Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Κανένα ελαφρυντικό για τους υπευθύνους του λούνα παρκ στο Ελληνικό για την τραγωδία με 13χρονο

Το δικαστήριο μετέτρεψε το αδίκημα της ανθρωποκτονίας και της σωματικής βλάβης με ενδεχόμενο δόλο σε ανθρωποκτονία και σωματική βλάβη από αμέλεια

Αυλαία για την υπόθεση του θανάτου του 13χρονου Βασίλη και του τραυματισμού της 11χρονης αδελφής του σε λούνα παρκ στο
Ελληνικό με την καταδίκη, σε ποινή φυλάκισης έξι ετών, του Ιταλού συντηρητή των παιχνιδιών και του Έλληνα διαχειριστή της επιχείρησης.

Περίπου πέντε χρόνια μετά τον τραγικό χαμό του παιδιού το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, έκρινε ένοχους τους δυο κατηγορούμενους χωρίς να τους αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό, μετατρέποντας, ωστόσο, το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και της σωματικής βλάβης με ενδεχόμενο δόλο που ήταν αντιμέτωποι σε ανθρωποκτονία και σωματική βλάβη από αμέλεια. Στους δυο κατηγορούμενους δόθηκε αναστολή ενώ η ποινή τους είναι εξαγοράσιμη προς πέντε ευρώ την ημέρα. Σε ποινή φυλάκισης 2 ετών καταδικάστηκε και ένας από τους αλλοδαπούς κατηγορούμενους, ο οποίος φυγοδικεί, καθώς κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της πρόκλησης σωματικής βλάβης εξ αμέλειας.

Οι δικαστές έκριναν αθώους του δυο Πακιστανούς υπαλλήλους του λούνα παρκ. Ο εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευσή του επισήμανε ότι υπήρξε αμέλεια των κατηγορουμένων στο να ληφθούν τα δέοντα προστατευτικά μέτρα από τους κατά νόμο υπεύθυνους για τη λειτουργία του λούνα παρκ.

«Τα μέτρα έπρεπε να ληφθούν από το νόμιμο εκπρόσωπο, τον διαχειριστή και τον υπεύθυνο λειτουργίας της επιχείρησης. Οι δυο υπάλληλοι πακιστανικής καταγωγής ήταν απλοί υπάλληλοι εργάζονταν λίγες ημέρες εκ περιτροπής στην επιχείρηση και δεν είχαν σχέση με τα μέτρα ασφάλειας», ανέφερε χαρακτηριστικά  ο εισαγγελικός λειτουργός.

Στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι αφού εξέφρασαν τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια των παιδιών απέδωσαν το κακό που έγινε στις έντονες καιρικές συνθήκες. Οι κατηγορούμενοι περιέγραψαν την απότομη αλλαγή του καιρού και έκαναν λόγο για ένα ανεμοστρόβιλο, που οδήγησε το φουσκωτό κύλινδρο μέσα στον οποίο βρίσκονταν τα δύο αδέλφια, να σηκωθεί στον αέρα και στη συνέχεια να προσγειωθεί στο έδαφος χτυπώντας στα άλλα παιχνίδια που βρίσκονταν στο χώρο.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις