Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Mε εντολή Πούτιν εξοπλίζονται οι Σερβικές ΕΔ: Στέλνει Mig-29, πυραύλους S-350E Vityaz & Buk-M2 – Aλλάζουν οι όροι του παιχνιδιού στα Βαλκάνια

Εν μέσω συνεχιζόμενων διαδηλώσεων από την δυτικόφιλη σερβική αντιπολίτευση στο Βελιγράδι, έχουμε αντίδραση από την Μόσχα σχετικά με την επιβεβαίωση της ενεργοποίησης τριών συμφωνιών με το Βελιγράδι,
για την παράδοση ρωσικού εξοπλισμού που αφορά αεροσκάφη Mig-29, πυραύλους S-350E Vityaz και BukM2 .

Υπάρχει επίσης ανάμεσα στις δύο χώρες ανοικτό το θέμα και των πυραύλωνIskanderE (εξαγωγική  έκδοση) με βεληνεκές 270χλμ ενώ ή έκδοση Μ (μόνο για τις ρωσικές δυνάμεις) έχει βεληνεκές σύμφωνα με Αμερικανούς ειδικούς άνω των 500 χλμ.   
Τα σενάρια που κυκλοφορούν, αναφέρουν την τοποθέτηση τέτοιου τύπου πυραύλων στην ρωσική βάση του Νις ενώ στο αεροδρόμιο της Βοιβοντίνα θα φυλάσσεται από πυραύλους Buk M2 .    
«Οι συμβάσεις υπογράφτηκαν όλες κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στο Βελιγράδι και έχουν ενεργοποιηθεί», δήλωσε σε συνέντευξή του, ο επικεφαλής του τομέα της διεθνούς συνεργασίας της εταιρείας «Rosteh» Viktor Kladov.
«Φέτος όλα ξεκίνησαν με επιτυχία. Ορισμένες συμφωνίες με ξένους εταίρους έχουν ήδη υπογραφεί, συμπεριλαμβανομένων και των τριών συμβάσεων κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Πούτιν στη Σερβία»,  δήλωσε ο ίδιος.

Απαντώντας στην ερώτηση σχετικά με την ουσία των συμβάσεων, ο ίδιος είπε ότι πρόκειται για «διαφορετικά πυραυλικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων αεροπορικής τεχνολογίας και αεροσκαφών».
Τον Οκτώβριο του 2017, η Ρωσία παρέδωσε τα πρώτα έξι μαχητικά  MiG-29 στη Σερβία.
Γιατί όμως όλα αυτά στην Σερβία και τι έρχεται στην περιοχή.
Σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο μας εργολαβικά όπως φαίνεται έχουν αναλάβει Κροάτες και Αλβανοί να εκτελέσουν σχέδιο του ΝΑΤΟ κατά της Σερβίας με σκοπό την ενσωμάτωση του Πρέσεβο (Νότια Σερβία) στο Κόσοβο χωρίς να είναι σίγουρο το ίδιο για το Β.Κόσοβο.
Υλοποιώντας αυτό που εδώ και καιρό ανέφεραν Αμερικανοί αξιωματούχοι περί πιθανής αλλαγής συνόρων στην περιοχή μετά την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία ήταν όπως φαίνεται το έναυσμα γενικότερου σχεδίου στην περιοχή μας.    
Για το θέμα αυτό ο Σέρβος ΥΠΑΜ A. Vulin εκτιμά ότι η προπαγάνδα των κατηγοριών στα κροατικά μέσα ενημέρωσης κατά της χώρας του, οδηγούν σε σκέψεις για σχέδιο αναταραχής και συγκρούσεων ακόμα και μέσα στην ίδια την Σερβία, ενώ παρεμπιπτόντως έχουμε διαδηλώσεις κατά του Βούτσις εδώ και πολλές ημέρες οι οποίες μας βάζουν σε πολλές σκέψεις.
Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό της Σερβίας Εξωτερικών, Βουκ Γέρεμιτς, ο επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής του Ν.Τραμπ στην προεκλογική του εκστρατεία, Corey Lewandowski, είναι ο ιθύνων νους ο οποίος έχει σχέδια για την διχοτόμηση του Κοσσυφοπεδίου.
Επόμενος στόχος του Lewandowski που είναι μέλος των επιχειρήσεων Twin Rocks στην Ουάσιγκτον, αφορούν την καταστροφή της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, η οποία θα δοκιμαστεί συθέμελα λόγω της αντίδρασης των Σερβοβόσνιων να δεχθούν την είσοδο στο ΝΑΤΟ σε μια χώρα «τεχνητή» στην οποία διαβιούν τρεις εθνικές οντότητες.
Αυτά τα σχέδια και πολλά άλλα που δεν έχουν έλθει στην επιφάνεια μας προειδοποιούν ότι η έκθεση της CIA περί πιθανής ανάφλεξης στα Βαλκάνια, είναι ένα υπαρκτό και λίαν επικίνδυνο, με προεκτάσεις παντού στα Βαλκάνια.
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις