Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Απόφαση δικαστηρίου: Το Roundup της Monsanto που έχει ως βάση τη γλυφοσάτη προκαλεί καρκίνο – Τεράστια ήττα για τα Ελληνικά Hoaxes!

Το Roundup της Monsanto προκαλεί καρκίνο
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

1) Ελληνικά Hoaxes… Για ποιους δουλεύουν τελικά;
2) Τα Ελληνικά Hoaxes κλήθηκαν απο την ΕΕ των Τοκογλύφων να πάρουν γραμμή να διαφυλαξουν την ακεραιότητα Ευρώ και ΝΑΤΟ.
3) Τα νεοταξικά «Ελληνικά hoaxes» ξεπλένουν τον καρκίνο της Monsanto
4) ELLINIKA HOAXES και EURONEWS τα τέλεια παπαγαλάκια της CIA!

5) Το «πρόσθετο» των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ HOAXES «σώζει» την ανθρωπότητα από ειδήσεις που δεν βολεύουν τους τοκογλύφους!
6) Τα Ελληνικά Hoaxes συμμετέχουν στο Διεθνές Δίκτυο Ελέγχου Ενημέρωσης που χρηματοδοτούν Rothschild και Soros!

Το ζιζανιοκτόνο Roundup που έχει ως βάση τη γλυφοσάτη (glyphosate) της Monsanto / Bayer AG βρέθηκε να αποτελεί έναν «ουσιαστικό παράγοντα» στην πρόκληση λεμφώματος μη-Hodgkin σε έναν άνδρα στην Καλιφόρνια, καθώς η δίκη προχωρά στην επόμενη φάση για τον προσδιορισμό της ευθύνης και των ζημιών.
Σε μια ετυμηγορία ορόσημο που θα μπορούσε να επηρεάσει πολλές άλλες υποθέσεις, ένα ομοσπονδιακό σώμα ενόρκων στο Σαν Φρανσίσκο απεφάνθη ότι το ζιζανιοκτόνο Roundup αποτελεί σημαντικό παράγοντα που συμβάλλει στην πρόκληση του καρκίνου ενός άνδρα από την Santa Rosa, στην Καλιφόρνια. Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο 70χρονος Edwin Hardeman ισχυρίστηκε ότι η επί δεκαετίες έκθεσή στο προϊόν της Monsanto είχε ως αποτέλεσμα να αναπτύξει έναν καρκίνο που επηρεάζει το ανοσοποιητικό σύστημα, που ονομάζεται λέμφωμα μη-Hodgkin (NHL).
Η δίκη θα προχωρήσει τώρα στην επόμενη φάση όπου το σώμα των ενόρκων θα πρέπει να καθορίσει την ευθύνη και τις ζημιές στην υπόθεση.
Η απόφαση της Τρίτης ακολουθεί μια άλλη βασική ετυμηγορία εναντίον της Monsanto τον Αύγουστο, όπου το ορκωτό δικαστήριο επιδίκασε στον καρκινοπαθή (βρίσκεται στο τελικό στάδιο της ασθένειας) Dewayne Johnson ένα τεράστιο ποσό αποζημίωσης ύψους 289 εκατομμυρίων δολαρίων, αφού αποφάσισε ότι η εταιρεία βιοτεχνολογίας απέτυχε να προειδοποιήσει σωστά τους χρήστες του Roundup για τους κινδύνους που μπορεί να προκαλέσει στην υγεία τους.
Απόφαση δικαστηρίου: Το Roundup της Monsanto που έχει ως βάση τη γλυφοσάτη προκαλεί καρκίνο - Τα Ελληνικά Hoaxes ξεμπροστιάστηκαν!Μόνο στις ΗΠΑ, η γερμανική φαρμακευτική εταιρεία Bayer, η οποία αγόρασε την Monsanto πέρυσι, αντιμετωπίζει ενδεχομένως χιλιάδες παρόμοιες αγωγές που αφορούν το ζιζανιοκτόνο Roundup.
«Η Monsanto κυκλοφόρησε ένα ανασφαλές προϊόν στην αγορά, χειραγώγησε την επιστήμη και χειραγώγησε την κοινή γνώμη και παραπλάνησε τους ανθρώπους ώστε να πιστέψουν ότι το Roundup είναι ακίνδυνο», δήλωσε η Jennifer Moore, μια εκ των δικηγόρων του ενάγοντος, πριν την ετυμηγορία, καθώς η ομάδα υπεράσπισης ισχυρίστηκε στη δίκη ότι η εταιρεία είχε «εκφοβίσει» τους ερευνητές ώστε να αποκρύψει τις αρνητικές μελέτες σχετικά με το ζιζανιοκτόνο.
Η νομική ομάδα της Bayer που εκπροσωπεί τη Monsanto από την πλευρά της εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι το Roundup και το δραστικό συστατικό
γλυφοσάτη δεν προκαλούν καρκίνο και ότι είναι ακίνδυνη η χρήση του. Σημειώνει επίσης ότι οι ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο έχουν εγκρίνει το προϊόν.
Η γερμανική εταιρεία υποστηρίζει ότι η ομόφωνη απόφαση του εξαμελούς προεδρείου του δικαστηρίου είναι απογοητευτική. «Είμαστε πεπεισμένοι ότι τα στοιχεία στη δεύτερη φάση θα δείξουν ότι οδηγίες της Monsanto ήταν κατάλληλες και ότι η εταιρεία δεν θα έπρεπε να ευθύνεται για τον καρκίνο του κ. Hardeman», ανέφερε η εταιρεία.
Δεν συμφωνούν όλοι με την εκτίμηση της Monsanto / Bayer AG«Η σημερινή ετυμηγορία ενισχύει …το συμπέρασμα στο οποίου κατέληξαν οι επιστήμονες με την πολιτεία της Καλιφόρνια και την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, ότι η γλυφοσάτη προκαλεί καρκίνο στους ανθρώπους», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας για το Περιβάλλον, κ. Ken Cook. «Καθώς οι παρόμοιες αγωγές πληθαίνουν, θα πολλαπλασιαστούν τα στοιχεία ότι το Roundup δεν είναι ασφαλές και ότι η εταιρεία προσπάθησε να το αποκρύψει».

ΣΕ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟ ΑΡΘΡΟ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ:

Απόφαση δικαστηρίου: Το Roundup της Monsanto που έχει ως βάση τη γλυφοσάτη προκαλεί καρκίνο - Τα Ελληνικά Hoaxes ξεμπροστιάστηκαν!3Τα νεοταξικά «Ελληνικά hoaxes» ξεπλένουν τον καρκίνο της Monsanto
ΠΗΓΗ

Ένα εμετικό άρθρο δημοσιεύτηκε από την σελίδα «Ελληνικά hoaxes».
Αυτή τη φορά επιχείρησαν να ξεπλύνουν το σκάνδαλο της Μοnstanto, που κυκλοφορεί το ζιζανιοκτόνο Roundup, το οποίο εμπεριέχει την ουσία γλυφοσάτη.
Το κείμενο έφερε τίτλο: «Βρέθηκαν επικίνδυνες ποσότητες ζιζανιοκτόνου σε δημητριακά; Μια συνοπτική ανάλυση της επιστημονικής παραφιλολογίας γύρω από τη γλυφοσάτη».
Μέσα στο άρθρο, ούτε λίγο ούτε πολύ, χαρακτήρισαν «παραφιλολογίες» τους ισχυρισμούς περί καρκινογόνου δράσης της γλυφοσάτης, ενώ ανέφεραν ότι η γλυφοσάτη έχει εξεταστεί μέσα από πολυάριθμες έγκριτες μελέτες, όμως δεν έχουν τεκμηριωθεί οι ισχυρισμοί περί κινδύνου στην ανθρώπινη υγεία.
Υπενθυμίζουμε ότι τα τελευταία χρόνια η Monsanto βρίσκεται αντιμέτωπη με 8.000 αγωγές για τη σύνδεση των προϊόντων της με τον καρκίνο.
Πρόσφατα μάλιστα καταδικάστηκε η εταιρία από δικαστήριο της Αμερικής για καρκίνο που προκάλεσε το Roundup σε κηπουρό και καλείται να πληρώσει 290 εκατομμύρια σε αποζημιώσεις.
Όλα τα στοιχεία που τέθηκαν υπόψιν του δικαστηρίου και ο συνολικός όγκος των εγγράφων και των καταθέσεων που παρουσιάστηκαν στη δίκη, βρίσκονται ΕΔΩ
Ωστόσο, ο συντάκτης του άρθρου στα «Ελληνικά hoaxes», αναφερόμενος στην συγκεκριμένη δίκη, υπογράμμισε ότι δεν αποτελεί επιστημονικό στοιχείο για την σύνδεση της γλυφοσάτης με καρκίνο, το αποτέλεσμα μίας δίκης.
Απόφαση δικαστηρίου: Το Roundup της Monsanto που έχει ως βάση τη γλυφοσάτη προκαλεί καρκίνο - Τα Ελληνικά Hoaxes ξεμπροστιάστηκαν!35
ΠΗΓΗ: Ελληνικά Hoaxes
Σε γενικές γραμμές το επιχείρημα ότι το αποτέλεσμα μιας δίκης δεν είναι πρώτον απαραίτητα σωστό και δεύτερον δεν μπορεί να αποτελέσει επιστημονική τεκμηρίωση, μας βρίσκει σύμφωνους.
Αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν μιλάμε για μία οποιαδήποτε δίκη.
Μιλάμε για μια δίκη, όπου παρουσιάστηκαν επιστημονικά στοιχεία και μελέτες, τα οποία αξιολογήθηκαν και έτσι καταδικάστηκε η εταιρία.
Ακόμα, είναι από μόνο του σημαντικό γεγονός ότι ένας «απλός» κηπουρός δικαιώθηκε από αμερικανικό δικαστήριο, απέναντι σε έναν κολοσσό, όπως είναι η Monsanto.
