικό της Ρουμανίας, άνοιξαν πυρ με πλαστικές και αληθινές σφαίρες κατά του τουρκικού αλιευτικού σκάφους όταν αυτό δεν υπάκουσε στην
εντολή να σταματήσει.  Οι σφαίρες τραυμάτισαν τρεις ψαράδες ενώ προκλήθηκαν και ζημιές στο σκάφος.
Το περιστατικό καταγράφηκε και σε κάμερα κινητού τηλεφώνου. Συνέβη στις 20 Φεβρουαρίου στα 50 μίλια ανοιχτά της Ρουμανίας και όπως λένε οι ψαράδες βρισκόταν σε διεθνή ύδατα.
Το 14 μέτρων αλιευτικό πλοίο Ostik Senol, ξεκίνησε την Πέμπτη από το λιμάνι του Ορντού και όπως αναφέρεται ευρισκόμενο στα διεθνή ύδατα, παρακολουθούνταν από ένα σκάφος του λιμενικού της Ρουμανίας. Το ρουμανικό λιμενικό όταν το αλιευτικό σκάφος δεν υπάκουσε στην εντολή να σταματήσει, άνοιξε πυρ με πλαστικές και πραγματικές σφαίρες.
Οι ψαράδες πανικόβλητοι και φοβισμένοι ζήτησαν βοήθεια διαμέσου του ασυρμάτου. Ο καπετάνιος Serdal Memiş τραυματίστηκε από πλαστική σφαίρα, ενώ οι Samet Demir και İsa Memiş τραυματίστηκαν στα χέρια τους από αληθινές σφαίρες. Μετά από κάποιο διάστημα το λιμενικό της Ρουμανίας αποσύρθηκε. Το σκάφος με το οκταμελές πλήρωμα και με σημάδια από τις σφαίρες πάνω του, επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη.
Στο βίντεο διακρίνονται οι στιγμές του πανικού όταν και τραυματίστηκε στο χέρι ο İsa Memiş, την ώρα που κάποιοι άλλοι προσεύχονταν
26/2/2019

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις