Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολος πουρές πατάτας

Πουρές πατάτας, σπιτικός και εξαιρετικά εύκολος στην παρασκευή! Μία τέλεια πρόταση για να συνοδέψετε μοσχαράκι στην κατσαρόλα...

Αγαπημένο συνοδευτικό στο ελληνικό τραπέζι για μαγειρεμένο κρέας, ο πουρές γίνεται σπιτικός και λαχταριστός με τη συνταγή του σεφ.

Υλικά
6 πατάτες μεσαίου μεγέθους
100 γραμμ. βούτυρο
150 ml κρέμα γάλακτος
2 σκελίδες σκόρδο
1 κλωνάρι δενδρολίβανο
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε μικρά κομμάτια. Τις βράζετε σε μια κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά και κατόπιν σουρώνετε.
Τοποθετείτε τις πατάτες σε ένα μπολ και προσθέτετε το βούτυρο. Λιώνετε καλά με ένα πιρούνι και ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να είναι ομοιογενές.
Προσθέτετε σε ένα τηγάνι την κρέμα γάλακτος, το σκόρδο και το δεντρολίβανο και αφήνετε να πάρουν μια βράση. Αφαιρείτε το σκόρδο και το δεντρολίβανο και προσθέτετε την κρέμα στο μπολ με τις λιωμένες πατάτες.
Ανακατεύετε καλά με το πιρούνι μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μας. Τέλος, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και σερβίρετε!

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.