Κάτι τέτοιο – ας είμαστε ρεαλιστές – είναι αδύνατον να επιτευχθεί χωρίς σημαντικά στοιχεία, ή επειδή συγκινήθηκε το σώμα του δικαστηρίου από τον άτυχο καρκινοπαθή κηπουρό και πατέρα.
Όσον αφορά το σκάνδαλο φυσικά δεν σταματάει στην σύνδεση της γλυφοσάτης με καρκίνο, καθώς η Monsanto κατηγορείται, ακόμα, ότι εκφόβισε και εκβίαζε επιστήμονες, ώστε να αποκρύψουν τα στοιχεία για τον κίνδυνο καρκίνου από την χρήση του ζιζανιοκτόνου της.
Τέλος και σημαντικότερο, η γλυφοσάτη είναι στο Group 2A (probable carcinogen), πράγμα αδύνατο να συμβεί χωρίς σοβαρές επιστημονικές μελέτες, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για ουσία που χρησιμοποιεί ένας κολοσσός όπως η Monsanto.
Τα νεοταξικά «Ελληνικά hoaxes» ξεπλένουν τον καρκίνο της Monsanto4
Στην αρχική μορφή του άρθρου, ο συντάκτης υποστήριξε ότι η ουσία της γλυφοσάτης έχει καταταχθεί στην κατηγορία «Group 2Β», παρότι η πραγματικότητα είναι πως βρίσκεται στην κατηγορία «Group 2Α».
Αυτό ήταν και ένα από τα σημαντικότερα επιχειρήματά του.
Στη συνέχεια και αφού τον διόρθωσαν στα σχόλια και αναγκάστηκε να παραδεχτεί το λάθος του, σχετικά με την κατάταξη, αλλά όχι σχετικά με την σύνδεση της γλυφοσάτης με καρκίνο (!), ο ίδιος προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, λέγοντας ότι ο λόγος που η γλυφοσάτη βρίσκεται στην κατηγορία 2Α είναι επειδή ο IARC αποδίδει τα διαφορετικά συμπεράσματα των υπολοίπων οργανισμών υγείας σε «συνωμοσίες»!!!
Τα νεοταξικά «Ελληνικά hoaxes» ξεπλένουν τον καρκίνο της Monsanto2
Όπως είναι φανερό, ούτε επιστημονικά στέκει αυτό το αισχρό άρθρο, ούτε δημοσιογραφικά.
Το να διαδίδονται τέτοια άρθρα ενώ υπάρχει τεράστιο σκάνδαλο, καταδίκη, εκβιασμοί σε επιστήμονες, χιλιάδες καρκινοπαθείς κλπ εκτός από επικίνδυνο είναι και ανήθικο.
Η σελίδα «Ελληνικά hoaxes», καλά θα κάνει να συνεχίσει να καταρρίπτει fake news σχετικά με εμφανίσεις της παναγίας σε μπακαλιάρους και να αφήσει τα ζητήματα επιστημονικής φύσεως.
Δεν είναι για όλους αυτά τα πράγματα.
ΠΗΓΗ: Ελληνικά Hoaxes6
ΠΗΓΗ: Ελληνικά Hoaxes
Για το τέλος και για να μην χαλάσουμε τις καρδιές μας, να κεράσουμε ένα ποτηράκι γλυφοσάτη, όπως δημοσιογράφος του Canal+ σε έναν περιβαλλοντολόγο που υπερασπίζεται τη μη επικνδυνότητα της επίμαχης ουσίας. Εις υγείαν, λοιπόν:

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις