Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019

Σπανακόρυζο της μαμάς

Υλικά
1 κιλό σπανάκι
2 κρεμμύδια

1/2 ματσάκι άνηθο
1/2 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
Πιπέρι
Αλάτι
1 πράσο προαιρετικά
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι Καρολίνα
1 πρέζα κανέλα
Εκτέλεση
Πλένω καλά το σπανάκι και το ψιλοκόβω. Αν θέλουμε βάζουμε και ένα πράσο ψιλοκομμένο. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο μαζί με το κρεμμυδάκι. Σοτάρω και ρίχνω το πράσο και λίγο λίγο το σπανάκι μέχρι να μαλακώσει μετά ρίχνω αλατοπίπερο και άνηθο και την πρέζα κανέλας. Μαγειρεύω το σπανάκι μισή ώρα σε μέτρια φωτιά. Μετά ρίχνω το ρύζι και 3 φλιτζάνια από το ίδιο φλιτζάνι νερό. Σε 20 λεπτά είναι έτοιμο.

  
Κατά το μαγείρεμα του σπανακιού ίσως χρειαστεί λίγο νεράκι χρειάζεται επίβλεψη. Μπόλικο λεμόνι και καλή σας όρεξη!


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις