Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Ο «σας έχω» Πολάκης μιλά για εμβόλια, γρίπη και κακούς δημοσιογράφους

Ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Παύλος Πολάκης επανέλαβε ότι δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία για την εξάπλωσή του ιού της γρίπης   

Ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Παύλος Πολάκης με νέα του παρέμβαση μέσω των αγαπημένων του social media επανέλαβε ότι δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία για την εξάπλωσή του ιού της γρίπης, ότι δεν πρόκειται να
ακολουθήσει το παράδειγμα προκατόχων του για να προωθήσει το εμβόλιο ενώ για ακόμη μία φορά επιτέθηκε στους δημοσιογράφους.   
Αναλυτικά τόνισε:
Επειδή πολύ σπέκουλα επιχειρήθηκε πάλι από τα γνωστά κέντρα «ενημέρωσης» για να σκιαγραφηθώ άλλη μια φορά ως ασεβής κι ανάλγητος απέναντι σε ανθρώπινα θύματα (με αφορμή τη γρίπη αυτή τη φορά και με πλήρη διαστρέβλωση και κοπτοραπτική φράσεων από πρόσφατη συνέντευξή μου), απευθυνόμενος αποκλειστικά στους πολίτες που ακούν και σκέφτονται, έχω να πω τα εξής:
Στη χώρα μας έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί οι εποχές (όπως η εποχή Αβραμόπουλου) που το πολιτικό (και ενίοτε και το ιατρικό) σύστημα προωθούσε το εμβόλιο της νέας γρίπης, γιατί έπρεπε να «δικαιωθούν» πρακτικά παραγγελίες 12 εκ. εμβολίων και πάνω, αλλά και οι εποχές (όπως εκείνη του Άδωνι Γεωργιάδη) που σε μια εβδομάδα εξαφάνιζε κάθε ίχνος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) στη χώρα και συρρίκνωνε δραστικά τις κλίνες ΜΕΘ (εντατικής θεραπείας) σε συνδυασμό με ένα δημόσιο σύστημα Υγείας που κατέρρεε μεθοδευμένα, με αποτέλεσμα εκατόμβες θυμάτων.
Σήμερα δεν υπάρχει λόγος πανικού και καμία χρησιμότητα κατασκευασμένων δημοσιευμάτων. Τα αναγκαία εμβόλια παραγγέλλονται έγκαιρα και με βάση επιστημονικές και κυρίως πραγματικές εκτιμήσεις. Το δημόσιο σύστημα Υγείας στέκεται σταθερά στα πόδια του και είναι διαθέσιμο και προσβάσιμο σε κάθε άνθρωπο που ζει στην χώρα. Μένει να υλοποιούνται τα απλά προληπτικά μέτρα εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων και να ακολουθούνται οι κανόνες και οι σχετικές οδηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ και του γιατρού κάθε πολίτη, για να παρέλθει χωρίς ανησυχία και μεγάλες απώλειες και το φετινό φαινόμενο της εποχικής γρίπης.
Όσο για τα μέσα που υποδύονται τους επίσημους «ενημερωτές» μας, ισχύει το προσφάτως λεχθέν…: «σας έχω» !

Νέος θάνατος στη Λαμία

Με το ιό της γρίπης να βρίσκεται σε έξαρση, η Λαμία μετράει τον πρώτο επιβεβαιωμένο θάνατο από τον Η1Ν1, που φαίνεται ότι κυριαρχεί τη φετινή περίοδο σε σχέση με τους υπόλοιπους υποτύπους του ιού.
Πρόκειται για ηλικιωμένη γυναίκα που νοσηλεύτηκε τις τελευταίες ημέρες στην πνευμονολογική Κλινική του Νοσοκομείου Λαμίας και την Δευτέρα μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ όπου και κατέληξε.
Σε επικοινωνία του LamiaReport με το ΚΕΕΛΠΝΟ μέχρι την προσεχή Πέμπτη (14/2) θα έχουν συγκεντρωθεί τα στοιχεία της 6ης εβδομάδας επιτήρησης του ιού. Η εβδομάδα που ήδη διανύσαμε και αυτή που διανύουμε θα είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την καταγραφή της τάσης του ιού που πέρυσι είχε κάνει το «pic» του την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου. Τότε μάλιστα είχε καταγραφεί και ο πρώτος θάνατος από επιπλοκές της γρίπης στο Νοσοκομείο Λαμίας και συγκεκριμένα στις 26 Φεβρουαρίου.
Την ίδια ώρα fake news βλέπει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, τις ειδήσεις για την εποχική γρίπη, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερα από  40 άτομα. Σε τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε (kontra channel) θύμισε… τον εαυτό του και τη στάση του στην τραγωδία στο Μάτι, όταν είχε πει ότι «οι νεκροί θολώνουν την εικόνα»!
«Ζούμε μια έξαρση της επιδημικής γρίπης. Η πλειοψηφία των στελεχών είναι Η1Ν1. Δεν είναι η ήπια περυσινή χρονιά, είναι λίγο πιο ισχυρό το στέλεχος αλλά δεν είναι και καμία καταστροφή, μην τρελαθούμε τώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης και έκανε λόγο για καταστροφολογία που αναπαράγεται στην αντιπολίτευση, χωρίς φυσικά να ξεχάσει να «τα βάλει» και με τα Μέσα Ενημέρωσης.
Πλήρως κυνικός και σε μια προσπάθεια να υποστηρίξει τον προκλητικό ισχυρισμό του και να υποβαθμίσει την επιδημική έξαρση της γρίπης, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας άρχισε να… αραδιάζει νούμερα για τα προηγούμενα έτη. «2010-2011, σύνολο κρουσμάτων 309, νεκροί 101, η πλειοψηφία ανεμβολίαστοι. Γρίπη 2015-2106, σύνολο κρουσμάτων 372, 123 οι νεκροί. Γρίπη 2017-2018, 50 τα κρούσματα, 14 οι νεκροί». Σημειώνεται, πάντως, ότι ο κ. Πολάκης φαίνεται δεν είχε ενημερωθεί πλήρως για τα στατιστικά στοιχεία, καθώς την περίοδο 2017-2018 τα θανατηφόρα κρούσματα από τη γρίπη δεν ήταν 14, όπως ισχυρίστηκε, αλλά 42, σύμφωνα με την επίσημη ετήσια επιδημιολογική έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Ο Παύλος Πολάκης, προκειμένου να στηρίξει την προσπάθεια που έχει κάνει το υπουργείο Υγείας, τόνισε πως φέτος έχουν εμβολιαστεί 2 εκατ. άνθρωποι. «Χρειάζεται ψυχραιμία. Είναι μία επιδημία και λυπούμαστε για κάθε ζωή που χάνεται», ανέφερε.
Υπενθυμίζεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας τέλη Ιουλίου όταν η φονική πυρκαγιά στο Μάτι στοίχισε τη ζωή σε 100 ανθρώπους είχε δηλώσει και παρέμενε αμετανόητος σε αυτό ότι «ο αριθμός των νεκρών θολώνει την αποτελεσματικότητα του κράτους».
Η στάση του κ. Πολάκη προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. «Ο κ. Πολάκης είναι ο καθρέφτης του κ. Τσίπρα. Η ασύλληπτη δήλωσή του απηχεί πλήρως την αναισθησία αυτής της κυβέρνησης ακόμη και για την απώλεια ανθρώπινων ζωών. Η μόνη καταστροφή γι’ αυτούς είναι η απώλεια της καρέκλας», ανέφερε η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της.
«Είναι αδιανόητο κάποιος που έχει ένα τόσο σημαντικό αξίωμα και σχετίζεται με τη δημόσια υγεία να αναφέρεται με τόσο απαξιωτικό τρόπο για ανθρώπινες ζωές», ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), Γιώργος Πατούλης, και πρόσθεσε: «Αντί να προάγουν την πρόληψη και να αναβαθμίσουν τη δημόσια υγεία, προάγουν τις ύβρεις και την απαξίωση. Είμαστε απέναντι».
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, μετά τα δημοσιεύματα για την προκλητική του εμφάνιση, «ξαναχτύπησε» μέσω facebook, εξαπολύοντας για μια ακόμη φορά επίθεση κατά των εκπροσώπων του Τύπου. Τους αποκάλεσε «δημοσιογράφους της πεντάρας» και ολοκλήρωσε την ανάρτησή του με τη νέα του αγαπημένη έκφραση: «Σας έχω!».
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις