Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

live video - EKTAKTO: Διαδηλωτές εισέβαλαν στο Πρωθυπουργικό μέγαρο της Αλβανίας – Ζητούν την παραίτηση Ε.Ράμα – Αποσταθεροποίηση στα Τίρανα

Ο άνθρωπος που έδωσε εντολή για την εν ψυχρώ δολοφονία του ήρωα Έλληνα Βορειοηπειρώτη Π.Κατσίφα στα μέλη των ειδικών δυνάμεων
(RENEA) και πρωθυπουργός της χώρας Έντι Ράμα, θα «ξηλωθεί» από την θέση του με εξευτελιστικό τρόπο όπως δείχνουν τα πράγματα.

Η αλβανική αντιπολίτευση κατέβασε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στα Τίρανα σε μια διαμαρτυρία άνευ προηγουμένου, με κύριο αίτημα την άμεση παραίτηση του Έντι Ράμα, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως «Μονάρχης» και «φασίστας» από τους διαδηλωτές.  
Οι χιλιάδες Αλβανοί σύμφωνα με πληροφορίες του τύπου αποσκοπούν με δυναμικό τρόπο στην εκδίωξη του πρωθυπουργού Έντι Ράμα και στη δημιουργία μιας προσωρινής κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα στις πρόωρες εκλογές.
Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης κάλεσαν τους Αλβανούς πολίτες να διαμαρτυρηθούν στην πρωτεύουσα για την ανατροπή του πρωθυπουργού Έντι Ράμα , για να ανοίξει ο δρόμος σύμφωνα με τους πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης για την ένταξη της χώρας στην ΕΕ.
Η αλβανική αστυνομία προειδοποίησε ότι ότι ανάμεσα στους διαδηλωτές υπάρχουν άτομα που βαρύνονται με ποινικά αδικήματα και πρώην καταδικασθέντες για εγκλήματα που θα χρησιμοποιήσουν βία, αλλά η αντιπολίτευση αρνήθηκε όλες αυτές τις αιτιάσεις.

Υπάρχουν φόβοι για προβοκάτσιες και χοντρά επεισόδια στην μεγαλειώδη αυτή διαμαρτυρία.
Το κλίμα εντός της αλβανικής επικράτειας μυρίζει «μπαρούτι» καθώς προχθές ο αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Έντι Παλόκα, εκτόξευσε μπογιά στον Πρωθυπουργό Έντι Ράμα, ο οποίος καθόταν στην καρέκλα του στο αλβανικό κοινοβούλιο.
Ο Πάλοκα έφυγε γρήγορα από τη θέση και σημάδεψε τον Ράμα με μια σύριγγα που περιείχε μπογιά. Η φρουρά της βουλής παρενέβη αμέσως και ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου απέβαλε τον Παλόκα απ’ την αίθουσα.
«Βγείτε έξω γιατί παραβιάσατε τους κανόνες του κοινοβουλίου. Μην με αναγκάζετε να διακόψω την συνεδρίαση» είπε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου. Παρόλο που ο Παλόκα αποχώρησε, η συνεδρίαση διεκόπη.
Κλίμα αποσταθεροποίησης έχει πυροδοτηθεί στην Αλβανία, με τις συνεχείς διαμαρτυρίες εδώ και μεγάλο διάστημα πλέον.
Το καθεστώς Ράμα απειλείται με κατάρρευση καθώς ο κόσμος έχει ξεσηκωθεί κατά των σκληρών οικονομικών μέτρων που έχουν επιβληθεί. Τα Τίρανα δέχονται συνεχείς επιθέσεις από τους πολίτες, οι οποίοι κατηγορούν την κυβέρνηση για κακουργήματα, όπως αυτά της κλοπής και του εμπορίου ναρκωτικών ουσιών.
Είναι θέμα χρόνου η Αλβανία να βυθιστεί ξανά στο χάος, με καθαρή ευθύνη της κυβέρνησης του καθεστωτικού Έντι Ράμα, συνοδεία του αλυτρωτισμού και του εξτρεμιστικού εθνικισμού που τον χαρακτηρίζει.
Μια καταρρέουσα οικονομία είναι απλά μια σπίθα στην πύρινη κόλαση του εθνικιστικού χάους που με μαθηματική ακρίβεια θα καταλήξει η Αλβανία.
Εκτός από την καταπίεση που έχουν υποστεί οι ίδιοι οι Αλβανοί, οι μειονότητες (ιδιαίτερα η ελληνική) που ζουν στην Αλβανία θα ξεσηκωθούν.
Ήδη ηχούν οι καμπάνες για τον Έντι Ράμα, αλλά αυτός δεν ακούει. Η κατάκριση ακόμα και από τη διεθνή κοινότητα δεν πτοεί έναν εξτρεμιστή.
Ειδικοί αναλυτές εκτιμούν ότι πίσω από όλα κρύβεται η δύση η οποία θορυβήθηκε από την αλυτρωτική πολιτική του Ράμα, την άρνηση του να εισέλθει στην ΕΕ κατόπιν προτροπής του Ερντογάν, ο οποίος ελέγχει πλήρως την νυν αλβανική κυβέρνηση.
Το Τζαμί στα Τίρανα είναι το μεγαλύτερο στα Βαλκάνια και κτίζεται με τουρκικά χρήματα.
Πρόκειται σαφώς για την έξωση του τελευταίου πιστού συμμάχου του Ερντογάν, ο οποίος ήθελε να υλοποιήσει σχέδιο ελέγχου της Αλβανίας και όλων των Αλβανών στα Βαλκάνια.
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις