Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Χιλιάδες μετανάστες φεύγουν από την Ελλάδα και επιστρέφουν πίσω στις χώρες τους - Όχι ρέ γ@μώτο φεύγουν οί έπενδυτές;;;

«Το 2018 πάνω από 12.700 μετανάστες επέστρεψαν στην πατρίδα τους από την Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία της ελληνικής αστυνομίας. Μόνο τον Δεκέμβριο γύρισαν σχεδόν 800.
Οι πιο πολλοί γύρισαν πίσω στην Αλβανία, το Ιράκ, το Ιράν και τη Γεωργία» αναφέρει σχετικό άρθρο το οποίο δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση της εβδομαδιαίας εφημερίδας Die Zeit.
H γερμανική εφημερίδα μιλά επίσης εκτενώς για την πρόσφατη κριτική την οποία άσκησε η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Oxfam αναφορικά με τις συνθήκες διαβίωσης προσφύγων και μεταναστών στους καταυλισμούς, αλλά και στα κέντρα ταυτοποίησης και υποδοχής. Υπενθυμίζει πάντως πως «όπως υπογραμμίζει η Oxfam, η Ελλάδα δεν επιτρέπεται να αφεθεί μόνη της με αυτή την πρόκληση. Το ζητούμενο είναι να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο οι αιτούντες άσυλο στα κράτη-μέλη της ΕΕ. Αλλά, η διεθνής κοινότητα, εδώ και χρόνια, δεν μπορεί να συμφωνήσει σε δεσμευτικές ποσοστώσεις για τον διαμοιρασμό των προσφύγων σε όλες τις χώρες.
Η εκπρόσωπος του Κόμματος της Αριστεράς για τη μετανάστευση στο γερμανικό Κοινοβούλιο, Γκιοκάϊ Ακμπουλούτ, κατηγόρησε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για απραξία και ζήτησε να κλείσουν τα hotspots (στα ελληνικά νησιά)», με βάση το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις