Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

Ερντογάν σε Νετανιάχου: Είσαι ληστής και δυνάστης – Μη μας προκαλείς

Με σκληρό τρόπο απάντησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει τον Τούρκο πρόεδρο ως «δικτάτορα».
Με σκληρό τρόπο απάντησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει τον Τούρκο πρόεδρο ως «δικτάτορα».



Ο Eρντογάν σε προεκλογική του  ομιλία του στην Άγκυρα  δήλωσε: «ο ληστής  που βρίσκεται στην ηγεσία του Ισραήλ. Για ποιο πράγμα δικάζεται ο Νετανιάχου και η γυναίκα του; Για ληστεία. Λέει ᾽᾽στην Τουρκία οι δημοσιογράφοι είναι στις φυλακές και μη μας δίνει μαθήματα ᾽᾽.  Νετανιάχου! Σύνελθε!. Εσύ είσαι δυνάστης.

Είσαι ο δυνάστης που σφάζει τα 7χρονα παιδιά της Παλαιστίνης. Εσύ είσαι ο δυνάστης που φυλακίζεις τις γυναίκες. Οι στρατιώτες σου, οι αστυνομικοί σου με τις αρβύλες τους  εισβάλλουν στους χώρους προσευχής μας. Μη μας προκαλείς.

Εμείς σε αυτή τη χώρα δεν καταδιώξαμε κανέναν Εβραίο. Μη μας προκαλείτε! Εμείς δεν θα παίξουμε το παιχνίδι σας όμως θα ζητήσουμε λογαριασμό σε διεθνές επίπεδο. Κανένας δεν μπορεί να κάνει να ξεχάσουμε την υπόθεση της Ιερουσαλήμ».

Θυμίζουμε ότι ο  πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου έκανε λόγο περί «αστείου» αναφερόμενος στην κατηγορία εναντίον του περί «κατάφωρου ρατσισμού» την οποία εξακόντισε η Τουρκία, χαρακτηρίζοντας τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «δικτάτορα».

Ο Ιμπραήμ Καλίν, ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, κατήγγειλε χθες Τρίτη τον «κατάφωρο ρατσισμό» τον οποίο εκδηλώνει, κατ’ αυτόν, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός. Εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας, ο Νετανιάχου δήλωσε την Κυριακή ότι το Ισραήλ για τον ίδιο δεν αποτελεί έθνος-κράτος «όλων των πολιτών» του, αλλά αποκλειστικά και «μόνο του εβραϊκού λαού»: κατά συνέπεια, όχι της μεγάλης αραβικής και μουσουλμανικής κοινότητας.

«Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Τούρκος δικτάτορας, καταφέρεται εναντίον της ισραηλινής δημοκρατίας ενώ οι φυλακές είναι γεμάτες τούρκους δημοσιογράφους και δικαστές. Τι αστείο», ήταν η αντίδραση του Νετανιάχου, που περιέχεται σε ανακοίνωση που διένειμαν οι υπηρεσίες του τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις